Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Život se může stát prázdným a nudným, pokud v něm zcela chybí iluze, fantazie a romantika. Právě to nám připomínají tvůrci filmu, jehož hrdinou je jedenadvacetiletý mladík, který se vydává za Dona Juana DeMarco. Kromě toho, že se tak obléká, také opakovaně tvrdí, že je tím nejlepším milencem na světě, který měl už tisíc žen. Jen jediná ho odmítla, krásná dona Anna. Právě proto chce ukončit svůj život skokem z obrovského billboardu, v čemž mu zabrání psychiatr Jack Mickler. Ten má rozhodnout o dalším osudu mladíka během jeho vynuceného pobytu na Woodhavenské státní klinice. Setkání podivného pacienta, který okouzluje nemocniční personál, a vynikajícího, ale unaveného lékaře, jenž naslouchá jeho barvitým vyprávěním, ovlivňuje obě strany... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (152)

nunka 

všechny recenze uživatele

Jasné, že nemôžem napísať kritický komentár, keď môj nekriticky zbožňovaný Johnny Depp si tu hrá rolu milovníka žien a okúzluje všetko naokolo. Jasné, že aj mňa okúzlil svojim presvedčivo vymysleným príbehom a nechala som sa ním ľahko zmanipulovať. Pekný poetický a vtipný nápad, taký poloiracionálny a milo romantický. ()

Radek99 

všechny recenze uživatele

Americký odpočinkový film, z něhož doslova přetéká romantika a sentiment, který ale selhává v tom podstatném - nenabízí nic výjimečného. Není to ani velké umění, ani velká zábava, ani variace na klasické dílo (donem Juanem se pouze nechal volně inspirovat), ani nic novátorského a progresivního. Pouze tam hraje Johnny Depp. Ale to možná k natočení takového filmu stačí... PS: Jo a taky má vlastně to...no...poselství... :-) ()

Reklama

Heroine 

všechny recenze uživatele

Na film jsem byla poněkud natěšená, protože mi sestra říkala něco v tom smyslu, že je naprosto skvělý. Nastalo ale zklamání, protože mne film nejen nebavil, ale přišel mi i trapný. Asi je zkrátka pro jiné lidi. Brando a Depp není co vytknout, v nich problém není. Ale vcelku už bych si to nerada zopakovala. ()

sskrblik 

všechny recenze uživatele

Do role Juana se nejlépe hodí Depp, to je bezesporu. Ale pro tentokrát byl jeho výkon průměrný. Film se snaží být za každou cenu zajímavý. Především postrádá moment, který by mne natolik uchvátil, abych si ho jakýmkoliv způsobem oblíbil. Pokud hledáte daleko smysluplnější alternativu doporučuju Svět podle Prota :-) ()

eye candy 

všechny recenze uživatele

Že by se jednalo o nějaký veleorchestr hereckých polobohů se opravdu říct nedá, Johnny Depp předvádí dost chudičkej a nevýraznej výkon což je o to tragičtější, že Donu Juanovi by určitě slušel zanícenější projev. Brando ten se ani neobtěžuje předstírat že hraje, většinou se jenom tak nezúčastněně překuluje ze scény na scénu. Navíc jsem měl celou dobu pocit, že se film pokoušel celkem neohrabaně zabrousit do žánru komedie. Přesněji řečeno burleskní frašky, s natolik specifickým humorem, že je obtížné se u něj za střízliva zasmát. No prostě celé je to takové laciné a ani Deppovo monotónní vyprávění o pronikání do tajú bezbřehé ženské duše zklamání bohužel neodvrátí. Námět zajímavej, zpracování chofno ()

Galerie (27)

Zajímavosti (8)

  • Johnny Depp souhlasil, že si zahraje v tomto filmu za podmínky, že psychiatra bude hrát Marlon Brando. (HappySmile)
  • Na obraze, na ktorý sa Dr. Mickler (Marlon Brando) pozerá v jeho kancelárii, je mladý Marlon Brando s jeho vlastným otcom. (misterz)
  • Těsně před natáčením scény, kde sedí Brando a Depp u stolu a probírají rozporuplnost DeMarcova (Depp) charakteru, přičemž DeMarco připustí, že jeho otec byl z New Yorku, byly ve scénáři přepsány Deppovy věty, a tak neměl čas si je zapamatovat. Brando si tedy promluvil s režisérem a kameramanem, aby zjistil, kam dosahují úhly kamery. Potom vypracoval způsob, kterým rozkouskoval Deppovy věty ze scénáře a přidělal je na šálek kávy ve své ruce. Při natáčení držel hrníček tak, aby kamera nezabírala připevněné věty a Depp je mohl číst. (HappySmile)

Reklama

Reklama