Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Viking Rolfe (Richard Widmark) se vrátí z loupežné výpravy po Středomoří domů. Protože ví, kde se nachází bájný zlatý zvon vysoký jako tři muži nazvaný Matka Hlasů a vyrobený kdysi mnichy, žádá otce a bratra Orma (Russ Tamblyn) o novou loď. Tu starou i s posádkou ztratil v bojích s Araby vedenými zvonu žádostivým princem Ali Mansuhem (Sidney Poitier), který se nezastaví před ničím. Loď sice nedostane, přesto se na cestu vydá, a to na Ormově drakkaru i s bratrem. Výprava za bohatstvím a pokladem začíná... (monolog)

(více)

Recenze (22)

Han22 

všechny recenze uživatele

Dlouho jsem neviděl takhle nepovedený starý film. 50letý Widmark hraje mladého hrdinu, příšerně namaskovaný Poitier hraje (asi) arabského prince (dle staveb). Islámská říše dávno po křížových výpravách se setkává s Vikingy stále věřícími na Odina, Thora a Valhallu, přičemž je dělí pár století. Technická stránka je příšerná - zoufalé modýlky lodě, vikingská ves utopená ve tmě, lodní scény utopené v mlze, vojáci v bitvě padají z koní aniž by se jich cokoliv dotklo, naprosto nezvládnutá scéna padání zvonu. Příběh o soupeření vikingů a maurů o obrovský zlatý zvon obsahuje spoustu zbytečných pitomostí (řádění v harému, železná kobyla), korunu tomu dává "obrovský zlatý zvon z půlky zlata na světě" SPOILER který bůhví proč leží zapomenutí na ostrově uprostřed ničeho. Navíc to má 2 hodiny a nudí to. Ruce pryč. ()

dopitak 

všechny recenze uživatele

Film se spoustou zabíjení, přesto prakticky bez jediné kapičky krve.___Výborný Sidney Poitier pro něj v hodně netypické roli, která mu ale dobře sedla (jak jinak, je to borec!).___ A teď ke zpracování: Dalo se to natočit ve zcela vážné podobě, v jaké byla stylizována třeba Angelika, ovšem kdoví proč a kdoví kdo se rozhodl film zčásti zparodovat. Právě "odlehčení" některých scén (tragická bitva na pláži, stupidní řádění Vikingů v harému apod). a slabší pasáže ve scénáři to dost pokazily. Taky triky nepatřily k nejlepším co doba umožňovala, střih se zdá být zbrklý a dekorace narychlo spíchnuté-laciné, arabské kupole vypadají umělohmotně a ...___ Dost, přes vyjmenované hrubky jsem se dobře bavil, obě hlavní ženské postavy se moc líbily a Sidney byl dokonalý. ()

Reklama

Morholt 

všechny recenze uživatele

Fandové vikingů či historie, mezi které se řadím, si v tomto ohledu na své určitě nepřijdou, ale i tak se jedná o zábavnou blbinu o světáckém dobrodruhovi, který se žene za pokladem, o nějž pochopitelně usiluje i záporák zde ztvárněný výborným Sidneym Poitierem. Když jsem to krátce po převratu viděl poprvé, byl jsem docela odvázaný a i když to od té doby kouzlo kapánek ztratilo, pořád je se na co dívat. 60% ()

Martin741 

všechny recenze uživatele

Jo, filmoveho zabijania tam je kopa, len nevidel som ani kvapku krvi, coz kvitujem. Namakany film o vyprave za bohatstvom, dobrodruzstvom, kde nie je nudza o rvacky. jo tie kulisy su nadherne len na prvy pohlad, ked sa im clovek lepsie prizrel, bolo vidno, ze boli urobene rychlo a nekvalitne. Skoda, takto som mohol poskocit este o 1 hviezdu viac . 75 % ()

AGAMENON 

všechny recenze uživatele

Pěkné (bezduché) dobrodružství od tvůrců Čingischána, kterým dobrodružné pohádky sednou mnohem lépe, než seriozně pojaté filmy. Hudba je opět skvělá, kostými pěkné, i když vikingové pobíhají polonazí (není jim zima?), mohamedáni vypadají v každé epoše stejně a jugoslávské exteriery jsou moc kouzelné. ()

Galerie (7)

Zajímavosti (1)

  • Na začátku filmu, když je vyprávěn příběh o Zlatém zvonu, je chyba. Je řečeno, že zvon byl mimojiné vyroben i ze zlata křižáků, ale za dob Vikingů ještě křižáci neexistovali. (WolfIssen)

Reklama

Reklama