Reklama

Reklama

Loď duchů

Trailer

Obsahy(1)

V Beringově moři je nalezena luxusní zaoceánská loď Antonia Garza, která je z dosud nevyjasněných příčin od roku 1953 pohřešovaná. Na takovou loď má právo ten, kdo ji objeví a přiveze do přístavu. Nálezci se domluví, že si ji ponechají, což se později ukáže jako nejhorší rozhodnutí jejich života. Loď je opuštěná a poškozená. Začnou ji opravovat, a protože vraky nehledají jen tak z dobré vůle, ale pro peníze, zajímají se především o to, co na lodi je a co by se dalo zpeněžit. Brzy se ale začnou dít podivné věci. Jednotlivým členům posádky se na lodi začínají zjevovat přízraky. Cestou do přístavu se za podivných okolností začnou ztrácet členové posádky. Hrůza z neznámého nepřítele a boj o život promění jejich cestu v opravdové peklo. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (400)

imf 

všechny recenze uživatele

Provařená videopultovka recyklující snad všechno co už jste v žánru viděli. Vystavět horor kolem mořeplaveckých klišé o ultradrsňácích (a ultradrsňačkách) a dochutit ho báchorkou o "lodi duchů", takhle páchnoucí naviják dneska snad nesežere nikdo. To že jde film do kin, považuji za hrubou urážku divácké inteligence ;) ()

kOCOUR 

všechny recenze uživatele

Jako parodie na žánrová klišé velice výživná záležitost, k plnohodnotné hororové áčkovosti však chybí...no, ehm, vlastně úplně všechno. Vezměte si pět libovolných hororů, jukněte na Dokonalou bouři a dostanete minimálně vše, co dokáže Loď duchů nabídnout... Je mi moc líto Karla Urbana, který si po Pánovi prstenů takhle ošklivě kazí reputaci... ()

Reklama

kingik 

všechny recenze uživatele

Posádka remorkéru objeví luxusní plavidlo pohřešované více než čtyřicet let. Šestičlenná posádka záchranářského remorkéru v Beringově průlivu objeví přes čtyřicet let pohřešované luxusní plavidlo Antonia Cruz. Pradávné mariňácké zkazky říkají, že se na palubu opuštěných lodí, co připlavaly z otevřeného moře, nikdy nemá vstupovat. Údajně se totiž jedná o "lodě duchů", v nichž bloudí duše zemřelých, kteří zahynuli při lodních haváriích a neštěstích. Námořníci chtiví pokladů však tohle pravidlo poruší a záhy pohlédnou do tváře smrti. Originální námět zpracovaný s nadhledem skýtá spoustu překvapení na palubě prokleté lodi. Vstupuje se jen v případě, že máte rádi netradičně pojaté duchařské horory s překvapivou pointou na závěr a příliš se nepitváte v logice děje, ani v logice motivace postav. Pak máte velkou naději, že s touhle lodí nezabloudíte do neznáma a užijete si skutečnou hororovou plavbu. Mé hodnocení: 60% ()

Big Bear 

všechny recenze uživatele

Ten nápad s náhodně objeveným opuštěným parníkem byl super. Když průzkumný team vylezl na palubu a začal prohledávat opuštěný zrezivělý vrak kajutu po kajutě, sekci po sekci ani jsem nedýchal. Pak začly lekačky u nichž jsem si řekl, áach jó, už se to przní... Pak to šlo od šesti k pěti a závěr to dorazil.... Škoda. Námět nebyl otřepaný a loď byla perfektní. * * ()

honajz 

všechny recenze uživatele

Docela to ujde. Úvod je poměrně šokující, prohlídka opuštěné lodi dostatečně mystická, Byrne tomu dává charisma, škoda jen těch digitálních triků, které ne vždy jsou zdařilé. Nic, co by si člověk pustil znovu, ale když to poběží v telce, proč ne? Ta závěrečná myšlenka a jakýsi cliffhanger mi přišel originální. A vlastně mi tentokrát bylo i těch duchů líto, tedy kromě těch zlých, co byli zlí i za živa. Slušná kamera, výprava a i herci docela ušli. Ale celkově to nezaujme až natolik, aby se to stalo mým oblíbeným filmem. ()

Galerie (69)

Zajímavosti (16)

  • Ve filmu je zmínka o lodi Mary Celeste. Tato zmínka je pravdivá. Loď Mary Celeste opravdu plula bez posádky za okolností, které dosud nejsou uspokojivě vysvětleny. (Nathaniell)
  • Po nalezení parníku vyprávi kapitán remorkéru strašidelnou historku o lodi Mary Celeste. Říká, že loď opustila posádka a ta sama urazila7 tisíc mil, proplula Gibraltarem a doplula do Středozemního moře. Ve skutečnosti byla 4. 12. 1872 nalezena na širém oceánu a přes Gibraltar ji pak dopravili zcela nezáhadně její nálezci. (Stejšn)
  • Rozpočet filmu byl 20 milionů dolarů a film celosvětově vydělal přes 68 milionů dolarů. (Chatterer)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno