Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Výkonný pracovník v reklamní agentuře Charles Schine (Clive Owen) je jen dalším člověkem z Chicaga, který každé ráno běží na vlak v 8:43, aby se dostal včas do práce. Když jej ale jednou nestihne a díky tomu se setká s Lucindou Harris (Jennifer Aniston), jeho život se nenávratně změní. Lucinda je šarmantní, krásná a svůdná. Přestože jsou oba v manželském svazku a mají děti, jejich vzájemná přitažlivost je neodolatelná. Společné obědy brzy přejdou v koktejly po práci a zanedlouho se už oba ocitají v hotelovém pokoji. Jejich zdánlivě bezchybný vztah se však radikálně změní v okamžiku, kdy do pokoje vtrhne brutální cizinec LaRoche a začne oba milence ohrožovat pistolí. Poměr se brzy změní v noční můru, která je mnohem nebezpečnější a násilnější, než si dokázali představit. Charlesův život začne být brzy plný podvodů, vydírání, násilí a zločinu. Vzhledem k nemožnosti svěřit se své ženě nebo kontaktovat policii se stává vězněm ve světě, který nepoznává, a v němž není po jeho předchozím životě ani památky. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (327)

numi 

všechny recenze uživatele

Soudě alespoň podle počtu komentářů, tento film díru do světa českých kin neudělal. Dva měsíce v kině a pět komentářů? 45 hodnocení? Hm. A možná to hovoří za vše. Přesto se ho teď budu na několika málo řádcích tak trochu zastávat. Jo, všechno už jsme stokrát viděli jinde a je to strouhání jedné a té samé tužky pořád dokola. Najednou prostě ostrouháte všechno a jste z toho pěkně vykolejení (zdravím slovenské producenty a smekám za dokonalý překlad - vážně nevím, jestli trumfli svou ujetostí ty české). Ale - kdy už někdo natočil tenhle typ thrilleru dobře? Já pátrám v paměti a objevují se mi tam názvy jako Mlčení jehňátek, Obvyklí podezřelí, Sedm, Uprchlík (ten se krčí u schodů a kouká na ty předchozí se zakloněnou hlavou), ale to je všechno tak trochu jiná mísa. A někomu se to třeba jednou povede... Derailed u mě boduje díky Clivu Owenovi, on prostě umí, Jennifer Aniston je docela dobře rozpačitá, role jí celkem sedla, a máme tu docela "sympatického" zloducha se skvělým akcentem. Dobře rozdané karty. Pak přijde pár zvratů, které jsou někdy znamenitě podány a jindy podstatně hůře, ale tenhle vlak dojede až do cíle celkem bez zpoždění. Jistě, kvalitu tohoto snímku divák ocení spíše u televizoru než v kině, protože scénář je místy tupý a z Charlese Schinea dělá totálního tupce, ale při potencionální nerozhodnosti ve vaší půjčovně nebude až takový průšvih, když vaše ruka sáhne právě po téhle věcičce. Tři a půl. [březen 2006] ()

Pepinec 

všechny recenze uživatele

Nelze si nevšimnout té zdejší olympiády, jejíž náplní je soutěžení v tom, kdo originálněji, vtipněji a štiplavěji popíše, kterak mu všechno bylo jasné už při pohledu do televizního programu, a kterak všechny zvraty zabily jinak výborné zpracování. Cítím z toho pokrytectví a alibismus, když někdo napíše něco ve stylu "kdo nemá nakoukáno tolik, co já, tomu se to asi bude líbit." Nechci nikomu přehnaně křivdit, ale taky bych dovedl sedět v křesle nad mísou buráků, slupky plivat pod gauč, usrkávat kolu a řvát na celý barák "jasně, to jsem čekal. No jo, to nemohlo bejt jinak. Há, já to věděl!" Já si plnými doušky užíval atmosféru, zpracování, které mě pohltilo, a v neposlední řadě skvěle různorodou hereckou sestavu, která dobře vypadala i hrála. Téma nevěry mi přineslo další návody, postřehy i varování, sto minut uběhlo jako voda v potoce a já nevidím sebemenší důvod, proč si výsledný pocit kazit vzpomínkami na to, co všechno jsem vítězoslavně uhádl a předpověděl. Pátá hvězdička je možná z trucu, ale na to jsou moji čtenáři již zvyklí. ()

Reklama

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Nevěra je škaredá věc. Někdy se při ní může stát to, co se stane tady Owenovi a Anistonové a pak je o průser více než jenom zaděláno. Pointu tady řešit nebudu, jde mi o samotný film. Ten se mi jako takový moc líbil. Měl nápad, měl dostatečný objem násilí a jako boční zálohu přispěchal s výbornými herci, kde tím nejlepším byl záporák Vincent Cassel. Já ho jako herce nesnesu, možná právě také proto mi v tomhle filmu sedl i když jsem si v jeho roli kolikrát představoval i Karla Rodena, kterej by mi v ní sedl snad i víc. Nicméně ani Vincent tempo filmu nezpomalil a já celých 100 minut mohl žít v napětí, co se stane v následujících pěti minut. Závěrem film byl už více než jenom báchorka o nevěře, protože mi ukázal situaci s pravděpodobností tak velkou jako kdyby druhý den nad územím České Republiky padali sledi. I tak si ale film pozornost zaslouží. Má nápad, má energii a má v sobě tak akční průběh, že se mi celou dobu, co jsem ho sledoval, srdce nezastavilo. ()

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Príjemný film na jedno pozretie, u ktorého celkom zamrzí pomalý rozjazd, občasná pomalosť v prvej polovici filmu a miestami až príliš nápadná snaha žmýkať z diváka emócie, ktoré sa však na druhú stranu nemíňajú účinkom. Inak je totiž snímka naozaj veľmi dobre zahraná (kombinácia sympaťákov - Owen + Aniston + zákerný Cassel funguje výborne) a neurazí ani náročnejšieho diváka, pretože nie je zbytočne prekombinovaná a netvári sa ani prehnane duchaplne. A ten osudný zvrat, ktorý zaujímavo zamiešal kartami, mi úplne vyrazil dych. ()

Trellíno 

všechny recenze uživatele

Já tedy nevím, asi je to tím, že už mám něco nakoukáno a proto jsem se celou dobu slušně nudil díky nekonečným variacím na již mnohokrát viděné a navíc jsem pointu strefil asi po půl hodině. No a závěr, ten je úplně blbej. Prostě zbytečný film plný klišé, který se alespoň ze začátku tvářil, že bude mít na mnohem víc, což se ale bohužel nestalo. ()

Galerie (23)

Zajímavosti (6)

  • Zbraň, ktorú používa Dexter (Xzibit), je známa izraelská pištoľ Desert Eagle. (MikaelSVK)
  • Švédský režisér Håfström snímkem v podstatě debutoval v mezinárodních vodách. Do té doby natočil několik televizních projektů, drama Ondskan (2003) s nominací na Oscara v kategorii Nejlepší zahraniční film, či zatracovaný horor Duch jezera (2004). (imro)
  • 22-milionový thriller je první snímek, který uvedli na americký trh bratři Weinsteinovi po tom, co se odtrhli od Disneyho Miramaxu, který řidili před založením vlastní společnosti. Své zkušenosti zúročili hned o úvodním víkendu (11. – 13. 11. 2005), když film vydělal 12,2 mil. dolarů a celkem poté 36 milionů. (imro)

Reklama

Reklama