Reklama

Reklama

Zmražená pojistka

  • Česko Nekonečná bílá (více)

Obsahy(1)

Agent cestovky z Aljašky jménem Paul (Robin Williams - Insomnie, Táta v sukni) má za to, že konečně našel řešení svých finančních potíží a to v podobě zmrzlého těla, které náhodně objevil. Podmraženou mrtvolu vydává za svého dlouho ztraceného bratra Raymonda, aby vytřískal peníze z pojistky. Jeho plány ale naruší snaživý pojišťovák a dva nájemní zabijáci. Tato mrtvola je žádané zboží. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (99)

misterz 

všechny recenze uživatele

Film o tom, čo všetko sa môže stať, keď do vášho perfektného plánu ako vybabrať so životnou poistkou začne strkať nos nepríjemný poisťovací likvidátor, teda človek, ktorého aj tak všetci neznášajú. A k tomu je všade hrozná zima.... R. Williamsa som nikdy nemal nejak zvlášť v láske, ale tu mi nevadil. Možno preto, že práve sem sa asi najviac hodil ten jeho smutno-šašovský výraz tváre. Najviac ma ale pobavili Holly Hunter a "teplošská mafia", tie ich vzájomné slovné prestrelky a gagy nemali chybu. Svoje svetlé chvíľky si tu samozrejme našiel aj Woody Harrelson, len škoda, že ho tu bolo tak málo. Jeho postava neohrabaného hromotĺka sa dala využiť podstatne lepšie. Celkom spokojnosť, na vyplnenie voľnej chvíle a nenáročný oddych po ťažkom dni ako stvorené. Od kvalít Farga (1996) to síce malo ďaleko, ale pobavilo aj tak. 60/100 Videné v rámci Tour po Amerike. ()

Wormboy 

všechny recenze uživatele

Sice som Fargo videl velmi velmi davno, ale aj tak mi tieto filmy boli velmi podobne. Samozrejme, Coenovci to vedia s ciernym humorom, to je nepochybne. The Big White je dobry film, dialogy nie su hlupe, pribeh nie je uplne banalny, avsak nebyt hercov, ktori sa tu objavili kludne by to mohlo bezat na Hallmarku a clovek by ani nevedel ako sa to vola. Robin Williams, Holly Hunter a Giovanni Ribissi (+Woody Harrelson) su vsak tak dobri herci, ze jednoducho hodnotenie nemoze ist nizsie (napr. ako pri Final Cut, kde to tiez R.W. drzal cely cas nad vodou). ()

Reklama

dobytek 

všechny recenze uživatele

Tenhle typ černýho humoru miluju a u filmu jsem se zasmál jako už hodně dlouho ne. Snad všechny postavy jsou totální magoři a navíc úplně skvěle zahraný. Těžko někoho vyzdvihnout. A že to je obšlehnutý Fargo? To mi vůbec nevadí. Mně se to líbilo snad ještě víc, než tenhle kultovní kousek od Coenů. A jako bonus ještě docela pěknej soundtrack. Nechápu, že má film tak nízký hodnocení. Já dávám jasnejch 5 hvězd. ()

igi B. 

všechny recenze uživatele

Lehce drsná - mrazivě bílá - bizarně černá - zvláštní komedie s kriminální zápletkou - o jedné veliké lásce a znovunalezeném bratrovi, bratru nadvakrát mrtvému ;-)... Těžko soudit, kdo je v téhle hříčce padouch a kdo hrdina, protože když někoho milujete a potřebujete mu pomoct, není co řešit. R.W. je s postavou milujícího smolaře na pokraji krachu tradičně svůj a H.H. v roli psychicky nemocné >prostořeké< Margaret je (s:-)prostě rozkošná a vynikající. O umanutém pojišťováku Tedovi (G.R.), který marně sní svůj sen o golfu na sluncem vyhřáté Floridě nemluvě... S filmem "Fargo" má tenhle >malý< film společné snad jen ty zasněžené pláně (zde tedy Aljašské), každopádně je místy vskutku velmi zábavný a nebýt (ve vztahu k příběhu) postupného sklouznutí k až příliš zbytečné absurditě, nechal bych roztát ty zmražené tři a půl hvězdičky klidně o půl stupně nahoru... :-) ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Základní zápletka je celkem dobrá, ale stejně budete mít celou dobu pocit, že je to jen variace na "Fargo", a to variace, která není tak zajímavá, tak vtipná a nakonec ani tak drsná. Jsou zde postavy, které jsou skvělé - Robinova manželka je dokonalá, Giovanni Ribisi opět podává povedený výkon, ale stejně to nakonec moc nezanechá. ()

Galerie (31)

Zajímavosti (4)

  • Zmražená pojistka je pro Robina Williamse dalším zářezem v nízkorozpočtových vodách a zejména návratem ke komediím. Po snímcích Expres Foto (r. Mark Romanek, 2002) a Final Cut (r. Omar Naim, 2004), kde se ocitl v úlohách vyšinutách vrahů, hraje opět v žánru, který mu kdysi přinesl největší komerční úspěch. (imro)
  • Pro režiséra Marka Myloda je snímek v pořadí druhým výletem na filmové plátno, protože se věnuje jen televizní režii. Jeho debutem byl legendární Ali G Indahouse - Film (2002). (imro)

Reklama

Reklama