Reklama

Reklama

Maléry pana Šikuly

  • USA Office Space (více)
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Petr (Ron Livingston) pracuje jako počítačový programátor ve společnosti Initech Corporation. Jednoho dne však přeteče míra jeho trpělivosti a tak si řekne dost! Konec přesčasů a stresu v práci. Najednou má opět spoustu času na svou přítelkyni (Jennifer Aniston), v práci hraje počítačové hry a dokonce se odvážil říci svému podlézavému šéfovi, co si o něm opravdu myslí. Všechno vyvrcholí, když se rozhodne uskutečnit svůj ďábelský plán a ukrást technické plány společnosti. Podaří se mu to dříve, než ho práce opět pohltí? (Bonton Home Video)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (165)

EdaS 

všechny recenze uživatele

Ten, kdo vymyslel český název snímku, by měl být IMHO umístěn do nejbližší psychiatrické léčebny. Jinak jde o velmi dobrou komedii, kterou ocení hlavně lidi pracující v open spacech (což je můj případ). Až na samotný závěr mi film přišel opravdu hodně jako ze života - hlavní hrdina, chlapík znechucený kancelářskou nádeničinou, není žádná hollywoodská šablona, ale člověk, jakých můžete potkat ráno v metru stovky... ()

HellFire 

všechny recenze uživatele

Office Space je obávám se komedie, kterou pochopí jen ti, co něco podobného zažili. Ron Livingston (Peter) je typický nespokojený zaměstnanec firmy, kterou nenávidí. Znáte to. Začnete pracovat v nové firmě, chvíli se vám tam líbí a jednoho dne si uvědomíte, že nesnášíte své kolegy a obzvláště šéfa. Začnete snášet všechny ty přesčasy a buzerování. Potom přijde jednotvárnost a nakonec i vstávání za účelem jiným než pracovním je otrava. Tohle se filmu povedlo na jedničku. Perfektní jsou neustálé připomínky ohledně nepodstatných věcí, jako nové obaly na zprávy a kde vyplnit kolik kolonek a obligátní problémy s tiskárnou :D. Boss v podání Garyho Colea je přesně ten typ, kterého by neměl rád žádný zaměstnanec a postavičky jako stále se opakující žena za telefonem, podivínský kolega se špatnou pletí a popelníky velikosti Kanady a další, který se každý týden bojí toho, že ho vyhodí, jsou k pokukání. Peterovi se změní život poté, co jej terapeutista uvede do stavu uvolnění. Při této proceduře však terapeutista zemře a Peter je ve stavu ponechán. Od této chvíle bere život pohodově. V práci se zatím dějou věci. Je přizván "konzultant" v podání skvělého Johna C. McGinleyho, aby zefektivnil práci. Z toho plyne hodně vtipných scének, když se spolu se zaměstnanci baví o jejich pracovní náplni. Obzvláště o pracovní náplni Petera :). Věci se dají do pohybu, když je propuštěno několik zaměstnanců v čele s Peterovými kamarády. Společně tak na firmu ušijí boudu a s pomocí viru, který má za úkol převádět mikrotransakce na oddělený účet, se chtějí obohatit. Když ale virus převede částku, kterou očekávali za dva roky, za jediný týden, nastane problém :). ()

Reklama

Phobia 

všechny recenze uživatele

Skvělý název! Já čekala hraného Pata bez Mata: nějakého plešatého, brýlatého, tlustého úředníčka a jeho trampoty, pramenící z neschopnosti fungovat v té naší civilizované společnosti. A ono se z toho vyklubalo instruktážní video, jak se nechat zhypnotizovat a naprostým kašláním na práci získat kariérní postup, servírku do postýlky a vůbec úspěch na všech frontách. A teď si dáme nějakou pohádkovou klasiku od Karla Jaromíra Erbena, třeba O ptákovi Ohnívákovi. 55% ()

DrBuznička 

všechny recenze uživatele

Komedie, která s nadhledem, ale přesto dostatečně přesvědčivě - abyste si udělali představu o všudypřítomné frustrující atmosféře potalučíjící veškerého ducha - zobrazuje práci úředníčků v betonových krabicích, které protkávají naše město, fascinují nás svojí bizarností a během nocí nás z každého okna atakují modrou září z monitorů. Jedná se o jednu z mých nejoblíbenějších komedií, která dokonce podle časopisu Premiere již dosáhla kultovního statusu, tudíž mě dost zaráží čsfd hodnocení. Film je doopravdy velmi suchý, což však jak víme, rozhodně nemusí v komediích vyznít kontraproduktivně, a i přes některá hluchá místa jsem se bavil bez přestání. Každá postavička je svou pitoreskností a hereckým ztvárněním nezapomenutelná a všem kraluje Gary Cole. Jediná tzv. Hvězda tohoto filmu - Jennifer Aniston - mi přijde naprosto fádní (a ani mě to nepřekvapuje, protože si myslím, že jednoduše není dobrá herečka a jediné role, které doopravdy zvládala byla jako Rachel z Přátel a jako Sexuální bohyně v mém erotickém snu z mládí...) S čistým svědomím vám tento film naopak vřele doporučuji a kdybyste dohlídly na přehodnocení vašeho prvotního názoru, bylo by to supr... ()

char_t 

všechny recenze uživatele

Pročpak má na IMDB tenhle film 79%, tedy o tolik víc než tady? Možná je to debilním českým názvem, který už po přečtení sníží hodnocení o 10% (asi jim na krabici s filmem spadnul popisek z animáku pro předškolní děti, naprosto nedává smysl), nebo možná tím, že v Čechách nepracuje tolik lidí v openspace jako za mořem, tak nepoznají, že to je ze života. Tak to zkusíme trošku zvednout, což? :) ()

Galerie (31)

Zajímavosti (9)

  • Socha stojící před budovou Initech, kruh s obdélníkem uprostřed, je idiomem člověka, který má problém zapadnout do svého okolí. (HellFire)
  • Film se velice dobře prodával na VHS a DVD. V USA se prodalo přes 2 600 000 kusů nosičů a v roce uvedení na zmiňované formáty patřil film do prodejnostní TOP 20 společnosti Fox. (DellEthing)
  • Magazín Entertainment Weekly zařadil film na páté místo žebříčku "25 nejlepších komedií za posledních 25 let." Navzdory tomu, že původně měl u nich špatnou recenzi. (DellEthing)

Reklama

Reklama