Reklama

Reklama

Obsahy(1)

1. Mladý muž snažící se zabít svou manželku. Ta bohužel po každém „úspěšném pokusu“ opět vylézá z hrobu upgradovaná o jinou bojovou schopnost a ubohému chudákovi namlátí.
2. Přehnaně sebevědomá kreativní ředitelka reklamní agentury, vymýšlející jednu nesmyslnou reklamu za druhou, s chorobnou závislostí na svém diktafonu.
3. Harmonická rodinka. Tatínek sehnal lístky na představení známého hypnotizéra. Ten jej v rámci své show přesvědčí, že je pták, bohužel už ale nemá možnost jej odhypnotizovat. Celá rodina si tak musí zvykat na to, že jejich otec kvoká a chce létat.
4. Tři zlodějíčci, z nichž dva odhalují city, které pro ně byly vždycky tabu.
5. Zabiják z Londýna, jehož nejdůležitějším posláním je zjistit vaši funkci v životě, a jeho překladatel. Potřebujete nechat zabít otravného hypnotizéra či svou manželku? Pak neváhejte a obraťte se na ně. Usmlouvaná cena vyhovuje každému.
A že to nedává smysl? Počkejte, až se všechny části příběhu propojí. (Natascha)

(více)

Recenze (180)

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

Maximálně originální snímek s neuvěřitelně osobitým humorem, který v sobě obsahuje špetku snad každého myslitelného druhu existujícího i neexistujícího humoru. Všechny zbylé aspekty filmu jsou především neotřelé, originální a naprosto odzbrojující. Skvostná režie Gena Sekiguchiho zabalená do kouzelně "kýčovitých" stylizací kulis a kostýmů je navíc podpořená brilantním využíváním hudby. Vystupuje zde enormní množství postav, ale ani jedna nepůsobí, že by tu byla do počtu. Každá tu má svou "function in life". Jediný zápor této záležitosti, po které ve vás zůstane ohromně pozitivní pocit, může teoreticky být právě její netradičnost, jinakost a divnost. ()

DaUr 

všechny recenze uživatele

Neskutečně ujetá japonská šílenost, která díky své přemrštěné délce vypadá, že se bere velice vážně (nečekejte v tom ale žádnou propracovanost, každá scéna jednoduše trvá dvakrát tak déle než by měla), ale pokud ji vy vážně brát nebudete, máte šanci pekelně se pobavit. Osobně jsem si nejvíc oblíbil epizodu s manželkou navracející se ze záhrobí, která krom originality vznášející se celým filmem přináší i různé režijní vychytávky, ale i nájemný zabiják - filozof v podání Vinnieho Jonese měl něco do sebe a z davu Japonců jednoznačně vyčníval. Ačkoliv, to on dokáže i v evropských filmech. Ve zkratce, nemám tušení, jak se Survive Style bude líbit komukoliv jinému, ale já byl spokojen. ()

Reklama

Le_Chuck 

všechny recenze uživatele

Survive Style 5+ je film úplne o ničom, žiadna hmatateľna dejová linka. Na Survive Style 5+ je každá škatuľka malá. Toľko úvodom. Ťažko definovateľný počin s nezávislými mikropríbehmi, ktoré sa občas prepletú. Celé zabalené do velice štýlového pozlátka a s výraznou titulkou prítomnosti zahraničnej "hviezdy" (palec hore za Vinieho). Počiatočná eufória poriadného úletu postupne opadáva, divák sa začína nudiť, farbičky a všadeprítomná absurdita už ho tak neberú a má pocit že vidí časť 22. z 300-dielneho seriálu. Ku koncu som badal niečo ako náznak emócii, ba dokonca ponaučania. Ano, gayovia sú fajn, osem-krát zabijem svoju manželku, aby som miloval, a budem tolerantný k otcovi, ktorý je vlastne kura. Ja ho naučím lietať, a on ma raz zveze do školy. Heh, to bude cool... ()

Mefistofelle 

všechny recenze uživatele

Nebylo by to Japonsko, aby aspoň jednou do roka nepřišlo s nějakou pořádnou ztřeštěností. Survive Style 5+ je všechno možné, jenom ne normální film pro masové publikum. Musíte mu zkrátka přijít na chuť a přijmout hodně odlišný humor. Po vizuální stránce je to velmi osobité - syté barvy, kostýmy i další prvky tvoří umělecky velmi hodnotný celek. Děj, ač je sebevíc bizarní, dává po celou dobu smysl a ke konci se všechny příběhy prolnou bez zbytečného zmatku. K dokonalosti zde chybí skutečně jen málo. ()

viperblade 

všechny recenze uživatele

Při procházení diskuzí jsem jednou narazil na tento snímek, a jakmile jsem si přečetl obsah, musel jsem si tenhle film sehnat. A po zhlédnutí musím říct, že je to mazec. Příběh by nevymyslel snad ani Lynch na tom nejlepším tripu, hudba byla taky skvěle vybraná (rodinka v autě :-)) a to, že tady hraje Vinnie Jones, je jen skvělý bonus. Už dlouho se mi nestalo, abych si o něčem myslel, že je to jedna z nejlepších a zároveň nejdivnějších věcí, co jsem kdy viděl. Hlavně konec, který je opravdu dokonalý, mě lákal dát plný počet, protože něco takhle šíleného ale zároveň neuvěřitelně pozitivního, jsem opravdu už dlouho neviděl. Ale nakonec dám "jen" 80 %, hlavně proto, že čtvrtou povídku tvůrci trochu odflákli. ()

Galerie (4)

Zajímavosti (2)

  • Manželka hrdiny první povídky (Tadanobu Asano) je ve filmu zabita celkem 7krát. (cubajz)
  • Žena navracející se ze záhrobí za celý film neřekne ani jedno slovo. (cubajz)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno