Reklama

Reklama

O skřítku Racochejlovi

(seriál)
  • Slovensko O škriatkovi Racochejlovi
Animovaný / Rodinný
Česko, (1997–2015), 5 h 41 min (Minutáž: 7–10 min)

Série(3) / Epizody(39)

Obsahy(1)

Dvacetišestidílný pohádkový seriál podle knihy Emila Šalouna pokračuje. Příběhy lesního skřítka Racochejla vypráví opět Jiřina Bohdalová a Racochejl se tentokrát potká s větrnou panenkou, naučí se létat, čarovat, málem přijde o postel, sežene střevíce do tance, vykurýruje basu a otevře jaro. (Česká televize)

Recenze (37)

Karlos80 

všechny recenze uživatele

Bohdalová+celkem neznámý Miška, nikoliv Bohdalová+Smetana jak by možná někdo díky podobné animaci namítl..Ale večerníček z těch novodobých celkem slušný a Bohdalka ještě docela v kondici:-) ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

Pankáč Racochejl, který jakoby z pusy vypadl svému kolegovi Rákosníčkovi, je poněkud slabším makovicovým odvarem z tradičních českých večerníčků, ale pobavit se při něm občas dá a na usnutí je většinou naprosto vynikající. ()

gudaulin 

všechny recenze uživatele

Podobnost s kultovními Pohádkami z mechu a kapradí není dána jen hlasem Jiřiny Bohdalové, ale i podobným výtvarným stylem, i když netuším, jestli to byl Miškův záměr. Zatímco Pohádky z mechu a kapradí vynáší nostalgie k absolutním metám, Rachochejl z podobných důvodů sklízí podstatně skromnější hodnocení. Křemílek a Vochomůrka měli nesporně lepší hudební pozadí a byli originální, nicméně Miškův výtvor pořád tvoří z hlediska dnešní tvorby slušný večerníčkový nadprůměr. Z mého pohledu rozdíl není větší než jedna hvězdička. Pohádkám z mechu a kapradí jsem dal pět, tak tentorkát snižuji na čtyři a 70 % celkového dojmu. Je nutné zdůraznit, že jde o tvorbu pro malé děti. ()

Hromino 

všechny recenze uživatele

Večerníček, jehož generálním partnerem je Danone? Heh... ale ne, to je jen takový malý postřeh. Jinak mě to až na hudbu nějak neosnilo. ()

Webb 

všechny recenze uživatele

Průměrný večerníček který docení spíše děti. Díky hlasu Jiřiny Bohdalové je skřítek poutavější. ()

marhoul 

všechny recenze uživatele

Tento večerníček byl mnohem slabší než jiné s paní Bohdalovou. Nebyl špatný, ale znám mnohem zdařilejší kousky. ()

ARI50 

všechny recenze uživatele

No ani na tu dobu to asi není úplně ono, ale jestli to dneska někoho bere proč ne, já v tom za těch pár minut viděl totální nic. ()

duklak2 

všechny recenze uživatele

Špatný večerníček pro malá dítka. Děti se zaručeně nemohly bavit. Každý večerníček musí obsahovat špetku humoru, trochu zábavy a drobek příběhu:) To vše by mělo stačit k pobavení. ()

Korbitch 

všechny recenze uživatele

Co na tom, že je Racochejl tak trochu gay, páč u něj co chvíli chrápe Polníček, který je zase tak trochu prostitut/narkoman, jelikož bydlí v suché makovici. Jenže ta makovice původně zas tak suchá nebyla, že? ()

marcek 

všechny recenze uživatele

Dost dobra pohadka pro maly, takze bych dal mozna 4hvezdy, ale Bohdalka namluvila i mnohem lepsi pohadky takze 3 hvezdy staci ()

Lachtaan 

všechny recenze uživatele

Hodně netradiční Večerníček, ke kterému by se dnes asi i hůře zpětně dostávalo a u kterého bohužel dost pevně věřím tomu, že už nemá absolutně žádný dosah na dnešní děti. Což je ohromná škoda, nikterak totiž nevybočuje z těch dokonalých televizních pohádek, které namluvila Jiřina Bohdalová. ()

Petr23 

všechny recenze uživatele

Krásný večerníček, na který jsem se díval jako malý kluk a líbil se mi. Ale teď se na to dívám trochu jinak. ()

Reklama

Reklama