Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Výkonný pracovník v reklamní agentuře Charles Schine (Clive Owen) je jen dalším člověkem z Chicaga, který každé ráno běží na vlak v 8:43, aby se dostal včas do práce. Když jej ale jednou nestihne a díky tomu se setká s Lucindou Harris (Jennifer Aniston), jeho život se nenávratně změní. Lucinda je šarmantní, krásná a svůdná. Přestože jsou oba v manželském svazku a mají děti, jejich vzájemná přitažlivost je neodolatelná. Společné obědy brzy přejdou v koktejly po práci a zanedlouho se už oba ocitají v hotelovém pokoji. Jejich zdánlivě bezchybný vztah se však radikálně změní v okamžiku, kdy do pokoje vtrhne brutální cizinec LaRoche a začne oba milence ohrožovat pistolí. Poměr se brzy změní v noční můru, která je mnohem nebezpečnější a násilnější, než si dokázali představit. Charlesův život začne být brzy plný podvodů, vydírání, násilí a zločinu. Vzhledem k nemožnosti svěřit se své ženě nebo kontaktovat policii se stává vězněm ve světě, který nepoznává, a v němž není po jeho předchozím životě ani památky. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (328)

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Hned na začátek se taky jako ostatní uživatelé musím pochlubit, že jsem uhodl pointu a troufnu si říci, že jsem ji uhodl jako první na světě, protože film ještě nezačal a mě už to bylo jasný. Film měl vynikající tempo a napětí a zůstal ve mě nahlodaný červíček, že až se v realu na mě nějaká žena usměje a nebo mě dokonce pozdraví či jinak mě osloví, jestli ji nemám rovnou odprásknout. Pro jistotu, aby nebyla žádná podobná zápletka. Díky vynikajícímu hereckému výkonu Cliwa Owena jsem měl totiž pocit, že tohle se mě určitě taky stane . Kdyby nebylo nastovovaného konce dal bych téhle hře plný počet hvězdiček. Tak mě napadá, viděl tenhle film pan premiér Topolánek, než začal svou hru s nevěrou s poslankyní Talmanovou ?? ()

Vojcl 

všechny recenze uživatele

Povedený thriller, který po pomalejším rozjezdu nabere naprosto zběsilé tempo a nenechá vás vydechnout až do konce! Spousta vydařených dějových zvratů, snad jen ten poslední už byl trochu zbytečný. Clive Owen je dostatečně přesvědčivý, stejně jako jeho protihráč Vincent Cassel. A Jennifer Aniston si tu střihla svoji možná nejlepší filmovou roli. Několika klišé se sice tvůrci přeci jen nevyvarovali, ale celkově jsem si to parádně užil a milovníkům žánru můžu jen doporučit. ()

Reklama

Rocky62 

všechny recenze uživatele

100 minut uteklo jako voda a já jsem nadmíru spokojen. Thriller založený na nečekaných zvratech a k mému překvapení i solidních výkonech. Zavání to sice trochu "béčkem" a i závěr je trochu typický pro podobné vyděračské filmy, ale napětí je tu dávkováno ve velkých porcích, díky čemuž jsem měl o zábavu postaráno. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Nevěra je škaredá věc. Někdy se při ní může stát to, co se stane tady Owenovi a Anistonové a pak je o průser více než jenom zaděláno. Pointu tady řešit nebudu, jde mi o samotný film. Ten se mi jako takový moc líbil. Měl nápad, měl dostatečný objem násilí a jako boční zálohu přispěchal s výbornými herci, kde tím nejlepším byl záporák Vincent Cassel. Já ho jako herce nesnesu, možná právě také proto mi v tomhle filmu sedl i když jsem si v jeho roli kolikrát představoval i Karla Rodena, kterej by mi v ní sedl snad i víc. Nicméně ani Vincent tempo filmu nezpomalil a já celých 100 minut mohl žít v napětí, co se stane v následujících pěti minut. Závěrem film byl už více než jenom báchorka o nevěře, protože mi ukázal situaci s pravděpodobností tak velkou jako kdyby druhý den nad územím České Republiky padali sledi. I tak si ale film pozornost zaslouží. Má nápad, má energii a má v sobě tak akční průběh, že se mi celou dobu, co jsem ho sledoval, srdce nezastavilo. ()

Ilicka 

všechny recenze uživatele

Táááááhlé tempo, mdlí herci a předvídatelný scénář táhnou film ke dnu. Obsazení více než jednoho rappera do filmu by mělo být trestné ze zákona. Ani ten Clive Owen se nějak nepředvádí. Kamera je odtažitá, napětí minimum - i když nemůžu popřít občasný emocionální výboj (setkávání Charlieho a Lucindy, občasné Casselovy návštěvy). Bohužel jsem čekala něco jiného - téma bylo solidní. ()

Galerie (23)

Zajímavosti (6)

  • Producent Lorenzo di Bonaventura čítal obsah knihy Jamesa Siegela počas vianočných sviatkov. Nemohol sa od nej odtrhnúť a hneď si ju predstavoval ako film. Keď zistil, že práva na sfilmovanie sú ešte voľné, hneď ich zakúpil. (ash99)
  • Švédský režisér Håfström snímkem v podstatě debutoval v mezinárodních vodách. Do té doby natočil několik televizních projektů, drama Ondskan (2003) s nominací na Oscara v kategorii Nejlepší zahraniční film, či zatracovaný horor Duch jezera (2004). (imro)

Reklama

Reklama