Reklama

Reklama

Mladá včela jménem Barry se nechce bezmyšlenkovitě zapojit do pracovního procesu. Když vylétne z úlu a rozhlédne se po světě, zamiluje se do sympatické květinářky Vanessy. S její pomocí zažaluje u soudu lidské firmy za vykořisťování, ale po vyhraném procesu musí napravit důsledky obousečného vítězství. (HBO Europe)

Videa (5)

Trailer 2

Recenze (353)

Flynn 

všechny recenze uživatele

Další z nekončící řady animáků, které se všude rodí jako houby po dešti. Veselá podívaná, v tomto případě bych řekl že více zaměřena na dětské obecenstvo, nejen příběhem, ale i do očí bijícím ponaučením. Určitě se dá vybrat lepší animák, u kterého se pobaví více celá rodina, ale pro děti je tohle asi docela dobré..... ()

Adman 

všechny recenze uživatele

Snad ne, nevěřím vlastním očím a vlastní duši. Film si mě získal! Naprotsto mě odzbrojil dětský smích, který se ozýval ze sedaček všude okolo. Po 5 minutách jsem byl v ději až po uši a nemohl jsem se z něj vyhrabat. Včelí hlody nebraly konců příběh stále gradoval, malebné přostředí z animátorských představ a do toho náš hrdina Barry B. Benson. Ničeho se nebojí a bojuje za spravedlnost. Fešák, kabrňák a hlavní postavička jak má být. ()

Reklama

duklak2 

všechny recenze uživatele

Tohle je jeden z těch lepších animáků. Představte si včelku, která právě dostudovala. 3 dny chodil na Základní školu, další 3 dny na střední a pak za tři dny stihl i odpromovat. A včelí zákon zní, že až se dostuduje, tak se jde pracovat do továrny, kde se míchá med. Jenže tenhle Pan Včelka je jiný než ostatní. Bohužel se to nelíbí jeho rodičům, kteří po něm pořád chtějí, ať už jde konečně pracovat. A ještě mu říkají, že si má najít nevěstu, ale musí to být včela, hlavně ne vosa! Pan Včelka se nám zamiluje do jedné lidské květinářky, se kterou spolu prožívají jedno veliké dobrodružství, ale o tom více ve filmu, nerad bych vás připravil o překvapení.....Film se mi velice líbil. Dosahuje skoro kvalit Ratatouille, i když tam je ta animace přece jen o chloupek lepší. Tady mě zaujal příběh, který je podle mého názoru velmi dobře postaven. Dabing Petra Rychlého je příjemný a dokazuje o tomto herci, že se má spíše živit dabováním, než herectvím. Celkově snímek hodnotím lepšími 4 hvězdičkami. ()

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Průměrný animák s několika velmi povedenými fóry (Larry King, Sting...), jednou úžasnou scénou prvního "výletu" z úlu (fakt něco) a... A dál už s ničím extra. Nenadchne ani výtvarná stránka a kromě zjištění, že včely jsou vlastně piloti jako vystřižení z top gunu, tu chybí i pořádné nápady. Soudní zápletka mi přišla... Hmmm... Trapná. Čili, jak jsem řekl, průměr se vším všudy. Ani ten dabing se nám tentokrát moc nepovedl. ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Příjemné a svěží potěšení ze zámoří. Pan Včelka původně vypadal jako další americký výplach dětských hloupých mozečků, ale opak se stal pravdou. Systémy fungování i "povahy" včel v mnohém skvěle zachycen a předveden zábavným způsobem pro velké i menší bez rozdílů. Kromě roztomilé a současně pěkné aminace je tu hlavně velmi dobrý humor a slušný příběh, který přináší nejeden vtipný moment bez recyklování trapných klišé (těch tu je opravdu tak akorát). Filmu neubírá ani český dabing, v kterém jsem ho viděl, který potěšil svou upřímností a dobře zvolenými hlasy. O krávě nebo komárovy na konci snad ani mluvit nebudu... ()

Galerie (43)

Zajímavosti (14)

  • Medveď, ktorý sa objaví na súde, je až na farbu srsti totožný s medveďom z filmu Za plotom (2006). (ČSFD)
  • Jerry Seinfeld prozradil, že když obědval v domě Stevena Spielberga, nejprve zmínil nápad na tento film jako vtip, ale Spielbergovi se ta myšlenka velmi zalíbila. (HappySmile)
  • Ve scéně, kdy Barry stíhá auto, jedoucí na včelí farmu, má co dělat, aby vůz dohonil. Když však poté letí letadlem, jeho přátelé z úlu jej bez problémů stíhají. (Terva)

Související novinky

Zlaté glóby vyhlášeny, ale nepředány

Zlaté glóby vyhlášeny, ale nepředány

14.01.2008

Jak již bylo řečeno, oficiální ceremoniál předávání Zlatých glóbů byl zrušen poté, co se ho rozhodli bojkovat i samotní herci, aby tak podpořili již několik týdnů se táhnoucí protestní stávku… (více)

Nominace na Zlaté globy

Nominace na Zlaté globy

13.12.2007

Ve čtvrtek 13.12.2007 ráno byly vyhlášeny nominace na Zlaté globy. Zatímco porotu, která rozhoduje o udělování Oscarů, tvoří filmoví tvůrci, Zlaté globy udělují novináři. Mezi nominacemi na letošní… (více)

Reklama

Reklama