Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Malé kalifornské městečko San Catalano bylo ještě před pár lety rájem na zemi. Teď je z něj však díky projektantovi Maxu Farringtonovi jedno velké staveniště. Právě je v plném proudu druhá etapa výstavby rodinných domků. Ve chvíli, kdy sem přichází nový šéf hasičů Vic Rondelli, zemře na uštknutí neznámým druhem chřestýše mladík Jake. Jak se brzy ukáže, agresivní had není v městečku sám. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (57)

Aleee89 

všechny recenze uživatele

Chřestýše jsem viděla kdysi jako malá holka. Tehdy jsem z toho možná něco měla, ale že bych se bála, to rozhodně ne. Takové typy filmů, kde nějaká zvířata vraždí a terorizují okolí, mi nic neříkají. Celkem nuda. Možná jen trochu napětí. Ale to, co u filmů hledám především, a to příběh a hlubší myšlenku, tu rozhodně nehledejte. ()

Phobia 

všechny recenze uživatele

Béčkový televizní thriller se "vzteklými" hady v hlavní roli. V podstatě blbina se spoustou klišé - jako většina filmů, ve kterých různá plazivá, létavá, zubatá, šupinatá i nohatá zvířátka ubližují ubohým, hodným lidem. Zvláště vzhledem k obstojnému hereckému obsazení (na TV) jsem se u toho 10 let zpátky docela bavila, dnes je to s úsměvem a z nostalgie tak na slabších 35%. ()

Reklama

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Jde o jeden z těch známějších hadích filmů, které se často objevují v televizi. Nikdy se však netěšil příliš velké divácké oblibě a to hlavně díky svému poněkud ‘‘suchému‘‘ pojetí. Celý scénář se drží již několikrát ohrané zápletky a nic moc originálního zde k vidění není. Přesto všechno i poletech na mě dokáže udělat pořád dojem a to i přestože ze zvířecích hororů mám hadí kousky asi nejmíň rád. Začátek filmu mě příjemně navnadil, protože při prvním úmrtí tvůrci neudělali osudnou chybu a svého hada nám raději moc neukazovali. Diváci tak mohli být zatím v klidu a s chutí sledovat skon Dominica Purcella, který se tu moc neohřál. Potom už se však přesuneme do malebného městečka, kde klid a pohodu narušují jen občasné výbuchy ze staveniště. Pěkné prostředí rodinných domků, pikniků a nádherných aut ve mně vždycky vyvolává pocit závisti. Hned ze začátku se pěkně seznámíme s většinou důležitých postav a potom můžeme v poklidu přejít k akci. No ono jak se to vlastně vezme, protože útok hadů v akci totiž ani pořádně za celý film neuvidíme. Kamera a otravný střih totiž udělají své a divák tak zůstane o to nejlepší většinou bohužel ochuzen. 5/10 ()

sigf07 

všechny recenze uživatele

Další variace na Spielbergovy Čelisti, jen žraloka nahradily plazivé potvory a starosta neignoruje nebezpečí kvůli zahájení letní sezóny, ale kvůli výstavbě rodinných domků. Průměrný animal horor se všemi klady i zápory, které s sebou podobné téma a televizní zpracování obvykle přináší. Jen mi trochu nesedí podtitul Tichý predátor, chřestí se snad ještě častěji než se mluví a to je film přitom poměrně ukecaný. ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Na staveništi v Jižní Kalifornii se množí případy smrtelného uštknutí hadem. Hrabivý majitel stavební firmy však nebezpečí bagatelizuje, aby nezačaly klesat ceny nemovitostí. Náčelník hasičů se pouští do nebezpečného boje s chřestýši. Na tomhle filmu není moc co chválit, protože čistě televizní zpracování se na něm výrazně podepsalo. Podle toho vypadají triky, herecké obsazení i režie. ()

Galerie (14)

Zajímavosti (1)

  • V mnoha scénách se objevují krajty, nikoliv chřestýši. (Castrator)

Reklama

Reklama