Reklama

Reklama

Loď duchů

Trailer

Obsahy(1)

V Beringově moři je nalezena luxusní zaoceánská loď Antonia Garza, která je z dosud nevyjasněných příčin od roku 1953 pohřešovaná. Na takovou loď má právo ten, kdo ji objeví a přiveze do přístavu. Nálezci se domluví, že si ji ponechají, což se později ukáže jako nejhorší rozhodnutí jejich života. Loď je opuštěná a poškozená. Začnou ji opravovat, a protože vraky nehledají jen tak z dobré vůle, ale pro peníze, zajímají se především o to, co na lodi je a co by se dalo zpeněžit. Brzy se ale začnou dít podivné věci. Jednotlivým členům posádky se na lodi začínají zjevovat přízraky. Cestou do přístavu se za podivných okolností začnou ztrácet členové posádky. Hrůza z neznámého nepřítele a boj o život promění jejich cestu v opravdové peklo. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (400)

Slasher 

všechny recenze uživatele

Rozuzlení v závěru smrdí prostě příliš a nechá vás v nepřesvědčení, i tak si ale po dnešní vůbec první projekci nemyslím, že si ten film zaslouží pod 50% - pěkný prostředí opuštěný tajemný "lodi duchů", zhruba půlka herců má nějaký charisma, drží to pozornost i solidní napětí, úvodní plesová řezačka spolehlivě utkví. Koho ale sakra napadlo... škoda. ()

Gemini 

všechny recenze uživatele

Po dlouhé době jsem se bavil u rádobyáčkového filmu se scénářem děravým jako řešeto. Rozhodně víc než u Sommersovy Chobotnice. O HODNĚ víc;) Hlavní zápletka se překvapivě vysvětlí, sice naprosto duchařsky šíleně, ale díky kabátu do jakého se to navléklo a díky sympatické hrdince přežitelně a přijatelně. Filmová hudba slušná, obzvlášť v pomalých pasážích, nicméně nevkus úvodních titulků a občasného řízného hardrocku nebo co to bylo, spolu s řadou malých logických nedostatků potopí Ghost Ship na 60%. Postavy netrousí žádné "zdrcující" hlášky jako v Chobotnici, jsou v podstatě nevýrazné, ale sakra, nechápu proč, ale líbilo se mi to i s tím koncem. Pohodová věc na kteroukoli roční a denní dobu, ale na žánrové škatule nedejte, bát se rozhodně nebudete. Jako horror Loď Duchů selhává, ale jako zábavka-rozprávka u mě vítězí. ()

Reklama

kOCOUR 

všechny recenze uživatele

Jako parodie na žánrová klišé velice výživná záležitost, k plnohodnotné hororové áčkovosti však chybí...no, ehm, vlastně úplně všechno. Vezměte si pět libovolných hororů, jukněte na Dokonalou bouři a dostanete minimálně vše, co dokáže Loď duchů nabídnout... Je mi moc líto Karla Urbana, který si po Pánovi prstenů takhle ošklivě kazí reputaci... ()

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Horůrek pro nepříliš náročné diváky. Opravdu skvělá a nezapomenutelná scéna přijde hned na začátku, pak se film různě potací a pokulhává, až doklopýtá k závěru. Příběh je klasická béčkovská duchařina - lehce zmodernizovaná profláklá historka, kterou si na kost prosolení mořští vlci v různých obměnách vykládají už bůhvíkolik generací. A aby toho nebylo málo, nese se v naivním duchu (hehe) mnou neoblíbeného seriálu Věřte, nevěřte. Má to slibné momenty (zmíněný úvod však nepřekonají) a rychle to uteče, takže nakonec proč ne. Dvě a půl. ()

Phobia 

všechny recenze uživatele

Průměr, který mě jako horrorového fanouška ani nenadchnul, ani nezklamal. Největším kladem filmu je Gabriel Byrne, který se mi v každém dalším filmu líbí víc a víc, ale zbytek herecké squadry se také rekrutoval z jedinců celkem sympatických. Největším záporem je nedostatečný pocit strachu; sledovala jsem "Ghost ship" s mírným zaujetím, čas od času i trochu napjatě, ale žádná dechberoucí scéna se nedostavila (snad s výjimkou té úvodní, ta měla punc originality, navzdory přitažení za pačesy. Z atmosféry lodi se dalo vyždímat víc, vždyť s kulisami i efekty si tvůrci pohráli pěkně. Po cca 2-3 letech od shlédnutí ve mně přetrval víceméně jen dojem, že to bylo koukatelné, byť nic převratného. 58% ()

Galerie (69)

Zajímavosti (16)

  • Ve scéně, kdy se spustí kabel a téměř všechny lidi na palubě přepůlí, mělo původně dojít ke stětí hlav všech zúčastněných. (Chatterer)
  • Ve filmu zpěvačka Franchesca (Francesca Rettondini) používá českou pistoli CZ 75. Současně se však jedná o chybu, protože se děj snímku odehrává o mnoho let dříve, než se zbraň začala vyrábět. (Martyn.86)
  • Ve filmu je zmínka o lodi Mary Celeste. Tato zmínka je pravdivá. Loď Mary Celeste opravdu plula bez posádky za okolností, které dosud nejsou uspokojivě vysvětleny. (Nathaniell)

Reklama

Reklama