Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Výkonný pracovník v reklamní agentuře Charles Schine (Clive Owen) je jen dalším člověkem z Chicaga, který každé ráno běží na vlak v 8:43, aby se dostal včas do práce. Když jej ale jednou nestihne a díky tomu se setká s Lucindou Harris (Jennifer Aniston), jeho život se nenávratně změní. Lucinda je šarmantní, krásná a svůdná. Přestože jsou oba v manželském svazku a mají děti, jejich vzájemná přitažlivost je neodolatelná. Společné obědy brzy přejdou v koktejly po práci a zanedlouho se už oba ocitají v hotelovém pokoji. Jejich zdánlivě bezchybný vztah se však radikálně změní v okamžiku, kdy do pokoje vtrhne brutální cizinec LaRoche a začne oba milence ohrožovat pistolí. Poměr se brzy změní v noční můru, která je mnohem nebezpečnější a násilnější, než si dokázali představit. Charlesův život začne být brzy plný podvodů, vydírání, násilí a zločinu. Vzhledem k nemožnosti svěřit se své ženě nebo kontaktovat policii se stává vězněm ve světě, který nepoznává, a v němž není po jeho předchozím životě ani památky. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (327)

Sofia 

všechny recenze uživatele

Ztráta času. Ve filmu se objevuje tolik filmových klišé známých ze sta jiných filmů, až to bolí - cizinec ve vlaku/nemocná dcera/falešná milenka/napravený černoch/neúprosný černošský policista atd. Nechápu, proč se hlavní herecké trio rozhodlo v něčem takovém hrát. Z celého filmu vyplývá opravdu jen jedno ponaučení - nebuďte nevěrní :-)))! ()

numi 

všechny recenze uživatele

Soudě alespoň podle počtu komentářů, tento film díru do světa českých kin neudělal. Dva měsíce v kině a pět komentářů? 45 hodnocení? Hm. A možná to hovoří za vše. Přesto se ho teď budu na několika málo řádcích tak trochu zastávat. Jo, všechno už jsme stokrát viděli jinde a je to strouhání jedné a té samé tužky pořád dokola. Najednou prostě ostrouháte všechno a jste z toho pěkně vykolejení (zdravím slovenské producenty a smekám za dokonalý překlad - vážně nevím, jestli trumfli svou ujetostí ty české). Ale - kdy už někdo natočil tenhle typ thrilleru dobře? Já pátrám v paměti a objevují se mi tam názvy jako Mlčení jehňátek, Obvyklí podezřelí, Sedm, Uprchlík (ten se krčí u schodů a kouká na ty předchozí se zakloněnou hlavou), ale to je všechno tak trochu jiná mísa. A někomu se to třeba jednou povede... Derailed u mě boduje díky Clivu Owenovi, on prostě umí, Jennifer Aniston je docela dobře rozpačitá, role jí celkem sedla, a máme tu docela "sympatického" zloducha se skvělým akcentem. Dobře rozdané karty. Pak přijde pár zvratů, které jsou někdy znamenitě podány a jindy podstatně hůře, ale tenhle vlak dojede až do cíle celkem bez zpoždění. Jistě, kvalitu tohoto snímku divák ocení spíše u televizoru než v kině, protože scénář je místy tupý a z Charlese Schinea dělá totálního tupce, ale při potencionální nerozhodnosti ve vaší půjčovně nebude až takový průšvih, když vaše ruka sáhne právě po téhle věcičce. Tři a půl. [březen 2006] ()

Reklama

mzss1 

všechny recenze uživatele

[80%] Solidní thriller, který mě vtáhnul do děje hned od začátku. Rozjíždí se to na oko pomaleji, ale ve skutečnosti mi tempo přišlo docela svižné. Atmosféru to má solidní, takže jsem neměl šanci se nudit. V druhé půli filmu to začne mít pár dobrých zvratů a finální pointa se dle mě vydařila, trochu mě překvapila i když to bylo takové moc ve finále přehnané a překombinované, ale větší problém jsem s tím neměl. Podstatné je, že mě to celé bavilo; Clive Owen byl skvělý, stejně jako zbytek herců, hudby, napětí apod. Super film. ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Možná až moc přímočarý ale překvapivě zdařilý thriller, který nepřináší překombinovanou zápletku ale řemeslně kvalitní thriller s megasympaťákem Owenem, kterému podobné role sedí a dvojitou pointou, která nepřekvapí ale ani neurazí. Největší chyba filmu je v tom, že nemá nic co by diváka donutilo ke druhému shlédnutí. ()

Hal_Moore 

všechny recenze uživatele

Překvapivě dobrý "old school" thriller, který nejednou překvapí. Z počátku standardní podívaná, kterých vidíme v tv produkci desítky se přibližně v polovině filmu promění ve spádovitý thriller, který narozdíl od Zeleného pekla s šokujícími pointami funguje. Clive Owen předvádí určitě svůj nejlepší herecký výkon (stejně tak ve Spojenci), jeho charakter je uvěřitelný, Jennifer Aniston se snaží seč může a vůbec mi nevadila. Ostatní už tak dobře nehrají, ale nic nekazí a příjemně se na ně kouká. Postavy se všeobecně chovají tak nějak reálně a přirozeně. Tak dobře zvolený hudební doprovod a dobrý zvuk nejsou u podobných filmů standardem. Technická stránka filmu je na stejně vysoké úrovni, jako vše ostatní. Viděl jsem nesestříhanou verzi, možná proto, možná taky ne, se mé hodnocení trošku liší od většiny. ()

Galerie (23)

Zajímavosti (6)

  • Zbraň, ktorú používa Dexter (Xzibit), je známa izraelská pištoľ Desert Eagle. (MikaelSVK)
  • 22-milionový thriller je první snímek, který uvedli na americký trh bratři Weinsteinovi po tom, co se odtrhli od Disneyho Miramaxu, který řidili před založením vlastní společnosti. Své zkušenosti zúročili hned o úvodním víkendu (11. – 13. 11. 2005), když film vydělal 12,2 mil. dolarů a celkem poté 36 milionů. (imro)

Reklama

Reklama