Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Některé děti to nemají doma jednoduché. Zatímco osmiletý Vítek Koudelka má dva tatínky a dvě maminky, jeho spolužačka Amálka Rychmanová má tatínka jednoho a vidí ho jen jednou za měsíc, protože je záchranářem v Alpách. To vadí také její mamince, baletce Anně, která by chtěla, aby konečně byli normálně fungující rodina. Když Luboš přijede domů o čtrnáct dnů dřív, odmítne jet Amálka na školu v přírodě. Jenže když se táta vypraví do školy, aby ji omluvil, dopadne to tak, že s třídou pojede nejen Amálka, ale také on. Ještě předtím se rodina i s Vaškem vydá k dědovi Pepíkovi, který je k sobě vylákal pod falešnou záminkou, že se žení. Zatím je sice svobodný, ale o nápadnice nemá nouze. Snaží se ho totiž ulovit nejen sousedka Bobulová, ale také starostova sekretářka Julča. Luboš s Amálkou odjíždějí s tím, že se za tři dny vrátí a všichni se sejdou u dědy, který pro změnu odjíždí do Prahy na počítačový kurz. Jenže během výletu se vychovatelka Boženka zraní a Luboš musí zůstat déle. Děti ho sice zbožňují, ale věčně mrzutá učitelka Alice není s ničím spokojená. Naštvaná je také Anna, která po návratu třídy zahlédne Luboše s Alicí a je přesvědčená, že spolu něco mají. Pohádá se s ním a řekne mu, že se chce rozvést. Snadné to nemá ani Vítek, který má sice čtyři rodiče, ale ani jeden nevěnuje pozornost tomu, co by chtěl. A dědovi přibude ke dvojici nápadnic ještě svérázná učitelka Kája. Situace je stále zamotanější a šťastný konec v nedohlednu. (TV Nova)

(více)

Recenze (716)

Hrabka 

všechny recenze uživatele

Vážně nechápu jak Poledňáková mohla natočit 3 výtečné komedie (Jak vytrhnout velrybě stoličku, Jak dostat tatínka do polepšovny, S tebou mě baví svět), když dnes režíruje jen samé trapné rádoby komedie (Jak se krotí krokodýli a teď i Líbáš jako bůh). Tenhle film je jeden velký zmatek, který nemá hlavu ani patu. Některé scény a herci jsou fajn, ale jako pokračování úspěšných komedií 70. let s Tomášem Holým? To prostě neberu. Vedle nulového děje je zde spousta tragických scén, při kterých je mi blbě a říkám si, jak to vůbec mohl někdo natočit. Opravdová stupidita. Na druhou stranu je to rodinný film, který se zřejmě dětem a jejich rodičům bude líbit. Ale povedlo se toho opravdu jen hodně málo. 35% ()

klerik 

všechny recenze uživatele

Najhoršie na filme je, že je v ňom všetko, z čoho mohlo vzniknúť solídne pokračovanie. Ale ako "bonus" je tam vopchatá minimálne polovica nejakého iného filmu v štýle Zdeňka Trošky. Príbehovo preplácané, zmatäné, režisérka nevie, ktorý príbeh vlastne rozpráva. Postupne sa z rodinného filmu stáva šialená nuda zaklincovaná snahou o drámou (topiace sa deti). VEĽRYBA aj POLEPŠOVŇA tiež nie sú geniálne, ale práve vďaka jednoduchosti deja a údernosti detských hlášok boli výbornou zábavou... Krokodíli sú zbytočne nevyužitou šancou... ()

Reklama

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Rodinné filmy nemám moc rád. Není v nich ani sex, ani nasílí, takže přesně nechápu jejich význam. Nicméně, když všechny hospody v okolí mají obsazeno, stejně jako moje příležitostné milenky, nezbývá než se pokusit o sebetrýznění. Týrání začalo ve 20:00 na HBO . Nebudu se zmiňovat o ději, ten je od roku 1977, kdy Marie Poledňáková natočila svůj první rodinný film vesměs pořád stejný. Silná stránka rodinných filmu Marie Poledňákové byla vždy účast skutečných herců, ovšem v tomhle ohledu následoval šok srovnatelný snad jen s mým zážitkem z Mnichova, když jsem si objednal krásnou blonďatou děvku a agentura mě poslala tlustějšího gaye. Protože dívat se na rodinný film kde hrají Nekonečný, Vojtek, Laurinová a Štěpánová je stejné jako když v posteli koukáte na to jak se před vámi obnažuje obtloustlý gay. Ne nadarmo se mě po skončení tohoto filmu vybavila maminčina velmi přísná výchovná metoda, při které mě říkala: "Jestli budeš zlobit pustím ti rodinný film". ()

duklak2 

všechny recenze uživatele

Viděno jednou a to mi stačilo, poněvadž vícekrát to opravdu vidět nechci, jelikož film se blíží k "odpadním vodám". Herecké výkony komentovat ani nemá cenu. Vrchol zmaru je herec Mádl, který se v tomto snímku podle mého názoru pěkně ztrapnil. Tu jednu hvězdu dávám za jakýsi pokus paní Poledňákové navázat na výborné komedie s Tomášem Holým. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Nicotná rodinná komedie plná známých hereckých jmen hlavně z televize, která mi dost nesnesitelným způsobem připomíná a kopíruje "veselohru století" S tebou mě baví svět a nutno dodat, že po příběhové stránce je to fakt nuda. Já se u toho nebavil a pochybuju, že děti budou. Herci se občas sice snaží, ale ti, o kterých chci, aby se ukázali, jsou spíše v pozadí a to je škoda daleko větší. Víceméně jsem od toho nic nečekal. Rodině tenhle film nevadil, jenže já se u něj neskutečně nebavil. Problém je v tom, že jim nevadil hlavně z toho důvodu, že v něm vidí řadu českých jmen a to je sakra málo. Jo, a Miroslav Etzler ať se prosím vrátí k Nováckým seriálům. --- Proč lidi stárnou a umírají? Protože to vidí u jiných. ()

Galerie (29)

Zajímavosti (22)

  • Točeno ve Vysokých Tatrách – Zelné pleso, Blažejovicích a v Praze. Zřícenina hradu se jmenuje Likavský hrad. Natáčelo se i i ve Švýcarsku na základně Air Zermatt. (M.B)
  • Film je z velké části natočen podle knížky Jak Anděla viděla Anděla, která je pokračováním knih Jak vytrhnout velrybě stoličku a Jak dostat tatínka do polepšovny. (Elisebah)
  • Rychmanovi vlastní auto Mitsubishi Outlander model z roku 2005. Koudelkovi vlastní auta dvě, a to Mazdu MX-5 a Mitsubishi Colt CZ3. Jeníček řídí traktor Zetor 3011 a správce objektu v Tatrách má auto UAZ 469 model z roku 1978. Autobus, kterým přijíždí profesorka Kája Koulová (Jaroslava Kretschmerová) za dědou Pepíkem (Václav Postránecký), je Karosa C 374. (SONY_)

Související novinky

Zemřela režisérka Marie Poledňáková

Zemřela režisérka Marie Poledňáková

08.11.2022

Ve věku jednaosmdesáti let v úterý v dopoledních hodinách zemřela česká scenáristka a režisérka Marie Poledňáková, autorka populárních rodinných komedií včetně dodnes extrémně oblíbené „české komedie… (více)

Reklama

Reklama