Reklama

Reklama

Není král jako král

  • USA The Emperor's New Groove (více)
Trailer

Obsahy(1)

Kuzco je mladý a egoistický král, který si myslí, že si může dovolit cokoliv na světě. Trestá každého, kdo se mu znelíbí, i kvůli sebemenší chybičce. Jednoho dne vyhodí prohnanou rádkyni Yzmu, protože chtěla za jeho zády převzít vládu nad zemí. Yzma společně s poskokem Kronkem začne plánovat pomstu. Chce ho otrávit, ale Kronk poplete lektvar a z Kuzca se stane mluvící lama. Král, který byl zvyklý mít všechno, musí najednou uzavřít spolek s pastevcem lam, aby se mohl vrátit do lidské podoby a získal svůj trůn zpět. Jako zvíře poznává svět jinýma očima a naučí se chápat hodnoty života. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (196)

T2 

všechny recenze uživatele

Príbeh o vladárovi premeneného na Lamu bol fajn ale grafická stránka na rok vzniku nijak moc výrazná dosť sa strácala v príbehu a na ten vysoký rozpočet to vyznie ako nízko nákladová rozprávka určená priamo ako video film, cez určité negatíva to ale určitý priemer dosahuje aj keď nič prevratné sa fakt nekoná. Presnejšie by som dal tejto rozprávke tak 50% nič viac si z mojho pohľadu nezaslúži. ║Rozpočet $100miliónovTržby USA $89,302,687Tržby Celosvetovo $169,327,687 ()

Oralfabet 

všechny recenze uživatele

Jsem si téměř jistej, že jsem tohle viděl jako malej, ale dost možná jenom jednou, rozhodně nešlo o nějakou oblíbenou klasiku, kterou bych udržoval v konstantní rotaci... Přitom by si to tenhle film rozhodně zasloužil, protože to je prostě non stop zábava se super postavami, parádní animací a nekončícím přívalem vizuálních gagů, to vše za krásně skromných 80 minut. Chtělo by to víc nových 2D animáků s originálníma nápadama. 9/10 ()

Reklama

Ryuuhei 

všechny recenze uživatele

Doteď jsem vůbec nevěděl, že nějaká taková Disneyovka existuje. Nesliboval jsem si od ní po přečtení synapse nic moc, ale nakonec mile překvapila typickým, ale zábavným příběhem, hravým, sarkastickým humorem, a v neposlední řadě charismatickými postavami na všech frontách. Zejména ke konci jsem se dobře bavil. ()

Němi 

všechny recenze uživatele

Roztekany a jednoduchoucky dej, ktery se nesveze ani na naspeedovanych postavach, ktere hrave predci bombasticka veverka (opet?) s dohromady 30ti vterinovou rolickou. Celkova krecovita rozevlatost byla ze zacatku jeste fajn, v Disneyho filmech i prekvapujici, ale postupem casu i za kratoucke stopaze stacila nehorazne otravovat. Kratkometrazni filmy Looney Toons jsou pro tohle vhodnejsi, nezachrani to ani tech asi pet povedenych vtipku. ()

C0r0ner 

všechny recenze uživatele

Moc pěkný animák, bezva neokoukaná lokalizace, příjemné postavy, prostě tak nějak všechno, co dělá dobrý film dobrým filmem. Disney ovšem samozřejmě dojíždí na Pixary, kteří bohužel pro každé jiné studio vládnou tomuto království a v podstatě až na výjimky nedovolují ostatním pětihvězdičkový úspěch. 85% ()

Galerie (45)

Zajímavosti (8)

  • Patrick Warburton improvizoval, keď jeho postava Kronk niesla vo vreci Kuzca. Práva na melódiu, ktorú si pri tom pospevoval, vlastní štúdio Disney. To ho prinútilo podpísať dokument, ktorým im tieto práva priznáva. [Zdroj: imdb.com] (Abiosis)
  • Hlavná postava Kuzco bola pomenovaná podľa hlavného mesta Inkov Cuzco (vyslovuje sa to rovnako). (Abiosis)
  • Soundtrack mal pôvodne zložiť Marc Shaiman, ale tvorcovia neboli s jeho prácou spokojní a na poslednú chvíľu najali Johna Debneyho. (Macejko)

Související novinky

Chris Pratt je Garfield

Chris Pratt je Garfield

02.11.2021

Chris Pratt (Strážci Galaxie, Jurský svět) měl jednu dobu našlápnuto k tomu stát se největší hereckou hvězdou současnosti. Vedle jeho hlavních filmových sérií, které nestojí pouze na něm, mu ale… (více)

Reklama

Reklama