Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Když se charismatický kovboj Harlan Carruthers (Norton) setká se znuděnou neklidnou městskou puberťačkou, jejich životy se otočí naruby. Tobe představuje pro Harlana v současném Los Angeles jedinou čistotu a nevinnost. Harlan přitahuje Tobe svým šarmem a romantickou duší. Přes všechny své rozdíly prožívají vášnivou romanci, která trvá až do doby, kdy zjistí, že Tobe není na hloubku Harlanovi lásky připravena. Najednou se vše změní a Tobe přichází na to, že Harlan není takový, jaký se původně zdál. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (81)

MontyBrogan 

všechny recenze uživatele

Polhodinu pred koncom sa ukázalo, že pod fešným klobúkom Nortona a celkovým sračkovitým pozlátkom sa nakoniec skrýva hodnotná psychologická dráma. A to zas len na chvíľu, kým sa spomalením práve nadobudnutého tempa a predlžovaním konca nadšenie z mojich očí vytratilo. Such a pity! P.S.: Zaujímalo by ma, ako sa daný režisér dostal k takým hercom. Bez nich by som sa k Down in the Valley totiž určite nedostal ja. Preto som rád, že sa mu to podarilo, za pozretie to nepochybne stálo. By the way, imdb 6.5, zaujímavé... ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Znova, ale už sa nad tým ani nepozastavujem, nechápem názov filmu distribútorov. „Dole v údolí“ by bol oveľa trefnejší názov, no sú aj horšie prípady. Ale k filmu. Cudzinec mi poskytol ako film netradičný zážitok. Netradičný hlavne svojou obsahovou a žánrovou stránkou. Dostal som totiž úplne niečo iné ako som čakal. A pokiaľ ani vás dopredu nebude zaujímať podrobný obsah, pochopíte, čo som tým myslel. Spojenie drámy, romantiky a westernu v súčasnom prevedení bol odvážny ťah a na mňa zabral. Spočiatku nenápadné plynutie ma doslova pohltilo štylistickou stránkou, o ktorú sa dokonale opiera druhá, dramatická polka. No a Norton s Morsem bola fakt podarená voľba. 80%. ()

Reklama

kleopatra 

všechny recenze uživatele

Edward Norton se mockrát blýskl v rozličných rolích. Když se řekne jeho jméno, vybaví se postavy hodné, zlé i ošklivé, v drtivé většině však mají silné charisma. Postava kovboje Harlana je velmi zvláštní. Přestože neoplývá ničím moc z vnějšku, zaujme vnitřním pošahaným světem, který ač se neprojevuje násilně, naopak Harlan je tichý, přemýšlivý a laskavý, citíme něco zneklidňujícího. A rodina, do které se přimotá, má dost starostí i bez něj - otec, dcera, syn jsou mimochodem výborně obsazení a harmonie mezi herci potěší. Koho přiláká po předešlých zkušenostech právě Nortonovo jméno, bude možná zaskočen a dokonce i zklamán, film je to totiž nenápadný, pomalý a velmi pocitový, nejsou v něm kladní ani záporní, jen milující a milovaní a špatně pochopení. ()

Avalon820 

všechny recenze uživatele

Pokud bych měl ohodnotit jen první polovinu filmu, neváhal bych udělit plné hodnocení, protože tak úžasný nezávislý romantický film z losangeleské periferie se zkrátka nevidí denně. I přes veškerou naivitu a jednoduchost by šlo o něco upřímného, co se vryje pod kůži, o povedeném soundtracku a krásných přírodních i městských scenériích nemluvě. Pak se ale David Jacobson (režisér a scénárista v jedné osobě) rozhodl všechny své diváky ztrestat - s druhou polovinou snímku totiž přichází obrat o 180 stupňů a celý příběh se zvrtává v něco tak neuvěřitelně hloupého, až se tomu nechce věřit. Veškerá konzistence tedy bere záhy za své, protože původní romantické drama se během minuty mění na německou televizní kriminálku. Příběh diváky doslova fackuje šílenými zvraty a pochybným sledem událostí, které završí pěstí mezi oči v podobě neuvěřitelně laciného konce. Velmi chatrné 3* uděluji jen díky skutečně skvělé první hodině. Zbytek totiž nestojí prakticky za nic. ()

becki_tu 

všechny recenze uživatele

Co to mělo být? Na začátku to bylo slušné romantické drama, které se však v půlce filmu nějak vytratilo. Potom se tvůrci delší dobu zmítali v žánrové hluchotě, kterou nevyplnila ani pořádná hudba a závěr byl jakousi variací na western. Edward Norton a David Morse drží celou dobu film alespoň na té průměrné a koukatelné úrovni, kterou však nepochopitelně sráží dolů nedořešený a trochu odfláknutý závěr. Film bez atmosféry a bez jakékoliv větší snahy vtáhnout diváka do už tak nemastného a neslaného děje. Škoda, 50%. ()

Galerie (45)

Zajímavosti (5)

  • Celý rozpočet čítající 8 milionů amerických dolarů byl zaplacen producentem Samem Nazarianem. (slatkac)

Reklama

Reklama