Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Malý Richie je nejbohatší dítě na světě. Má vše, nač si vzpomene. Soukromou restauraci McDonald, psa Dolara a Claudii Schiffer jako osobní trenérku aerobiku. Něco mu však přece jen chybí, a to pár opravdu dobrých kamarádů. Při zahájení provozu nové otcovy továrny si všimne party, hrající na blízkém plácku baseball. Zatímco rodiče, kteří odletěli na večeři s anglickou královnou, musí nouzově přistát na moři po výbuchu bomby, pozve věrný komorník Cadbury partu z plácku do přepychového sídla. Příjemný večer Richiemu pokazí nejprve zjištění, že komorník dětem za návštěvu zaplatil, a vzápětí zpráva, že jeho rodiče zmizeli. Bombu umístil do letadla osobní strážce pracující pro Van Dougha, který se tak chce zmocnit obrovského majetku. Zbývá odstranit ještě Richieho. To však bude mnohem obtížnější, než by se na první pohled zdálo. Richie se totiž s Cadburym a partou z plácku pustí do boje a po dramatické bitvě, vedené poněkud netradičními prostředky, dokáže slavně zvítězit. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (308)

Yardie 

všechny recenze uživatele

Celkem slušný rozjezd, kdy jsem se celkem bavil a to především u činností dospělých, které dělají děti. To mě bavilo. Nicméně potom se film přelil spíše do filmu pro děti, které určitě ty dětské vychytávky, atrakce apod. museli hodně bavit. Krom první zhruba půlhodinky, kdy to bavilo i mě je to film určený pro hodně mladé publikum. Howgh! ()

Le_Chuck 

všechny recenze uživatele

Stále ešte relatívne pozerateľná family komedia natočená podľa animovaného seriálu Richie Rich (o zazobanom faganovi). Ináč tu pri názve nejeden zaplače a ak by som si toto náhodou kúpil v bláhovej domienke, že to má niečo spoločné so Sám Doma od Columbusa, tak by ma vystrelo a asi by to zlízla chudák predavačka. Nuž zase sa distribútori vytiahli. Ale pár nesplnených deských snov som si tu našiel (ale McKáčer to nieje). ()

Reklama

LadyPig 

všechny recenze uživatele

Nemohu si odpustit komentář k tomuto filmu, který není žádná sláva, ale taky úplně neurazí - když ho dávají, zapnu si ho... Co má ale znamenat ten název v češtině: Sám doma a bohatý?! To je přece hnus. Nemá to s filmem Sám doma absolutně nic společného. Původní název Richie Rich má rozhodně svůj důvod, a to ten, že to, že hraje ve filmu Culkin, neznamená, že jde o nějaké rádoby pokračování! Kdyby to tak pojmenovali Amíci, řeknu, že těží na popularitě filmu (což je trapné), ale proč my Češi? Nechápu, nerozumím, udivuje mě to... ()

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Ďalší z filmov, na ktorých som vyrastal a kedže som bol veľmi malý, dlho som si lámal hlavu, prečo sa Kevin volá Richie Rich a prečo má iných rodičov. Som veľkým fanúšikom už od detstva prvej dvojice filmov Sám Doma a kedže naši skvelí ľudia tomu dali názov Sám doma a bohatý, to bol ten dôvod, prečo som sa tak poplietol. I keď je pravda, že keby tomu ostal pôvodný názov Richie Rich, nikomu by to nič nehovorilo. Kedže tretí a štvrtý diel Sám doma sú totálne odpady kinematografie a najhoršie pokračovania celkovo, tento film som narozdiel od nich mal veľmi rád a videl som ho v televízií snáď každý rok. Má veľa nápadov, vtipov a nových skvelých postáv. Macaulay bol proste v mladosti skvelý. ()

Brano 

všechny recenze uživatele

Slováci a Česi opäť plný fantázie pri vymýšľaní názvu filmu, pretože sa to volá Ri¢hie Ri¢h a so Sám domá to nemá absolútne nič spoločné. Tento film hodnotím ako veľmi nudný snímok, kde medzi absolútnym dnom mi to zachránili herecké výkony hlavných hercov a to najmä Culkina, ktorý ako jeden z mála detských hercov V rodinných komédiách nevyznel trápne. Inač podobné filmy, kde vystupujú detský "hrdinovia" veľmi nemusím a sú určené skôr pre tých menších. /45%/ ()

Galerie (9)

Zajímavosti (7)

  • Zkorumpovaný šéf bezpečnosti (John Larroquette) v domě, který sleduje kamerové záznamy, se v jednu chvíli dívá na film Na sever severozápadní linkou (1959). Zatímco závěr Hitchcockova thrilleru se odehrává na památníku Mount Rushmore, dějištěm finále tohoto filmu je obdoba monumentu s lehce upraveným názvem Mount Richmore. (PlayEasy)
  • Pohádkový zámek rodiny Richových je ve skutečnosti Biltmore House, který byl ve druhé půlce devatenáctého století vybudován železničním magnátem Georgem Washingtonem Vanderbiltem. Je často označován za největší soukromý dům na území USA. (DexMASTER094)
  • V pokladnách severoamerických kin diváci nechali 38,1 milionu amerických dolarů, součet celosvětových tržeb pak dosáhl 76 mil. (NIRO)

Reklama

Reklama