Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Některé děti to nemají doma jednoduché. Zatímco osmiletý Vítek Koudelka má dva tatínky a dvě maminky, jeho spolužačka Amálka Rychmanová má tatínka jednoho a vidí ho jen jednou za měsíc, protože je záchranářem v Alpách. To vadí také její mamince, baletce Anně, která by chtěla, aby konečně byli normálně fungující rodina. Když Luboš přijede domů o čtrnáct dnů dřív, odmítne jet Amálka na školu v přírodě. Jenže když se táta vypraví do školy, aby ji omluvil, dopadne to tak, že s třídou pojede nejen Amálka, ale také on. Ještě předtím se rodina i s Vaškem vydá k dědovi Pepíkovi, který je k sobě vylákal pod falešnou záminkou, že se žení. Zatím je sice svobodný, ale o nápadnice nemá nouze. Snaží se ho totiž ulovit nejen sousedka Bobulová, ale také starostova sekretářka Julča. Luboš s Amálkou odjíždějí s tím, že se za tři dny vrátí a všichni se sejdou u dědy, který pro změnu odjíždí do Prahy na počítačový kurz. Jenže během výletu se vychovatelka Boženka zraní a Luboš musí zůstat déle. Děti ho sice zbožňují, ale věčně mrzutá učitelka Alice není s ničím spokojená. Naštvaná je také Anna, která po návratu třídy zahlédne Luboše s Alicí a je přesvědčená, že spolu něco mají. Pohádá se s ním a řekne mu, že se chce rozvést. Snadné to nemá ani Vítek, který má sice čtyři rodiče, ale ani jeden nevěnuje pozornost tomu, co by chtěl. A dědovi přibude ke dvojici nápadnic ještě svérázná učitelka Kája. Situace je stále zamotanější a šťastný konec v nedohlednu. (TV Nova)

(více)

Zajímavosti (22)

  • Ačkoliv má být tento film pokračováním filmu Jak dostat tatínka do polepšovny (1978), Václav Postránecký, jenž má představovat roli dědečka, kterého v předchozím filmu ztvárnil Josef Karlík, se od svého předchůdce liší. Původní „dědeček“ byl věkově starší, žil na samotě (zatímco Postránecký v Krokodýlech žije na vesnici) a o svoji paní už přišel (Postráneckého paní Eva Holubová v Krokodýlech žije). (Nick321)
  • Když děda Pepík (Václav Postránecký) vstupuje do počítačové učebny, tak na monitoru, ke kterému si později sedne, vidíme otevřenou internetovou stránku. Když si k počítači o chvilku později sedá, je na monitoru modrá plocha. (SONY_)
  • Ve chvíli, kdy Vašek Rychman (Jiří Mádl) hledá na počítači Coco Islands, je nad přihlášením do e-mailu napsáno „Dobré odpoledne.“ Když si ale po chvíli učitelka Kája (Jaroslava Kretschmerová) prohlíží na počítači fotografie, na hlavním panelu je uveden čas 9:43 AM, tedy dopoledne. (David7)
  • Ve chvíli, kdy učitelka Kája (Jaroslava Kretschmerová) sedí u počítače, je možné si všimnout, že není na skutečných internetových stránkách, protože cíl otevřeného souboru je ve složce Documents. (David7)
  • Ve scéně, kdy je děda (Václav Postránecký) vyfocen na mobil, má potápěčské brýle na očích. Když ale MMS Lubošovi (Jiří Mádl) dojde, je na ní děda s brýlemi na čele. (Mr.Hudson)

Související novinky

Zemřela režisérka Marie Poledňáková

Zemřela režisérka Marie Poledňáková

08.11.2022

Ve věku jednaosmdesáti let v úterý v dopoledních hodinách zemřela česká scenáristka a režisérka Marie Poledňáková, autorka populárních rodinných komedií včetně dodnes extrémně oblíbené „české komedie… (více)

Reklama

Reklama