Reklama

Reklama

Metoda

  • Argentina El método (více)
Trailer

Obsahy(1)

Madrid. Tisíce lidí demonstrují proti zasedání Mezinárodního měnového fondu. V této napjaté atmosféře probíhá v mrakodrapu nadnárodní finanční společnosti konkurz na obsazení vysoké manažerské pozice. Sedm kandidátů prochází výběrovým řízením, spočívajícím v aplikaci tzv. Gronholmovy metody: vylučovací metody na základě psychologických testů, kterým byli po 1. světové válce podrobováni důstojníci německé armády. Nakonec ji převzaly i nadnárodní společnosti... Po absolvování nesmyslného byrokratického labyrintu je principem testu rafinovaně stupňované drama vzájemné podezřívavosti a lámání charakterů, vytváření aliancí a ponižující manipulace, alibisticky se zaštiťující heslem „Nikdo tě nenutí“. Někteří z kandidátů by nakonec raději stáli na ulici mezi demonstranty, ale nemají odvahu si to přiznat... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (212)

Lord.Jim 

všechny recenze uživatele

Přišlo mi to příliš vykalkulovaný a v podstatě nepřesvědčivý i když některý momenty byly zábavný (až na záchodovou scénu, ta mi přišla úchylná a nehodící se). Celou tu sebranku odpudivejch týpků bych čutla do řiti a jestli toto mají být manažéři nové epochy - čili současnosti, chce se mi zvracet. Humor=0, napětí=3, estetika=0, erotika=0, zábava=3, poblijónství=5. ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Celý tento “nápad”, okolo prezentácie “Gronhómovej metódy” sa mi nesmierne pozdáva. Divák má tak jedinečnú príležitosť “pochopiť”, aké vie byť neúprosné, neustále skúšanie jednotlivca, po psychologickej stránke. Lenže scéna na “záchode”, ma natoľko “vykoľajila”, že snímok, ktorý som do daného okamihu vnímal, ako takmer dokonalú sondu do duše človeka, som zrazu prestal “rešpektovať”, respektíve, plnohodnotne vnímať. Už mi bolo takpovediac úplne jedno, “kto je kto”. A to je jednoducho, pri snímku, s takouto tématikou - “neodpustiteľné”. ()

Reklama

jojinecko 

všechny recenze uživatele

4,5*/5 Nesmierne zaujímavý film najmä z dôvodu, že podobné (ale nezákerné:)) manažérske výbery (assessement centrá) v praxi zostavujem, vediem a hodnotím:) Veľká škoda, že film po absolútne geniálnej prvej časti skĺzava do zamotanej hry, kde sa scenáristi akoby zasekli a prinášajú zbytočné twisty, kľučky a miestami nepochopiteľné banality (hod loptou-wtf?!). Záverom sa všetko opäť dostáva do starých dobrých koľají a posledný záber bol veľmi symbolický, či už z "mikro-ľudského" aj "makro-celosvetového" hľadiska. Výnikajúci film, ale vzhľadom na silný námet to mohlo byť ešte o malý kúsok dotiahnutejšie a vypointovanejšie... ()

nunka 

všechny recenze uživatele

Inšpiratívny film o výbere manažérov neštandardným spôsobom. Aplikácia Gronholmovej metódy priniesla medzi vyvolených dostatočný materiál pre posudzovanie komunikácie, odolnosti voči tlaku, spôsobe interpersonáleho kontaktu a príjemne sa na to pozeralo. Simulácia jednotlivých úloh bola pútavo spracovaná, herci pôsobili presvedčivo a nebyť pár miest, ktoré boli zbytočné vo výberovom kontexte, mohol byť tým celkový snímok aj dokonalejší. ()

igi B. 

všechny recenze uživatele

Život je váš, metoda naše... . . . Inu, není nad to budovat si pozici, že... %-] . . . Jeden až může šťasten být, že tenhle svět je zcela mimo něj a že se mu může vysmát do očí... A že jsem pár všelijakých takových podobných kreatur za posledních dvaadvacet let díky své branži poznal na vlastní oči! Hm... . . . Filmek je trošku zdlouhavý, místy trošku nudný, zajímavý, jizlivě provokativní... . . . No, jak říkám, život je náš, metoda vaše... - - - P.S. Za ten závěr - no, možná jednou po repete tu pátou hvězdu ještě přidám... - - - - - (Poprvé viděno 12.9.2011 na >metodickém prostoru< /v původním znění s titulky a s originálním formátem obrazu/, hodnocení 422., komentář zde trošku unavený jako padesátý - 13.9.2011) ()

Galerie (9)

Reklama

Reklama