Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Nezdolný idealista Richard Clark je profesorem dějepisu na prestižní střední škole. Rozhodne se však odejít a učit na problémové škole v té nejnebezpečnější chudinské čtvrti města. Ta už na první pohled vypadá jako místo, kde naivní Clark nemůže přežít ani do prvního zvonění. Budova budí dojem, že stojí uprostřed válečné zóny, po zuby ozbrojená stráž zabavuje u vchodu vybaveného detektorem kovu zbraně a než se Clark stačí rozhlédnout, přijde o auto i aktovku. Spíše omylem než úmyslně získává sympatie dětí, a dokonce je dokáže něco naučit. Zachrání ze spárů drogové mafie a nepřátelského gangu jednoho ze svých žáků a zároveň odhalí, kdo je vůdce drogových dealerů. (TV Nova)

(více)

Recenze (118)

choze 

všechny recenze uživatele

"CO UČÍTE?" - "NEVÍM, NĚCO VE TŘETÍM PATŘE." Potom co ZAZ skoncovali se svými kultovními parodickými sériemi PŘIPOUTEJTE SE, PROSÍM!, BLÁZNIVÁ STŘELA a ŽHAVÉ VÝSTŘELY, vystřihli v druhé polovině devadesátek ještě tři slušné jednohubky - BLÁZNIVOU ŠKOLU, MAFFIÓSA a UTOPENCE NA ÚTĚKU. Ta první si vzala na paškál filmy o učitelích krotících problematické třídy jako DŽUNGLE PŘED TABULÍ (na kterou odkazuje např. scéna zničení gramofonové desky nebo pokus o znásilnění ve školní knihovně) a její aktuální odvar NEBEZPEČNÉ MYŠLENKY (viz. plakát). A samozřejmě tu najdeme typické prvky komediálního stylu ZAZ od specifického herectví přes fyzické gagy, fóry v druhém plánu, až po odzbrojující dialogy a hlášky. ()

Olík 

všechny recenze uživatele

Bláznivou školu by jste našly někde v místech, kde končí Připoutejte se, prosím! a začíná Scary Movie. Mix klasického humoru legendární trojice ZAZ a černošského bratří Wayansů, beroucí si pod taktovkou Krále z Parodova Davida Zuckera na paškál snímky ze školního prostředí v čele s Nebezpečnými myšlenkami Johna N. Smitha. Devadesátá léta byla doslova žněmi pro fanoušky filmové parodie a pan profesor Jon Lovitz společně s jeho „džunglí před tabulí“ zastupuje jejich lepší průměr. ()

Reklama

mira007 

všechny recenze uživatele

Protože těsně před tímto filmem jsem shlédl Nebezpečné myšlenky s Michelle Pfeiffer ( film se songem Coolia, který bodoval v ESU ) tak musím tomuto filmu jako její parodii dát čtyři hvězdy. Film, který celosvětově proslavil Jona Lovitze jede svižně, vtipně lehce po Nielsenovsku. Jako ředitelka tady hraje Louise Fletcher , která dostala Oscara za Formanovo Přelet nad kukaččím hnízdem a taky sexy Tia Carrere , kterou si pamatuju jako nej záporačku z Pravdivé lži se Schwarzenegrem. ()

Tommassi3 

všechny recenze uživatele

"A tenhle chlapec !! Všichni si mysleli, že má Touretteův syndrom, až pan Clarke zjistil, že je jenom hinduista.." ;) Tvořit parodie pro některé diváky v důsledku vyznívá stejně jako házet kostky Zuckeru na stěnu.. Velmi slušná žánrovka s humorem zhusta sympaticky za hranou a výborným Jonem Saturday Nights Lovitzem, jehož ksicht i herecká poloha žánru sedí málem víc než ten Leslieho Nielsena. ()

sedm.1 

všechny recenze uživatele

Bláznivou školu určitě shledávám jednou z nejlepších a především nejzábavnějších parodií vůbec.Stylem se pohybuje tak akorát mezi bláznivými Zuckerovými Bláznivými střelami a humorově drsnějšími Scary movie,ale nikdy nesklouzne ke trapnosti dnešních vypatlaných parodií.Samozřejmě dějově je to šílená blbost,ale to se u parodií musí předpokládá,zde se to však celé neskutečně hrne kupředu,dokonalý fór je střídán ještě dokonalejším,opravdu si nevzpomínám na film,kde bych se prakticky bez možnosti odpočinutí neustále řechtal na plné kolo.Ovšem asi největší zásluhu na celé této suprové parodii má Jon Lovitz,podle mě jeden z nejnedoceněnějších komiků.Je strašná škoda,že daleko více autorů nevyužívalo a dodnes nevyužívá jeho komediální talent,který má prostě v krvi.Bláznivá škola je zkrátka parádní nářez,který mě dokáže vždy naprosto odrovnat svou neskutečnou zábavností a je i filmem s obrovskou dávkou kultovních scén a hlášek. ()

Galerie (21)

Zajímavosti (2)

  • Lexie Bigham zemřel při autonehodě krátce po dokončení filmu. Film je tedy věnován Lexiemu Bighamovi a také Elisabeth Leustigové, která měla na starost obsazení. (mi-ib)
  • Během premiérového měsíce vidělo film v českých kinech 53 297 diváků, což znamenalo tržbu 2 339 056 Kč. Snímek se tak stal 2. nejnavštěvovanějším filmem měsíce ledna 1997. (cinema_cz)

Reklama

Reklama