Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Skupina zlodějů se vloupá do kanceláře obchodníka s uměleckými předměty, kde nalezne trezor. Avšak místo vzácných uměleckých děl, skrývá tento trezor jiné překvapení:bezpečnostní kryptu, která nebyla otevřena posledních sto let. Díky této kryptě je Draculovi umožněno dostat se na veřejnost a rozpoutat tak jeho starověký teror vůči modernímu světu a všem, kteří se s ním setkají. Dracula společně s Abrahamem Van Helsingem, který zná hraběte Draculu již z minulosti a pracuje jako anglický obchodník se starožitnostmi a Simonem – jeho pomocníkem, se vydává na cestu do New Orleans, které kdesi ukrývá dceru Vana Helsinga - Mary, kterou Dracula míní nalézt. (SPI Film)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (126)

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Totálně zbytečný film. To se jako mělo jednat o pokračování Coppolova Draculy? Nebo něco podobného? Důvod proč byl natočen tento film pod názvem Dracula mi totiž uniká. Je to moderní slátanina, která mě zaujala hlavně výběrem velice velice kvalitní muziky (Slayer - Bloodline, Linkin Park - One Step Closer, Marilyn Manson - Break You Down). Tím by výčet pozitiv měl skončit, protože jako horor film nepůsobí a nemůžu zde pochválit ani Gerarda Burlera, Patrick Lussier je tvůrce hororových teenage filmů a to mu asi zůstane. V menší roli se mihne Nathan Fillion. ()

LilyDeLarge 

všechny recenze uživatele

Upíry ty já ráda! A Dracula v podání Butlera? Vzhledem k tomu, že jeho mám ráda, tak proč bych si nechala tenhle snímek uniknout. A možná bych byla radši, kdybych si ho uniknout nechala. Proboha! Až na pár scén - hrůza! Jak někdo mohl zprznit původní námět? Očividně velmi lehce. Zápletka - klasika. Nám známý - hrabě Dracula - se probouzí o x století později, aby mohl najít svou vyvolenou, odpanit ji a bla bla bla. Ovšem! vysvětlení toho, kdo Dracula skutečně byl mi nahnalo husí kůži. Něco tak směšnýho a stupidního jsem v životě neslyšela a doufám, že dlouho neuslyším. Nejdřív jsem uvažovala jen o jedné hvězdě, ale...dala jsem druhou za snahu. Tu první si zasloužil Butler, protože jemu to v tomhle filmu zatraceně slušelo! ()

Reklama

MickeyStuma 

všechny recenze uživatele

Píše se rok 2000 a stane se nečekané. Skupinka zlodějů snažící se ukrást obrazy během činu probudí nejděsivějšího upíra všech dob. Samotného Drákulu. A protože je na konci 20. století svět poněkud jiný, věci a vůbec události se začnou ubírat zcela jiným směrem, než jak bývá obvyklé. Nová éra Draculy je tedy tu. Nejedná se ani tak horor jako vcelku o stylový thriller skutečně v nezvyklém podání. Vzorec upírských filmů je do značné míry udržován, jen není děsivý, jak by se mohlo tradičně očekávat. Snímek je působivý ve svém popcornovém pojetí thrilleru. O nic jiného než o obyčejnou zábavu tady skutečně vůbec nejde. Samozřejmě se několik slabších míst najde, ale přijde na to, jakým směrem se chtěl režisér Patrik Loussier vydat. Každopádně s jinými upírskými filmy je tento naprosto nesrovnatelný. ()

corpsy 

všechny recenze uživatele

Rok 2000. Post-matrix doba. Vo filmovom priemysle obdobie, kde sa každý žáner bez rozdielov, rozhodol niečo z kultovky roku 1999 použiť. Väčšinou to bola temná atmosféra s coolovým pozlátkom, či už v akčných scénach, alebo v kostýmoch a výprave. A vlastne o tom je aj DRACULA 2000. Vlastne len o tom. ()

Kusko.t2 

všechny recenze uživatele

Sprznenie Druculu bezpochyby, už ten názov vás núti zamyslieť nad filmom, v ktorom Dracula znovu ožíva prostredníctvom lupičov, ktorý sa vlámu do trezoru so starožitnosťami a tak sa prebudí do pekného 21. storočia. Je nadšený, zapáči sa mu u nás v našej dobe a začne zvoľna pokusovať po ľuďoch. Moc štýlovo mu to nejde, len tak sa fláka a robí si srandu z divákov vďaka svojej neschopnosti. Film plný klišé a blábolov a ďalších hovadín - evidentne dochádzajú nápady. Ale mierne pobaviť sa na tom dá. ()

Galerie (33)

Zajímavosti (16)

  • Od prvního dne natáčení do uvedení filmu v kinech uběhlo přesně 6 měsíců. (liquido26)
  • Hláška: "Never, ever fuck with an antiques dealer", kterou řekne Simon Sheppard, byla původně věta, kterou jeho představitel Johny Lee Miller utrousil během natáčení jako vtip. Režisérovi se líbila a přidal jí do scénáře. (liquido26)
  • Ve scéně, kde Lucy a Mary spolu mluví v obchodě s hudbou, stojí Lucy před regálem, ve kterém je vidět CD zpěvačky Vitamin C. Vitamin C je pseudonym herečky a zpěvačky Colleen Fitzpatrickové, která v tomto snímku Lucy hrála. (liquido26)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno