Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Nezdolný idealista Richard Clark je profesorem dějepisu na prestižní střední škole. Rozhodne se však odejít a učit na problémové škole v té nejnebezpečnější chudinské čtvrti města. Ta už na první pohled vypadá jako místo, kde naivní Clark nemůže přežít ani do prvního zvonění. Budova budí dojem, že stojí uprostřed válečné zóny, po zuby ozbrojená stráž zabavuje u vchodu vybaveného detektorem kovu zbraně a než se Clark stačí rozhlédnout, přijde o auto i aktovku. Spíše omylem než úmyslně získává sympatie dětí, a dokonce je dokáže něco naučit. Zachrání ze spárů drogové mafie a nepřátelského gangu jednoho ze svých žáků a zároveň odhalí, kdo je vůdce drogových dealerů. (TV Nova)

(více)

Recenze (118)

Lukoye 

všechny recenze uživatele

Čekal jsem trapnou komedii se spoustou klišovytých a vyčpělých ftípků. Vlastně jsem se na to ani nechtěl koukat, ale jak jsem to ze začátku apaticky sledoval, ftípky, dialogy a dobré parodické nápady mě u bedny udržely. Některé scény a skeče jsou fakt dobré. Rozhodně bych to nečekal, ale dobře jsem se pobavil a i bych to doporučil. Komedie co sakra vychází z reality, i když je to někdy thlý, že to ani nejde popsat. ()

Jurator 

všechny recenze uživatele

Nadsazená parodie na množství filmů (tak trochu ve stylu Žhavých výstřelů). Když pominu tu největší (skutečně přehnaou) nadsázku, kdy učitel Clark udělal ze špinavého ghetta téměř romantickou čtvrť, nemůžu zapomenout na hlášky a image ,,středoškoláků" z jeho třídy. Je zde i památná věta ze sborovny: ,,Co učíte?" ,,Ani nevím, něco ve třetím patře". Na zcela plný počet to není, ale nemá k tomu daleko. ()

Reklama

Tommassi3 

všechny recenze uživatele

"A tenhle chlapec !! Všichni si mysleli, že má Touretteův syndrom, až pan Clarke zjistil, že je jenom hinduista.." ;) Tvořit parodie pro některé diváky v důsledku vyznívá stejně jako házet kostky Zuckeru na stěnu.. Velmi slušná žánrovka s humorem zhusta sympaticky za hranou a výborným Jonem Saturday Nights Lovitzem, jehož ksicht i herecká poloha žánru sedí málem víc než ten Leslieho Nielsena. ()

petaspur 

všechny recenze uživatele

Richard Clark vzal život do svých rukou a našel si školu, kde bude moci šířit osvětu a velké myšlenky mezi dychtivé studenty. Jenže vyvolená škola je spíše bojištěm, auto i kufřík přestanou být jeho majetkem ještě před příchodem k detektoru kovů a svou touhu po vzdělání studenti před vyučujícím také umně skrývají. Richard se však odmítá smířit s tím, že úspěchem učitele je přežít ve zdraví vyučovací hodinu a vydává se na boj se zabedněnými studenty, netečným vedením i žhavým klínem kolegyně Chappellové. ()

Jizni Tlapa 

všechny recenze uživatele

“Všichni jsme léta mysleli, že má Tourettův syndrom, ale pak jsme zjistili, že je Hinduista”... je to klasická ujetina, narvaná hláškama, super mentos hlavní postavou a spousty negros motherfuckerama. S dějovou linkou alá Nebezpečné myšlenky a hafo rapu muziky.. co víc si po, před nebo při kalbě pustit... ()

Galerie (21)

Zajímavosti (2)

  • Lexie Bigham zemřel při autonehodě krátce po dokončení filmu. Film je tedy věnován Lexiemu Bighamovi a také Elisabeth Leustigové, která měla na starost obsazení. (mi-ib)
  • Během premiérového měsíce vidělo film v českých kinech 53 297 diváků, což znamenalo tržbu 2 339 056 Kč. Snímek se tak stal 2. nejnavštěvovanějším filmem měsíce ledna 1997. (cinema_cz)

Reklama

Reklama