Reklama

Reklama

Ray Keene (John Cusack), otec na výletu s dospívajícím synem, se snaží předat nájemného zabijáka Franka Cordella (Morgan Freeman) spravedlnosti. Bohužel však musí spojit síly, aby unikli vrahům, kteří je honí v divočině. Podaří se jim uniknout nebo jejich mrtvá těla bude okusovat divoká zvěř? Režisér Bruce Beresford a herec Morgan Freeman spolupracují již podruhé, po oscarovém Řidiči slečny Daisy. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (137)

Deimos 

všechny recenze uživatele

DVD/// Obsazení 6/10 Děj 7/10 Hudba 6/10 Kamera 6/10/// PLUS: Morgan Freeman, napínavé, dobrá atmosféra a vývoj, zajímavé postavy a vztahy mezi nimi, jejich chování bylo poměrně uvěřitelné MÍNUS: akce mohla být nápaditější, casting hvězdněji vybraný (ve vedlejších rolích), zároveň film se mohl vydat mnoha směry a vybral si směr nejvíce předvídatelný, třeba že chování postav je celkem uvěřitelné, vývoj situací už o něco méně, je to víc filmové než reálné/// Shrnutí: Já jsem docela spokojený. Děj mě zaujal a byl jsem jím poměrně pohlcen. Nebyla to nikterak náročná filmařina a prakticky stejný námět i provedení jsme už viděli mnohokrát, ale pokud máte tento žánr rádi, tak proč ne./// Celkem 63%/// ()

xaver 

všechny recenze uživatele

Nájemní vrahové. Jaksi dost otravné téma. Amerika, země nájemních vrahů. Jak jinak. Ruce si tu podávají italská mafie, Japonská, čínská ruská a do toho spousta amerických pracháčů, kteří radši nechají zastřelit svojí manželku nebo manžela, než by se dělily o mejetek. Tyto snímky už jen tak pouštím kolem, zrychleně, aby neztratil úplně kontakt s dobou. ()

Reklama

Jamal 

všechny recenze uživatele

Bylo to vcelku dobré. Sice jsem moc Johnu, který hrál Raya Keena nevěřil - hlavně té jeho tvrdohlavé bojovnosti a odhodlanosti, když na ruce nosil růžovej náramek na památku své zesnulé ženy. Drží jednoho zločince s pistolí v ruce a pak má komentář k slezení skály do kterého ho navádí jeho syn. To mi nějak nesedělo. Když se někdo chová jako hrdina, tak alespoň za každé situace a ne jednou jo, pak zase ne. Druhá půle filmu už ale nabrala lepší spád a dalo se alespoň na něco dívat, i když ten spadnutý vrtulník, a v něm všichni tři zločinci bez žádné újmy na zdraví - to se mi taky nějak nezdá ( ani škrábanec, nějaké to kulhání, prostě nic ). Každopádně z Morgana, který hrál Franka Cordella se dalo vymáčknout také více - asi se šetřil na Božského Evana. (( :: ()

Mat21 

všechny recenze uživatele

Frank Carden se živí odstraňováním "překážek pokroku". Vyjádřeno jinými slovy, je nájemným vrahem vysoce postavených osob. Jedna ze zakázek ho zavedla do státu Washington, kde se nachomítne k dopravní nehodě a upadá do bezvědomí. Jeho pravá totožnost je identifikována a coby velmi nebezpečný muž je federály převážen do vězení. Na to již čekají Frankovi komplicové, při nevydařeném pokusu o osvobození však auto končí v řece a Franka pohltí dravý proud řeky. Jeho zachráncem se stane Ray, který se se svým synem Chrisem vypravil do divočiny kempovat a vylepšit rodičovský vztah. Charakter Rayovi však nedovoluje přenechat Franka jeho gangsterům, raději by ho odevzdal spravedlnosti. Útěk napříč divočinou, hustými lesy a hlubokými kaňony s nájemnými žoldáky v patách tak může začít. ● Největší slabinou filmu Kontrakt je právě prostředí, ve kterém se většina filmu odehrává. Honička v lese má určitě svůj náboj, nicméně trvá-li její stopáž hodinu, stereotypnost se začne přejídat. I s touto ocelovou koulí u nohy si však myslím, že tvůrci naložili s filmem bravurně, dokázali využít obrovský herecký potenciál hvězdné dvojice Morgan Freman & John Cusack a ve snaze vyhnout se hluchým místům dosadili dostatek rušivých elementů: pád vrtulníku mezi stromy, půvabnou Sandru či ledovcové koryto. ║21.7.2009║ ()

Vitex26 

všechny recenze uživatele

"I slepá svině občas najde žalud." Tentokráte se však tak nestalo. Filmu absolutně chybí jakákoliv atmosféra a napětí, což je vzhledem k prostředí, ve kterém se odehrává, překvapující. Jedná se tak o zcela sterilní podívanou se scénářem, který je průstřelný stejně jako Freemanovi přátelé. Některé scény přesto pobaví. Ať již je to pád vrtulníku, ze kterého si celá jeho osádka odpochoduje jakoby nic, či mrcha z FBI Gwen, která místním policistům spílá kvůli tomu, že jí donesli otřesné kafe a později si pak dává latté bez kofeinu :-). ()

Galerie (18)

Zajímavosti (3)

  • Ve scéně, kdy Major Frank Carden (Morgan Freeman) vyleze promáčený z řeky, je celý mokrý. Hned v dalším záběru je ale jeho sako zcela suché. (Pepinec)

Reklama

Reklama