Reklama

Reklama

Maléry pana Šikuly

  • USA Office Space (více)
Trailer

Obsahy(1)

Petr (Ron Livingston) pracuje jako počítačový programátor ve společnosti Initech Corporation. Jednoho dne však přeteče míra jeho trpělivosti a tak si řekne dost! Konec přesčasů a stresu v práci. Najednou má opět spoustu času na svou přítelkyni (Jennifer Aniston), v práci hraje počítačové hry a dokonce se odvážil říci svému podlézavému šéfovi, co si o něm opravdu myslí. Všechno vyvrcholí, když se rozhodne uskutečnit svůj ďábelský plán a ukrást technické plány společnosti. Podaří se mu to dříve, než ho práce opět pohltí? (Bonton Home Video)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (166)

Torgal 

všechny recenze uživatele

Chlapík pracuje v “ofise” a nenávidí to tam - svoju prácu a nadriadených. Firemný psychológ ho zhypnotizuje, aby sa uvoľnil, no pred ukončením hypnózy zomrie na infarkt a hrdina ostate v stave permanentnej uvolnenosti a celá robota mu je u prdele. Výsledok nie je ani zďaleka tak zábavný ako by sa čakalo, lebo humor sa stále drží dosť pri zemi a je veľmi civilný a skôr satirický ako výbušne smiešny. Taktiež chovanie hlavnej postavy sa postupne zmení z free týpka, čo si s ničím neláme hlavu na vychcánka plánujúceho okradnutie vlastnej firmy. Vo výsledku skôr rozporuplné dojmy, kde vynikajú jednotlivé scénky (najmä zamestnanecký posudok), ale celok je matný. 6-/10 PS: Účasť Jennifer Aniston je zaujímavé spestrenie. ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Zrejme je treba na vlastnej koži pocítiť čo to znamená pondelková nechuť a celková apatia z práce. Ale napriek tomu ma táto pracovná sonda perfektne uvoľnila a to je to, čo som čakal. Navyše aj mini romantická zápletka pomohla, je vidno skúsenosť filmárov z priamych hlášok a nekonvenčného, inteligentného humoru. 75%. ()

Reklama

Idealista 

všechny recenze uživatele

Takhle vykastrovanou komedii jsem už dlouho neviděl ! Scény v kanclu byli jak ze seriálu Kancl jen víc trapné. A vlastně ne on tu totiž ani humor nebyl ( ani trapný, ani fekální, ani absurdní ) jen vlažné pokusy o něj příkladem budiž scénky s kopírkou , v každé komedii bych se jim smál až bych plakal ale tady to ve mě nic nevyvolalo! ()

Hellboy 

všechny recenze uživatele

Perfektní vyobrazení ducha doby: rok 1999, programátoři ve svých buňkách, nesmyslná práce, otravní šéfové... Matrix? Skoro. Office Space měl premiéru jen měsíc před Matrixem a jeho zachycení konce století se od toho v Matrixu vůbec nijak neliší, ta paralela je zjevná. Jenom Office Space se vydal cestou komedie, zatímco Matrix je akční sci-fi:) ()

Karamanlis 

všechny recenze uživatele

Inteligentná a vtipná komédia so sympaticky si počínajúcim hlavným hrdinom, s ktorého myšlienkovými pochodmi a každodennými náladami sa asi stotožnia milióny pracujúcich ľudí z celého sveta, vrátane mňa samozrejme. Menším problémom Office Space je snáď len to, že najlepšie veci sa tu udejú už v prvej polovici filmu, potom tomu celému tak nejak dôjde šťava a príbeh nevygraduje možno až tak veľkolepo, ako by asi väčšina divákov očakávala. ()

Galerie (31)

Zajímavosti (9)

  • Socha stojící před budovou Initech, kruh s obdélníkem uprostřed, je idiomem člověka, který má problém zapadnout do svého okolí. (HellFire)
  • Film se velice dobře prodával na VHS a DVD. V USA se prodalo přes 2 600 000 kusů nosičů a v roce uvedení na zmiňované formáty patřil film do prodejnostní TOP 20 společnosti Fox. (DellEthing)
  • Po uvedení filmu a jeho úspěchu na trhu DVD se stala velmi oblíbeným předmětem červená sešívačka. Firma Swingline, specializující se na výrobu sešívaček a děrovaček, nakonec na podnět zákazníků začala opět po několika letech vyrábět sešívačky v červené barvě. (HellFire)

Reklama

Reklama