Reklama

Reklama

Obsahy(1)

70. léta 20. století. Patrick Braden je mladý muž, který je ve společnosti oblíbený, ale marně si hraje na drsného chlápka. Již jako dítě si byl vědom si toho, že je jiný než ostatní kluci. Trpkým urážkám ze svého okolí čelí pomocí důvtipu a šarmu a nedovolí, aby jeho vlastní život kdokoliv nebo cokoliv změnilo. Nový film Neila Jordana, oscarového režiséra snímků Hra na pláč, Interview s upírem a Hranice lásky. Film obnažující svět transsexuální proměny mladého muže v reáliích Londýnských undergroundových kabaretů v období, ve kterém sexuální revoluce hippies už ovládla i konzervativní britskou kulturu. (Hollywood Classic Entertainment (H.C.E.))

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (247)

Natascha 

všechny recenze uživatele

Ten film s dalším shlédnutím jen roste. Tímto tedy zvyšuji na plné hodnocení. Navíc jak jsem se tak na to dívala, tak se mi ten Cillian Murphy čím dál tím víc pozdává - tohle je definitivně nejlepší role, ve které jsem ho viděla (a přesouvá se do mé herecké top5). Snídaně na Plutu je sice jen souhrn výjevů ze života jednoho exota (zvláštní je, že Patrick se oblíká jako holka, ale pořád je tak nějak znát, že holka není, spíše taková androgynní osůbka...), ale ty výjevy stojí vážně za to. Navíc je to tak hřejivě lidské, ale v tom nejlepším slova smylu! Prostě životní strasti, problémy a názory někoho, kdo absolutně nezapadá do šedivé společnosti - Kitten je prostě taková barevná kočička:-) Což zní hrozně, ale přesně to vystihuje, jak ho/ji já vidím - jako někoho, jehož život by za jiných okolností vypadal šedý a černý, ale on/ona si dokáže ve všem najít trochu žluté, oranžové, růžové - drobných radostí, naděje a optimismu. ()

dzej dzej 

všechny recenze uživatele

Dojem s filmu velmi kazí nesypatické a "mimózní" Koťátko, které celou dobu jen přede a nevypustí z tlamičky jedinou smysluplnou větu... U filmu, který je postaven stejně jako Snídaně na Plutu, je nezbytně nutná identifikace s hlavním hrdinou. Té se mi bohužel nedostalo... Literární sktruktura snímek oživuje, hlavní hrdina jej vytváří a zároveň pohřbívá. PS - Cillian Murphy proletěl od Snídaně na Plutu k Sunshine celou slunenční soustavou... ()

Reklama

Jordan 

všechny recenze uživatele

veľmi, skutočne veľmi (skoro päťhviezdičkovo) podarená komédia, ktorá mi (možno to bude niekomu pripadať zvláštne, viem) svojim optimizmom pripomínala Améliu. Vskutku nevšedný životný príbeh mladého Íra, ktorému jeho nevšednosť (ktorú si on dobre uvedomoval) a neustále obracanie všetkého na srandu, neustále prežívanie v ríši rozprávok a ružových negližé pomohlo dostať sa z každej kaše. REžijne veľmi skvele, scenársiticky taktiež a herecky naozaj pôsobivo urobený film, ktorý ma naozaj príjemne naladil a očaril ()

Aluska88 

všechny recenze uživatele

Jeden z filmů, který patřil na seznam těch, jež jsem chtěla zhlédnout. Když jsem jej pak viděla v TV programu, byla jsem zaplavena radostí. Mé dojmy ze Snídaně na Plutu jsou však značně rozporuplné. Herecké osazenstvo jednoznačně vévodí, příběh je poměrně poutavý, scénář a hlavně dialogy příjemné. Možná na tom všem měl svůj podíl dabing Cilliana Murphyho. Filip Jančík se moc hezky poslouchá, ale tento jeho hlas v jiné poloze se mi moc nezamlouval. Pokud si jej však odmyslím, vyjde mi zajímavý film, který však úplně má očekávání nesplnil. ()

Frajer42 

všechny recenze uživatele

Hned na začátek bych rád poodhalil svoje nesympatie k transvestitním jedincům, kteří se mi oškliví ještě daleko více než ti, kteří jsou jen oteplení, ale jistí si svým pohlavím. Podobný postoj zřejmě nezastávám ani zdaleka sám. Tuhle moji nevraživost se během stopáže dařilo tvůrcům umírňovat celkem značným přívalem humoru, který jsem zde opravdu nečekal. Děj byl vážně dobrý. Je to příběh o člověk, který se zoufale snaží, aby jej měl někdo rád, aby někam patřil. Což vzhledem ke své poruše a poté také samotné době, ve které se děj odehrává, je téměř nadlidský úkol. Navíc Koťátko, ano zní to přesně tak blbě, jak se to píše, zastává dosti svérázné metody. Tak nějak se protlouká životem a příliš nevnímá politické a kulturní dění kolem. Vzdáleně mi to snad připomínalo i Forresta Gumpa. Docela jsem se pozastavoval nad tím, že byl černovlasý Cillian s vizáží Michaela Jacksona, mylně považován velkým procentem tamější mužské populace za ženu. Copak takhle vypadá žena? Pravda, že jako "blondýna" už by se leckdo pomýlil, a pak by byl do konce života psychicky poznamenán. Citát Oscara Wilda, vyřčený v samotném závěru ptáčkem, velice věrně charakterizuje celý snímek. "Ze všeho nejraději mluvím o ničem - je to totiž jediná věc, o které opravdu něco vím." Nemyslím to však vyloženě v negativním smyslu. Všechna čest Cillianovi za to, že se mu tak věrně podařilo zahrát si transvestitu. Bohužel jsem se od toho nedovedl během sledování úplně oprostit. Místy se mi ošklivil vážně hodně a zbytečně jsem si tak kazil zážitek. Viděno v rámci Filmové výzvy. Film mi vybrala uživatela mat.ilda. ()

Galerie (49)

Zajímavosti (9)

  • Původem irský spisovatel Par McCabe si ve filmu zahrál postavu učitele. (imro)
  • Jednu z nejodpornějších postav - pana Silky Stringa - si s chutí zahrál Bryan Ferry, jinak jeden z největších elegánů britského popu. (Johgas)
  • Barman, který křičí na Johna-Joea rozbíjejícího v jedné ze scén pohár, je skutečným majitelem podniku, kde se natáčelo. (imro)

Související novinky

Zlaté glóby 2006

Zlaté glóby 2006

18.01.2006

Dne 16. ledna proběhlo v Los Angeles slavnostní udělování cen Hollywoodské zahraniční tiskové asociace, Zlatých glóbů. Podle očekávání letos dominovalo drama o homosexuálních kovbojích Zkrocená hora,… (více)

Zlaté glóby 2006

Zlaté glóby 2006

14.12.2005

16. února 2006 proběhne v Los Angeles 63. ročník slavnostního udělování cen Hollywoodské zahraniční tiskové asociace, Zlatých glóbů. Těm letošním zřejmě bude dominovat (alespoň, co se počtu nominací… (více)

Reklama

Reklama