Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Život se může stát prázdným a nudným, pokud v něm zcela chybí iluze, fantazie a romantika. Právě to nám připomínají tvůrci filmu, jehož hrdinou je jedenadvacetiletý mladík, který se vydává za Dona Juana DeMarco. Kromě toho, že se tak obléká, také opakovaně tvrdí, že je tím nejlepším milencem na světě, který měl už tisíc žen. Jen jediná ho odmítla, krásná dona Anna. Právě proto chce ukončit svůj život skokem z obrovského billboardu, v čemž mu zabrání psychiatr Jack Mickler. Ten má rozhodnout o dalším osudu mladíka během jeho vynuceného pobytu na Woodhavenské státní klinice. Setkání podivného pacienta, který okouzluje nemocniční personál, a vynikajícího, ale unaveného lékaře, jenž naslouchá jeho barvitým vyprávěním, ovlivňuje obě strany... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (152)

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Proč myslíte, že don Octavio de Flores je doktor Mickler?" Asi proto, že to má napsaný na dveřích kanceláře psychiatrický léčebny. Tak jo. Už mi v životě dali jmen, ale romantikem mě nikdo nenazval. Přesto se mi ve fantaziích dona Juana hodně líbilo a sledovat sestřičky omámený Juanovým ... asi očima mě dost bavilo. Zkrátka být Dr. Micklerem, tak bych se toužil stát donem Octaviem. Jenže nejsem. Jsem jen týpek, kterej nečekaně narazil na zábavu v psychiatrický léčebně, což se mi stává naprosto výjimečně. ()

Wishkah 

všechny recenze uživatele

Taková nenápadná, jednoduchá romantická komedie. Při menším vypilováním scénáře a vyměnění nudného režíséra Levena nějakým lepším vypravěčem to mohlo být něco speciálního. Trochu rozporuplně tady vyznívá účast Marlona Branda, který tu hraje opravdu pěkně civilně a velmi vtipně, ale do své role měl být možná o dvacet kilo lehčí aby do role víc seděl ()

Reklama

Maki89 

všechny recenze uživatele

zaujímavo koncipovaný romantický film s dobrým obsadením, no v nesprávnom čase... Brando a Faye Dunaway boli už príliš starí a unavení.. a Depp sa vtedy ešte len hľadal... rozhodne to ale mohlo dopadnúť aj horšie... prelínanie ilúzie, fantázie a reality bolo spracované celkom dobre... a príbehy mladého Dona Juana sa počúvali a pozerali veľmi dobre, to sa musí nechať... 6/10 ()

butnot 

všechny recenze uživatele

Uznávám, že kdyby tam nehrál Depp, tak si na ten film asi nikdo dneska nevzpomene a zřejmě bych se já na něj kdysi ani nepodíval. Přesto si myslím, že ten film naráží na určité neporozumění ze strany diváky. A to proto, že se nemá jednat o žádný romantický film, nýbrž o drama. A v tom je ten kámen úrazu. Jestliže budeme tohoto Don Juana vnímat jako "děsnou" romantiku, pak nám ten film musí přijít jako obyčejný průměr, v němž hrál Depp. Ale já jsem to skutečně vnímal jinak. Vnímal jsem ten film jako příběh chlapce, kterého nepotkal pěkný život. A tak místo toho, aby žil ve sžírající skutečnosti, žil si ve svých vlastních představách. Řekl bych, že by přišlo o práci hodně psychologů a zkrachovala by nejedna farmaceutická firma, kdybychom byli aspoň občas schopni zapomenout na svou zničující realitu a něco hezkého si představit. Mně osobně takové poselství tento film jednoznačně přinesl. ()

Superpero 

všechny recenze uživatele

Johnny Depp je naprosto skvělý a pro holky to musí bejt asi takovej zážitek jako kdybych se já díval na film kde hraje Elisha Cuthbert, Jessica Alba a Jennifer Lopez dohromady. S nevýrazným herectvím extrémně nesouhlasím mě to právě jedinej Depp donutil dokoukat až dokonce, kdyby tu roli dostal kdokoli jinej stálo by to totálně za hovno. Marlon Brando má asi tak 2 tuny takže jeho postelové scény (a že jich je) jsou čirým utrpením. Ovšem když si povídaj v laboratoři tak se tam docela hodí. Don Juanovská linie příběhu nebezpečně smrdí telenovelou jenže naštěstí tam je Depp a ne ňákej venezuelskej looser takže v poho. Největší chyba tohohle snímku je taková ta protáhlost zbytečná nuda, protože jsou tu opravdu velice zábavné střípky (např. eskapády se sestřičkami a následný příchod dvoumetrovýho namakanýho negra). Vrcholem filmu je příhoda u sultána a otázka doni Ani (nebo jak se jmenovala) kolik měl před tím Depp ženskejch. Za tuhle scénu by se nestyděl ani Kevin Smith a takový Clerks vedle toho blednou. ()

Galerie (27)

Zajímavosti (8)

  • Johnny Depp souhlasil, že si zahraje v tomto filmu za podmínky, že psychiatra bude hrát Marlon Brando. (HappySmile)
  • Na obraze, na ktorý sa Dr. Mickler (Marlon Brando) pozerá v jeho kancelárii, je mladý Marlon Brando s jeho vlastným otcom. (misterz)
  • Nejtěžší na práci s Brandem bylo podle Deppa udržet vážnou tvář. (HappySmile)

Reklama

Reklama