Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Život se může stát prázdným a nudným, pokud v něm zcela chybí iluze, fantazie a romantika. Právě to nám připomínají tvůrci filmu, jehož hrdinou je jedenadvacetiletý mladík, který se vydává za Dona Juana DeMarco. Kromě toho, že se tak obléká, také opakovaně tvrdí, že je tím nejlepším milencem na světě, který měl už tisíc žen. Jen jediná ho odmítla, krásná dona Anna. Právě proto chce ukončit svůj život skokem z obrovského billboardu, v čemž mu zabrání psychiatr Jack Mickler. Ten má rozhodnout o dalším osudu mladíka během jeho vynuceného pobytu na Woodhavenské státní klinice. Setkání podivného pacienta, který okouzluje nemocniční personál, a vynikajícího, ale unaveného lékaře, jenž naslouchá jeho barvitým vyprávěním, ovlivňuje obě strany... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (152)

Triple H 

všechny recenze uživatele

Bolo to pomerne nezáživné, ale Depp bol dobrý. Tie historky o živote Dona Juana boli fajn, ako aj koniec. Ale Brando...ach jaj. To je škoda hovoriť. Celý film musel očividne kľučkovať okolo jeho nadváhy (je už doslova obézny) a do svojej úlohy sa vôbec nehodil. Nebyť jeho, celý film vyznie lepšie. Nuž, aj takto môžu končiť herecké legendy... ()

eye candy 

všechny recenze uživatele

Že by se jednalo o nějaký veleorchestr hereckých polobohů se opravdu říct nedá, Johnny Depp předvádí dost chudičkej a nevýraznej výkon což je o to tragičtější, že Donu Juanovi by určitě slušel zanícenější projev. Brando ten se ani neobtěžuje předstírat že hraje, většinou se jenom tak nezúčastněně překuluje ze scény na scénu. Navíc jsem měl celou dobu pocit, že se film pokoušel celkem neohrabaně zabrousit do žánru komedie. Přesněji řečeno burleskní frašky, s natolik specifickým humorem, že je obtížné se u něj za střízliva zasmát. No prostě celé je to takové laciné a ani Deppovo monotónní vyprávění o pronikání do tajú bezbřehé ženské duše zklamání bohužel neodvrátí. Námět zajímavej, zpracování chofno ()

Reklama

Hovado 

všechny recenze uživatele

Tenhle film je velice zajimavý.Dle mého názoru má tenhle film v sobě jakousi myšlenku,kterou si k srdci může vzít každý z nás a máme v sobě něco co má Johnny Depp jako Don Juan.Každý máme reálný svět a v nitru duše máme svůj svět.I když nejsme tak extrémní jako hrdina ve filmu,že se i tak obléká,ale není rozkošné když se někdy chováne tak trochu jako blázen?Je fakt,že film sám o sobě je možná stereotipní romance,která by dneska bodovala jen díky Deppovi a kdy by byl živí Marlon.Jiank by to byl jeden z mnoha filmů...Ale že tam hrají tito vynikající herci tak film má takovou zvláštní atmosféru a tu atmošku podtrhuje nádherný český dabing v podání Saši Rašilova a pana Brzobohatého.Hudba byla jen tak do pozadí,výprava krásná.Snad jediná věc,která se mi na filmu nepáčila je,že tvůrcům se rozhodně nepovedlo omladit Deppa tak,abych mu věřil,že je mu 16.To mě teda rozhodně nepřesvědčili.Ale film se mi moc líbil.A na závěr jeden citát od Marlona Branda,který mi utkvěl v paměti a možná vystihuje jakési nic nedělání či čekánína něco co možná ani nepřijde,vystihuje to starého člověka,který je před důchodem. ,,První den zbytku mého života." ()

LuckyStar 

všechny recenze uživatele

Závěrečná zpověď Johnnyho Deppa před komisí nádherně a i důležitě ukazuje, jak nesmírně prázdné a společností uznané formy života mají lidé bez vnitřního plamenu lásky, fantazie a jak duch, větších či menších fantazií, dokáže ze života udělat skutečně nádhernou cram-full záležitost. "Pravda je ve vás.". Na světě jsou podstatné jen čtyři otázky a jedna stejná odpověď na ně. Tleskám. ()

Lavi 

všechny recenze uživatele

Náhodou pěkná pohádka. Spíš než nudný, bych ho já zhodnotil jako pohodový a oddechový. Na herce se dívat dalo, hudba se dala moc pěkně poslouchat. Všechno do sebe pěkně zapadalo. Co na tom, že příběh byl tak jednoduchý a Marlon obtloustlý? A ten obsah - "Život se může stát prázdným a nudným, pokud v něm zcela chybí iluze, fantazie a romantika." - to přesně vystihuje. Jakože nejen tento film. ()

Galerie (27)

Zajímavosti (8)

  • Nejtěžší na práci s Brandem bylo podle Deppa udržet vážnou tvář. (HappySmile)
  • Na obraze, na ktorý sa Dr. Mickler (Marlon Brando) pozerá v jeho kancelárii, je mladý Marlon Brando s jeho vlastným otcom. (misterz)
  • První a jediná filmová role zpěvačky Seleny. Film byl vydán týden po její nenadálé smrti. (HappySmile)

Reklama

Reklama