Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Skupina zlodějů se vloupá do kanceláře obchodníka s uměleckými předměty, kde nalezne trezor. Avšak místo vzácných uměleckých děl, skrývá tento trezor jiné překvapení:bezpečnostní kryptu, která nebyla otevřena posledních sto let. Díky této kryptě je Draculovi umožněno dostat se na veřejnost a rozpoutat tak jeho starověký teror vůči modernímu světu a všem, kteří se s ním setkají. Dracula společně s Abrahamem Van Helsingem, který zná hraběte Draculu již z minulosti a pracuje jako anglický obchodník se starožitnostmi a Simonem – jeho pomocníkem, se vydává na cestu do New Orleans, které kdesi ukrývá dceru Vana Helsinga - Mary, kterou Dracula míní nalézt. (SPI Film)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (126)

Torgal 

všechny recenze uživatele

Premisa je hodne cool (starý Van Helsing väzní Draculu a predlžuje si život pichaním jeho krvi kým nenájde spôsob ako ho definitívne zabiť) a štýlové je aj odhalenie Draculovej identity v závere, no spracovanie to ťahá hodne nadol. Horrorové to nie je vôbec, atmosférické len minimálne, herecké výkony sú maximálne cheesy (a Helsingov asistent je úplne pekelný) a väčšina scén je nechcene vtipná. Skoro celý film sa navyše z nejakého neznámeho dôvodu rieši Helsingova dcéra a finálne zúčtovanie za veľa tiež nestojí. Ako guilty pleasure je to ale celkom dobrý materiál. 5-/10 ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Dracula je řadu let věcným tématem pro spoustu filmařů, nicméně opravdové úspěchy slavil především ve starších filmech (za dob Lugosiho, Christophera Leeho, ale třeba i Franka Langelly). Většina těch novodobých upířích kousků (ve většině z nich ani o Drákulu nejde) za moc nestojí a kopírují jeden druhého. Patrick Lussier to riskl a přišel s vlastním nápadem, jak z tohoto tématu vytřískat co možná nejvíce. Měl k dispozici i docela slušný rozpočet (54 milionů dolarů), několik dobrých a známých herců, přesto moc velký úspěch neslavil. Mohla za to samozřejmě i ona odlišnost a fantasie samotných tvůrců – kteří se dle mého nechali až moc unést, přitom zas až tolik kvalitní podívané nám nenabídli.   Poněkud akčnější úvod určitě nebyl na škodu, přestože všichni tak nějak tušili, co že se skrývá v zapečetěné stříbrné rakvi. Drákulův nástup na scénu nebyl zas až tak marný, jeho představitel Gerard Butler měl i docela charisma, nicméně potom se to začalo celé spíše zvrhávat v jakousi upíří parodii. Van Helsing, pijavice, Drákulova krev, spojení s Ježíšem a Jidášem – no tvůrčí fantazie nemá hranic, nicméně tady už to trochu přehnali. Ono by mi ani nevadilo to jejich tvrzení, že kníže Vlad byl vlastně jen jedním z jeho jmen a Dracula je mnohem ale mnohem starší, jenomže starý dobrý Van Helsing je moc brzy odklizen ze scény a zbytečně moc prostoru tu dostává jeho nešikovný pomocník Simon a dcera Mary. Škoda, že jí nehrála pohledná Jennifer Esposito, to bych si to užil určitě mnohem více.     Kromě hromady klišé však nemůžu tvůrcům upřít ani fakt, že se jim povedlo „zplodit“ i několik slušných pasáží s dobrou atmosférou a celkem dobrými speciálními efekty.50% ()

Reklama

Deimos 

všechny recenze uživatele

DivX/// Obsazení 6/10 Děj 4/10 Hudba 8/10 Efekty 5/10/// +hodně dobrý hudební doprovod, zpracování -přesto tyhle filmy nejsou moje krevní skupina/// Tak nebylo to zas tak strašný. Solidně mrazivá atmosféra, pár vyvražďovaček, překvapivě zajímavý příběh. Obsazení slušné, jen ty herecké výkony na mě neudělali moc dojem a nutno příznat, že hlavně poslední tředina je dost fantasmagorická (slušně řečeno)./// Celkem 54%/// ()

Drc 

všechny recenze uživatele

Protože jsem od tohohle moc nečekal, byl jsem i příjemně překvapen. Vcelku sympatické novodobé zpracování Draculy s pár inovacemi. Nic převratného, vyloženě bát se nebudete a atmosféra vás taky nepohltí, ale dívá se na to dobře. Představitel Draculy sice přesně odpovídá vžité představě rumunského šlechtice a někdy působí i dobře, ale trošku mohl být lepší. Tohle je však spíše otázka vkusu. ()

zdeny99 

všechny recenze uživatele

První půlhodina filmu je parádní, když se ta banda vloupá do úkrytu Draculovy rakve. Ta rakev se mi jak po technické, tak vizuálně moc líbila. Je fakt fascinující. To jak po ní teče krev, je doslova úchvatné. Ovšem všechno končí ve chvíli, kdy spadne letadlo. Jak se děj dostal do města, tak všechno šlo strmě dolů včetně děje, který byl už o ničem. [2258. hodnocení, 113. komentář, 47%] ()

Galerie (33)

Zajímavosti (16)

  • Během přehlídky Mardi Gras je možné si všimnout velké repliky Lugosiho Drákuly. (liquido26)
  • Budova Van Helsingovy kanceláře se má nacházet v Londýně, ale stráže jsou ozbrojené. V Londýně jsou zbraně nelegální, a proto řadoví občané ani stráže nesmí u sebe nosit zbraň (ani jí vlastnit). Zbraně mohou nosit pouze vojáci a trénovaní policejní důstojníci. (liquido26)
  • Všechny scény během přehlídky Mardi Gras se točily v srpnu, šest měsíců po této události. (liquido26)

Reklama

Reklama