Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Kolem roku 1900 Američan Francis Oimet (Shia LaBeouf), prostý mladík z nuzných poměrů, již v dětském věku pracuje jako nosič golfových holí. Pomalu si k tomuto sportu buduje náklonost a jeho vzorem a idolem se stává golfový mistr Brit Harry Vardon (Stephen Dillane) přezdívaný „golfový elegán“. Francis tak začne snít o tom, že jednou bude hrát golf také a ve svém pokoji po nocích trénuje. Jeho otec (Elias Koteas) má však k synovu snu odmítavé stanovisko a golf je podle něj hra pro bohaté, mezi které samozřejmě nepatří a která jemu samému a jeho rodině nic nepřinese. Francis se však nehodlá podvolit otcovu přání, aby se vyučil a pracoval v obchodě, a chce se zúčastnit mistrovství amatérů. Otec nakonec svolí pod podmínkou, že pokud prohraje, golfu se nadobro vzdá. I přes skvělé výsledky, které Francis na turnaji předvádí, se mu kvůli závěrečné chybě nepodaří postoupit a v turnaji skončí. V roce 1913 pak Francis pracuje v obchodě se sportovními potřebami a na golf už pouze vzpomíná. Jednoho dne jej přijde navštívit sám prezident golfové asociace a nabídne mu účast v nadcházejícím US Open, neboť si asociace přeje mít v turnaji jednoho amatéra. Francis však tuto nabídku odmítne kvůli slibu, který dal otci. Když ale na vlastní oči spatří hrát na hřišti Harryho Vardona, změní názor… (Česká televize)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (184)

Hepy13 

všechny recenze uživatele

Jsem překvapen! Golfový sen je jeden z nejhezčích sportovní filmů který jsem kdy viděl. V hlavní roli s Shiou LaBeoufem, který tu dělá něco jiného, než je prohánění robotů z vesmíru. Hodně se mi ve filmu líbil klučina, který si tu zahrál nosiče holí. Závěrečný turnaj je sice trochu roztahaný,ale o to krásněji udělaný. ()

progression 

všechny recenze uživatele

Výborný životopisný film o golfu a nejenom o něm. Skutečný příběh golfových legend natočený poutavou formou, golfové scény jsou znázorněny velice realisticky, všichni hlavní představitelé jsou velice uvěřitelní a tím pádem celý film uteče jak voda. Kromě golfu jsou dost realisticky znázorněny i "soutěže" mimosportovní. Společenská (chudý amatér proti profesionálům, v té době z lepších vrstev), nacionální (přece nám nějaký angličan nevyfoukne US Open resp. my angličani jsme přece v golfu nejlepší) i rodinné (musíš dělat něco užitečného, aby ses uživil ...). Mně se moc líbila postava Harryho Vardona (Stephen Dillane) a také neodolatelný malý caddie, ten neměl chybu. Myslím si, že to, že US Open vyhraje amatér, se může vyjímečně stát, i když asi velice zřídka, ale to, že vítězovi s caddiem bylo dohromady 30 let, to už se asi nebude opakovat nikdy. Film se mi líbil moc, ale s "Legendou o slavném návratu" prohrál těsně na body. ()

Reklama

stration 

všechny recenze uživatele

Krásný film o krásném golfu. ALE: Já prostě musím srovnávat. A musím srovnávat s Legendou o slavném návratu Roberta Redforda. A tady u mě naprosto vítězí Redford s Legendou. Proč? 1) Legenda je učesanější, poetičtější, vymazlenější a tak nějak hezčí. 2) V Legendě je daleko lepší hudba Rachel Portmanové. 3) V Legendě jsou daleko lepší herci (jedině LaBeouf může konkurovat). Proto musím dát "jenom" čtyři hvězdičky. Legenda je LEGENDA. ()

aLPaC 

všechny recenze uživatele

Osobně mám ke golfu vřelý vztah. V létě si čas od času s kamarády zahrajeme, ale bereme to hlavně jako oddychovou zábavu, po které se jde grilovat a dát nějaké ty pivsony, než vážnou věc. I v televizi občas sleduji. Hlavně moje nejoblíbenější hřiště Masters v Augustě. Tento film zaujme především srdečným příběhem, který dotváří opravdu vynikající hudba Briana Tylera, jehož jméno mi doteď nic neříkalo. Potěší, že všichni tři hlavní hrdinové jsou dobráci, dále pak roztomilý obtloustlý dětský caddy, Shia a skvělá práce režie a kamery, díky níž vás turnaj opravdu vtáhne. Nejvíce mě překvapilo, že když byli oba soupeři z flightu na greenu, nemohli označit míček a vzít ho, aby druhému hráči nepřekážel. Po Legendě o slavném návratu nejlepší golfový film. A na závěr snad jen poděkování mému příteli Tigeru Woodsovi, který tento dříve snobský sport tak zkomercializoval a zpopularizoval pro širokou veřejnost. ()

Beky 

všechny recenze uživatele

Mám slabost pro filmy, ve kterých se ze sráčů stávaj hrdinové!!! A je jedno jestli se jedná o akčí pecky, komedie, sportovní dramata nebo péčko... :))!!! A jestli vám připadá, že jsem dneska drsnej, tak je to dobře, protože tenhle film má emoce ( narozdíl od sterilních Světel páteční noci ), říz a skvělou atmosféru!! O hercích ani nemluvě, perfektní casting....Sice je to opět zpracované klišoidní téma, ale zpracované způsobem zapamatování hodným a to ho si cenim a jestli se vám zdá, že je to přeslazený, tak to je právě vončo, spomalený záběry, krásná hudba=slzy nakrajíčku!!! Bill Paxton je pro mě stále víc zajímavější, Lovci démonů se mi líbili a jako herce vedlejších postav ho rezpektuju!! doufám, že nebude chtít točit zas za 4 roky, to by byla možná škoda!!! A myslim, že herec Shia LaBeouf má našlápnuto ke skvělé kariéře!! P.S. postava nosiče je opravdu kouzelně zahraná!! a proč má komentář nádech drsnosti?, protože jsem tvrdej chlap a slzy mě nesmí rozházet!!:))..jasných 80%!!! ()

Galerie (21)

Zajímavosti (6)

  • Ve filmu se vyskytne postava 27. prezidenta USA Williama Howarda Tafta (Walter Massey), který svůj úřad vykonával mezi lety 1909 a 1913. (Matej.Mirejo)
  • V záběru ze 42. minuty, kdy kamera přímo zabírá oči Francisa Ouimenta (Shia LaBeouf) je vidět, že nosí kontaktní čočky, což je v té době na chlapce z nižší společenské vrstvy dosti neobvyklé. (Raduza11)
  • Ted Ray se v playoff opravdu sám vyřadil a nahrál 78, ale Harry Vardon nahrál 77 a ne 73, jak ukazuje film. Francis Ouimet měl skutečně 72. (Chundys)

Reklama

Reklama