Reklama

Reklama

Žár těla

  • Česko V žáru vášně (více)
Trailer

Obsahy(1)

Advokát Ned Racine žije poklidným životem - ale jen do chvíle, kdy pozná "sirénu v bílém" (a s bohatým manželem) Matty Walkerovou. Ned brzy zjistí, že Matty je z žen, pro které jsou muži schopni i zabíjet. A přesně to také udělá. William Hurt a Kathleen Turnerová prudce vzplanou ve filmu Lawrence Kasdana Žár těla. Tento napínavý příběh plný sexu navazuje na "films noirs" čtyřicátých let, ale je nabit energií a vášní, které naplno propukly až v letech osmdesátých. Kasdanův odvážný režijní debut však už obsahuje i předivo citů, které se naplno rozvine v jeho pozdějších filmech Velké rozčarování, Náhodný turista a Grand Canyon. Pohodlně se usaďte a vychutnejte si současné klasické pojetí hříšného žánru. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (119)

Padme_Anakin 

všechny recenze uživatele

Ten pomalý rozjezd mi vůbec nevadil, bavilo mě sledovat ústřední dvojici - William Hurt a Kathleen Turnerová.. Divák samozřejmě tuší, že je něco špatně, ale neví, odkud to přijde.. Plánování vraždy bylo zajímavé, ovšem šrouby se (ne)příjemně utáhly při vyšetřování a atmosféra houstla.. Prozření holt bolí.. Pochvalu zaslouží i John Barry, zpříjemnil mi filmový zážitek.. ()

choze 

všechny recenze uživatele

Devadesátky otevřel Základní instinkt, osmdesátky Žár těla. Oba filmy zjevně čerpají ze starších zdrojů (noiru, Hitchcocka) a oba mají stejné schéma muže v osidlech femme fatale. V první třetině druhého jmenovaného Hurt jen vtipně balí a následně klátí sexy Turner a až poté se rozjíždí thriller, který až od půlky filmu nabere obrátky a je správně napínavý i paranoidní. ()

Reklama

Gianni_B 

všechny recenze uživatele

Pokud máte rádi Jamese M. Caina a nebude vám vadit, že příběh tohoto filmu není ničím jiným než variací na jeho už tak navzájem dosti podobné novely Pošťák vždycky zvoní dvakrát a Pojistka smrti (a že tedy nebudete ničím překvapeni), bude se vám to líbit (můj případ). Pokud vám to vadit bude, líbit se vám to nejspíš nebude. A pokud Jamese M. Caina neznáte, tak zase neoceníte, jak drze ho Kasdan-scénárista kopíruje :) ()

Tommassi3 

všechny recenze uživatele

"Ty mě zničíš !! Za chvíli mi upadne !!" ;) Parádní Kasdanův neonoirový thriller staví především na hutné atmosféře, která však začíná naplno působit až se závěrem filmu, výtečné hudbě Johna Berryho, která pomáhá udržet napětí i skrz některé poněkud nudné utahané pasáže, a hereckému obsazení.. John Hurt je standardně skvělý, trapně tančící Ted Danson mě spíš rozčiloval, vše však vynahrazuje bezchybná naprosto odhalená sexy Kathleen Turner, která se pro mě překvapivě vymaňuje z rolí emancipovaných, ale slabých žen, jako chladná vypočítavá a především trpělivá bestie !! Trpělivost nutně potřebuje i divák, Kasdan se totiž nedokáže vyvarovat hluchých míst, byť ve výsledku vlastně žádná scéna není zbytečná a vše příjemně zapadá do sebe.. Nejde ovšem o nikterak smrtelnou nudu, protože Body Heat zdvihají do vod nadprůměru mimořádně podařené dialogy se svěžím nádechem černého humoru, jen se mi zdá, že režisér mohl na konstrukci příběhu zapracovat více, finální rozuzlení se dlouho dopředu samo nabízí, obzvlášť spoilerující Rourke jen potvrzuje rčení "Chytrému napověz.." ;) Ani ta všudypřítomná pachuť nesnesitelného dusna jednoho nepřesvědčí pouhými berličkami zpocených těl.. ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Právník Ned Racine je nenapravitelný sukničkář, jehož největší zálibou je seznamovat se s pohlednými ženami. Jednou se tak seznámí s vdanou Matty Walkerovou a prožijí spolu vášnivý románek. V cestě jim však stojí Mattyin bohatý a žárlivý manžel Edmund. Rozhodnou se, že jediné možné řešení je zavraždit ho. Svůj plán milenci pečlivě připravují, ale s něčím nepočítali. Dusný erotický thriller je z jedné části o tom, co vydrží v posteli pohledná Kathleen Turner, a ve druhé části už to tolik nezaujme, protože čím méně odhalené nahé kůže hlavní herečky, tak o to větší přesun k nudě. Na svoji dobu možná lehce skandální snímek, který obratně využívá "půjčenou" atmosféru noir filmů, ale k divákovi přilne spíše ta erotická část než ta thrillerová. Z filmu sálal snesitelný žár, ale ne po celou dobu. 60% ()

Galerie (55)

Zajímavosti (3)

Související novinky

Zemřel herec William Hurt

Zemřel herec William Hurt

13.03.2022

Svět filmu dnes opustil další z velkých talentů. Pouhý týden před svými dvaasedmdesátými narozeninami zemřel držitel Oscara, uznávaný americký herec William Hurt. Smutnou zprávu médiím předal hercův… (více)

Noir Film Festival 2018 – Nikdo neunikne!

Noir Film Festival 2018 – Nikdo neunikne!

18.08.2018

Napínavá dramata z vězení, rebelství Samuela Fullera, charisma Roberta Ryana, bojovnost Idy Lupino, emancipace nových osudových žen, šílenství noirových psychopatů, temné příběhy ze severu Evropy a… (více)

Reklama

Reklama