Reklama

Reklama

Obsahy(1)

V letním táboře Camp Walden se kurážná jedenáctiletá Hallie, která žije se svým otcem v Kalifornii, setká se stejně starou elegantní Annie, žijící s matkou v Londýně. Střetnou se v šermířském souboji, a když si po jeho skončení sundají přilby, zjistí, že jsou si k nerozeznání podobné. Zatímco v šermu byla úspěšnější Annie, Hallie zvítězí v partii pokeru. Přes vzájemnou nevraživost se dívky dají do řeči o svých rodičích a překvapeně zjistí, že jsou ve skutečnosti dvojčata. A když jim dojde, že ani jeden z rodičů si po rozvodu nenašel nového partnera, řeknou si dívky, že dají otce a matku opět dohromady. A protože každá z nich by ráda poznala druhého z rodičů, rozhodnou se začít tím, že si při odjezdu z tábora vymění místo. Zatímco Hallie se vydává do Anglie jako Annie, její sestra se vydává za otcem do Kalifornie. Obě dívky jsou svými nově objevenými rodiči nadšené. Jenže zatímco dojatá Hallie se seznamuje s dědečkem a matkou, představí otec Annie svou snoubenku, nafoukanou vydavatelku Meredith, které jde zjevně jen o Nickův majetek. Když dívka zjistí, že svatba se má konat už za čtrnáct dní, volá Hallie do Anglie. (TV Nova)

(více)

Recenze (326)

Tomco 

všechny recenze uživatele

Heh. Ešte na strednej u nás na škole vyberali najlepších žiakov angličtiny z každej triedy. Nepýtajte sa ma na akú strednú som chodil, ale na to, aby ma vybrali mi stačilo vedieť rozoznať yes od no, a tak sa nás asi dvadsiatka šťastlivcov ocitla v kine :). Viete si predstaviť, ako asi chutí kino, keď zvyšok triedy rieši príklady z fyziky :). Ale nielen kvôli tomu má tento film moje sympatie. Je to proste príjemná, nenáročná zábava. Kde sú tie časy, keď dokázala zaujať aj vtedy ešte neskazená Lohanová? ()

laik_60 

všechny recenze uživatele

dvojčatá, a ešte k tomu identické, obľúbená to téma rozprávkárov od čias antických, veď kto by nepoznal legendu o romulusovi a removi, ci dumasovho muža s maskou, a nás - nemeckou literatúrou päťdesiatych rokov odchovaných - Lujzu a Lotku ? A práve tento príbeh je v americkom vydaní (aj keď v podaní trochu afektovanej Lindsay Lohanovej), je z tých dielok od podobných dievčatach snáď najlepšie spracovaný. Prijemné oddychové sledovanie. Možno by si ten film zaslúžil viac bodov odo mňa, ale som už predsa len na to pristarý, ale odkladám si ho pre svoje male dievčence, raz ich poteší, minimálne mozno tak ako kedysi mňa jeho knižná podoba. ()

Reklama

Piggsy 

všechny recenze uživatele

Tak tohle byl snad nejnaivnější film, jaký jsem kdy viděl. Typický americký kýč. Film trval přes dvě nudné hodiny a pořád ne a ne skončit. Sám sobě se divím, že jsem vydržel až do konce. Bylo to zdlouhavé, nezábavné, předvídatelné a trapné. Jediný okamžik, kdy jsem se zasmál, byla scéna s ještěrkou. Dávám jednu malou hvězdičku, která hodně zavání odpadem. ()

nervoznideda 

všechny recenze uživatele

děkuji technice a svému věku , že mohu srovnat Luise a Lotka 1950 a tento film 1998. Oba dva jsou perfektní. 1950 a 1998 tj skoro 50 let 1. 5 let po válce jednoduché prosté i milejší, vypravěč byl tehdy sám spisovatel Erik Kestner 2. 1998 bohatí úspěšní a přesto velice přesvědčivé. Přestal jsem nahrávat a začal jsem si přehrávat filmy , které mám ve filmotéce a jsem velice rád že mám co přehrávat k mé úplné spokojenosti přeji vám abyste to mohli říci také jako já hezké Vánoce Vám přeje deda :-)ps slávu někdo neunese škoda ale i tak byla skvělá:-) snad dostane rozum, ale někdo je chytrý celý život :-)ten film mě potěší a luisa a lotka taky:-)3.12.2019 ()

Aljak 

všechny recenze uživatele

Taká milá príjemná rozprávka. Keby to vidím už v čase keď to bola novinka (keď som mal 10 rokov), tak to nadšenie by bolo určite väčšie - lebo presne takýto štýl filmov som vtedy veľmi obľuboval. Teraz som sa na to dal len tak náhodou, že to práve bežalo v telke - len tak, že čo to bude zač. 12-ročná Lindsay Lohan v hlavnej dvojúlohe bola fakt skvelá - kto by to bol povedal, že o pár rokov neskôr sa z tohto krehkého dievčatka stane taká hriešnica? Ale späť k filmu - dobrý námet, aj dej, občas sa aj zasmiať dalo na niektorých pasážach - no a ako inak, v tomto type filmov jedine happyend! ()

Galerie (59)

Zajímavosti (39)

  • Poté, co jde Hallie (Lindsay Lohan) za deště s maminkou z ateliéru a volají si taxíka, přijíždí taxík k pravé straně silnice, přestože se nacházejí v Anglii. (Mr.Hudson)
  • Během cesty do studia přejde falešná Annie (Lindsay Lohan) s matkou přechod, který odkazuje na obal alba „Abbey Road“ od Beatles. (Duoscop)
  • Když se Hallie (Lindsay Lohan) a Annie (Lindsay Lohan) potkají na táboře, mají holky na krcích podle jejich slov počáteční písmena jejich jmen. Po chvíli je ale vidět, že tam mají srdíčka. (Mr.Hudson)

Související novinky

Natasha Richardson podlehla zranění

Natasha Richardson podlehla zranění

19.03.2009

...které utrpěla v pondělí během lekce lyžování na začátečnickém svahu v Kanadě. Ačkoli krátce po pádu tvrdila, že je v pořádku, pracovníci lyžařského střediska naléhali, aby navštívila lékaře.… (více)

Reklama

Reklama