Reklama

Reklama

Žár těla

  • Česko V žáru vášně (více)
Trailer

Obsahy(1)

Advokát Ned Racine žije poklidným životem - ale jen do chvíle, kdy pozná "sirénu v bílém" (a s bohatým manželem) Matty Walkerovou. Ned brzy zjistí, že Matty je z žen, pro které jsou muži schopni i zabíjet. A přesně to také udělá. William Hurt a Kathleen Turnerová prudce vzplanou ve filmu Lawrence Kasdana Žár těla. Tento napínavý příběh plný sexu navazuje na "films noirs" čtyřicátých let, ale je nabit energií a vášní, které naplno propukly až v letech osmdesátých. Kasdanův odvážný režijní debut však už obsahuje i předivo citů, které se naplno rozvine v jeho pozdějších filmech Velké rozčarování, Náhodný turista a Grand Canyon. Pohodlně se usaďte a vychutnejte si současné klasické pojetí hříšného žánru. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (119)

MrPierc 

všechny recenze uživatele

Je to jako detektivka z oka Briana de Palmy. Trochu noir, trochu temná detektivka, trochu erotické drama. Kaithleen Turner je opět božská mrcha se sexy hlasem. Vamp potvora se svou rudou sukní a dokonale vyrýsovanou postavou. Potvora, která umí manipulovat a svým tělem donutí kohokoliv, aby jí byl po vůli. Prokletí v objetí. ()

Sawy 

všechny recenze uživatele

Nikterak přelomový a předvídatelný žánrový kousek,který je ale natočený tak dobře a stylově,že se člověk během sledování mockrát nenadechne.Neonoir jak má být,se správně dráždivou atmosférou,nádhernou kamerou a napětím,které je ve spoustě scén gradováno až k maximu.William Hurt sice není člověku dvakrát sympatický (což by měl) ale hraje slušně a to ostatní člověku vynahradí chvilkové zjevení Mickeyho Rourkea.Celkově odvážný a zdařilý počin,kterému větší rafinovanost a více emocí chybí k dokonalosti.V rámci žánru ovšem super. 85 % ()

Reklama

S.Quentin QUALE 

všechny recenze uživatele

Hutný krimi thriller s hlavně v začátku intenzivním sexuálním nábojem, ve kterém exceluje Kathleen Turner jako svůdná děva s povahovými vlastnostmi kudlanky nábožné. Srovnání s Basic Instinctem je na místě, ale ten se přeci jen rozjede mnohem rychleji, takže Body Heat hodnotím o stupínek hůře. Kathleen Turner začala s velkým hraním celkem pozdě, ale i tak byla neskutečná kost. 75% ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Body heat je neo noir ako vyšitý, lenže dnešnému divákovi môže na základe rôznych neskorších prefabrikátov a lacných erotických filmov z 90tych rokov s podobnou zápletkou pripadať ako gýč. Je to škoda, pretože čím viac máte napozerané z tohto subžánru a zo zlatého veku noir, tým viac dokážete odlíšiť Body heat od plevelu. Samozrejme, že to nie je umenie, ale to snáď nikto nečaká. A mne to pripadá záživnejšie ako precenené, kvázi dusné erotické trilery so Sharon Stone. ()

Pepinec 

všechny recenze uživatele

Atmosféra se dala krájet, že by i Rákosníček záviděl, zatímco nádhernou, elegantní, smyslnou, svůdnou, uhrančivou, náruživou, neukojitelnou Kathleen bych polknul celou i s podpatkama a gumou do vlasů. Obraz dokonalé milenky; pane Bože, vždyť ona klečela ještě dřív než Ned vyjel z domu! Moc nerozumím tomu, proč je tenhle žánrový majstrštyk zastrčený v koutě, o to jsem však raději, že jsme si k sobě našli cestu. ()

Galerie (55)

Zajímavosti (3)

Související novinky

Zemřel herec William Hurt

Zemřel herec William Hurt

13.03.2022

Svět filmu dnes opustil další z velkých talentů. Pouhý týden před svými dvaasedmdesátými narozeninami zemřel držitel Oscara, uznávaný americký herec William Hurt. Smutnou zprávu médiím předal hercův… (více)

Noir Film Festival 2018 – Nikdo neunikne!

Noir Film Festival 2018 – Nikdo neunikne!

18.08.2018

Napínavá dramata z vězení, rebelství Samuela Fullera, charisma Roberta Ryana, bojovnost Idy Lupino, emancipace nových osudových žen, šílenství noirových psychopatů, temné příběhy ze severu Evropy a… (více)

Reklama

Reklama