Reklama

Reklama

Není král jako král

  • USA The Emperor's New Groove (více)
Trailer

Obsahy(1)

Kuzco je mladý a egoistický král, který si myslí, že si může dovolit cokoliv na světě. Trestá každého, kdo se mu znelíbí, i kvůli sebemenší chybičce. Jednoho dne vyhodí prohnanou rádkyni Yzmu, protože chtěla za jeho zády převzít vládu nad zemí. Yzma společně s poskokem Kronkem začne plánovat pomstu. Chce ho otrávit, ale Kronk poplete lektvar a z Kuzca se stane mluvící lama. Král, který byl zvyklý mít všechno, musí najednou uzavřít spolek s pastevcem lam, aby se mohl vrátit do lidské podoby a získal svůj trůn zpět. Jako zvíře poznává svět jinýma očima a naučí se chápat hodnoty života. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (196)

Stanislaus 

všechny recenze uživatele

Po anglicku Císařovy nové šaty, po německu Království za lamu a po našem Není král jako král - v tomto případě se páni distributoři hodně vydováděli. Nyní ale k filmu! Rozhodně jde o netradičně pojatý a originálně vyprávěný kousek z dílny Walta Disneyho, který zaujme diváka svižným tempem, skvadrou rozličných postaviček a nejedním humorným nápadem. Příběhově nenabízí film sice žádný hlubší dějový zvrat a celé se to veze čistě na oné vtipně didaktické notě, nicméně je to ve výsledku podáno nadmíru sympatickým způsobem, že člověk odpustí onen plošší děj a nechá se unášet na vlně plné humoru, akce a ponaučení. Sedmdesát minut nenásilné zábavy zaručeno! ()

honajz2 

všechny recenze uživatele

Tak dějově se to docela dalo, protože to je většinu času buddy movie, horší je všechno to ostatní. Většinou nesympatické postavy, hodně infantilní humor, druhá půlka je docela nudná, hlavní záporačka se do toho vůbec nehodí už jenom svým vzhledem a celkově mě ten film moc nezaujal. Spíš mi to přijde jako lehce podprůměrný animák, na který člověk brzo zapomene. Zajímavé, že čím víc "klasických Disneyovek" vidím, tím narážím na stále horší, asi bych si od nich měl dát pauzu. Hlavně ale teda nechápu, kde se tu vzal ten mýtus, že "to je pro odrostlejší" a že "se pobaví hlavně dospělí", jelikož pravda je úplně jiná, každopádně mě Není král jako král (což mi btw přijde jako lepší název, než ten originální, odkazující na předlohu, se kterou nemá pranic společného) fakt moc neuchvátilo. Jak píše uživatel flouny8, ničím to nevybočuje - snad jen tím, že to (naštěstí) není muzikál. Což sice je klad, ale pořád je to málo. Lepší 2* ()

Reklama

towstit 

všechny recenze uživatele

Absolutne spickovy animak . Tolko vtipnych momentov, hlasok a situacii na tak kratkej stopazi nenajdete. Videl som film viac krat a zakazdy som sa dokonalo zabavil. Vsetky postavy su tak perfektne vyprofilovane za tak kratku dobu. Slovensky dabing je dokonaly. Zo starych 2D Disneyoviek ta najlepsia, nepochopim jej slabu popularitu. Toto si zacnem pustat vzdy ked mam zlu naladu. 100 % ()

MilesTeg 

všechny recenze uživatele

Film si dělá na hodně místech srandu sám ze sebe a z různých nelogických zkratek, typických pro akční filmy, kterých si v záplavě děje kolikrát ani nevšimneme. Postavičky jsou vykreslené svižně a jednoduše, mají skvělou mimiku – obzvlášť pohledy Kuzca v lamí podobě nebo Yzmy v lidské. Český dabing je na vysoké úrovni, kromě titulní role Kuzca bych rád vyzdvihl Evu Holubovou v roli Yzmy – skuhrala a ječela celou dobu tak dokonale, že jsem ji poznal až po přečtení závěrečných titulků. Příběh je zabydlený spoustou roztomilých zvířátek od titulní lamy přes smečku jaguárů, krokodýly, velrybu až po geniální veverku, nabízející oříšek – ta jakoby vypadla ze Stopařova průvodce – posledního dílu Převážně neškodná. Je to film opravdu pro celou rodinu – děti objeví základní příběh a dospělí se budou pochechtávat spoustě vtípků, většinou dvojsmyslných, střídaných ve zběsilém tempu s gagy ve stylu němých grotesek. Máte se na co těšit. ()

oveckaoa 

všechny recenze uživatele

Posledních zhruba 20 minut to zachránilo do té doby to byl totálně průměrný animák, kterých vychází ročně desítky. Nebál bych se dokonce označit, že po Princezně a žabákovi (ta měla, ale aspoň dobrý soundtrack na rozdíl od tohohle) nejslabší co jsem měl možnost vidět. Docela mě překvapuje kolik lidí má první orgasmus z té veverky jako nic proti gustu, ale proti ní je vtipnější i Scratt z Doby Ledové.Zasmál jsem se zhruba dvakrát. ()

Galerie (45)

Zajímavosti (8)

  • Patrick Warburton improvizoval, keď jeho postava Kronk niesla vo vreci Kuzca. Práva na melódiu, ktorú si pri tom pospevoval, vlastní štúdio Disney. To ho prinútilo podpísať dokument, ktorým im tieto práva priznáva. [Zdroj: imdb.com] (Abiosis)
  • Vladárova nová tvár má za sebou naozaj dlhú a veľmi komplikovanú históriu vzniku. Pôvodne to mal byť veľkolepý animovaný film s názvom Kingdom of the Sun, mal ho režírovať Roger Allers a piesne k nemu mal zložiť spevák Sting. Celý tento proces je dopodrobna rozobraný v dokumente The Sweatbox (2002), ku ktorému sa ale nedá dostať oficiálnou cestou, pretože štúdio Disney sa dodnes snaží, aby ho nikto nevidel. (Macejko)
  • Hlavná postava Kuzco bola pomenovaná podľa hlavného mesta Inkov Cuzco (vyslovuje sa to rovnako). (Abiosis)

Související novinky

Chris Pratt je Garfield

Chris Pratt je Garfield

02.11.2021

Chris Pratt (Strážci Galaxie, Jurský svět) měl jednu dobu našlápnuto k tomu stát se největší hereckou hvězdou současnosti. Vedle jeho hlavních filmových sérií, které nestojí pouze na něm, mu ale… (více)

Reklama

Reklama