Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Být šťastným – to je to pravé životní dobrodružství... Příběh podle světového bestselleru Johna Irvinga začíná v roce 1944, kdy se zdravotní sestra Jenny (G. Closeová), co se nechce upsat manželství, ani být nijak vázaná na muže, vyspí s umírajícím vojákem T. S. Garpem, aby počala dítě. Z tohoto aktu vzejde syn pojmenovaný po otci Garp (R. Williams), který své dětství prožívá s matkou na univerzitním kampusu a sní o tom, že se stane pilotem jako jeho otec. Poté co vyroste, se však rozhodne stát spisovatelem a odejít do New Yorku. To namotivuje i matku, a ta začne psát o vlastním životě. Její debut se svérázným pohledem na život a sexualitu se stane hitem a feministickým manifestem, co z Jenny učiní kult. Garp se také snaží, ale jeho knihy nejsou ani zdaleka tak úspěšné jako ty matčiny, z jejíhož stínu se není sto vymanit, to mu však nijak nebrání hledat životní optimismus a užívat si života, tak jak to jen jde, i přes nástrahy osudu… (Česká televize)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (235)

Philoun1 

všechny recenze uživatele

S knihou se dá opravdu těžko srovnávat, prostě nemůžete nacpat do dvou hodin 500 stránek knížky. Skutečnost, že něco tvůrci vynechali by mi zas tak nevadila, spíš mě vadilo to jak měnili obsah, kdo četl tak ví. Na druhou stranu kniha byla tak výborná, že ani film nemohl být špatný a toto byl opravdu kouzelný příběh, který bych bez knížky asi těžko pochopil, to je taky možný důvod nižšího hodnocení než bych očekával. 85% ()

TheDude 

všechny recenze uživatele

Popravdě jsem si nikdy nepřál, aby Irvingova slova přestala( a ani bych nechtěl, aby kdy byla zfilmována)...páč ta kniha je tak moc obsáhlá a rozmanaitá, že podle mého nejde narvat do filmového provedení.A je až moc dokonalá, aby si ji člověk neoblíbilaU mě to nebylo jinak.A přestože nechci nikdy srovnávat knihu vs film, nejde se tomu ubránit.Hill se toho krásného díla ujal se ctí, ale nemyslím si, že by to zvládnul kdokoliv líp...zde jsem zaujatý, jsem k filmu pesimistický, a zaujatě kritický.Tam, kde charaktery až neuveřitelně rozkvétají, se na filmovém plátnu hatí stopáží, která bohužel není tak obsáhlá jako 500 stran knihy.Ač se všichni snaží sebevíc, Irving je pro mne stejně nepřokanatelným cápkem, a ten arogantní T.S. snad nejsympatičtější hlavní knižní postavou. ()

Reklama

topi 

všechny recenze uživatele

Nezaujalo, nenadchlo, nebavilo. Moc mě nesedí ani herectví Robina Williamse, které mě připadá furt na jedno brdo. Film jsem shlédnul v dabingu a ten mě taky nenadchl, jeden hlas daboval třeba tři postavy a to ve více případech, že to bylo velmi špatné. Ani už nemám chuť si film pustit v originálním znění a to je taky špatně. Sorry. ()

VanTom 

všechny recenze uživatele

Životní "oblouk" T.S. Garpa se bizarním početím poeticky vybarvuje odstíny lidské komedie plné mladické fantazie a spisovatelské imaginace, šťastná dospělost se zbožňovanou rodinou však nakousne přemnoho závažných (vedlejších) motivů a zamíří k tragickým koncům. Zkratkovitý všeobjímající záběr (láska, sex, "chlípnost", odžité zkušenosti i katastrofy, feminismus, tolerance, smrt, trocha umírněného bláznovství ad.) představuje dvousečnou zbraň, jelikož se máločemu dostane potřebné hloubky či vyznění. ()

Kovaja 

všechny recenze uživatele

Skvely film natočeny podle literarní predlohy s vybornym hereckym vykonem Williase.Je jasne ze film se neda moc s knizkou srovnavat protoze ta byla naprosto famozní ale myslím si ze film v kostce ukazuje životní príbeh T.S.Garpa.Bylo to opravdu koukatelne a nektere sceny byli opravdu stejně vybarveny jak sem si je predstavoval v knize. ()

Galerie (29)

Zajímavosti (8)

  • Matka Johna Irvinga nebyla v době jeho početí vdaná a sám Irving nikdy nepotkal svého otce. Kdykoliv na matku naléhal, aby mu o něm něco vyprávěla, odešel s prázdnou. Začal jí tedy vyhrožovat, že si bude muset okolnosti svého početí vymyslet. Matka ho k tomu vybídla. Výsledkem je kniha „Svět podle Garpa“. (HellFire)

Reklama

Reklama