Reklama

Reklama

Mladá včela jménem Barry se nechce bezmyšlenkovitě zapojit do pracovního procesu. Když vylétne z úlu a rozhlédne se po světě, zamiluje se do sympatické květinářky Vanessy. S její pomocí zažaluje u soudu lidské firmy za vykořisťování, ale po vyhraném procesu musí napravit důsledky obousečného vítězství. (HBO Europe)

Videa (5)

Trailer 1

Recenze (353)

klerik 

všechny recenze uživatele

No hej, od čias VČIELKY MAJI sa všeličo zmenilo... Keď tento film pozeráte je to pohoda. Usmievate sa, žasnete nad množstvom dospeláckych vtipov, občas chápavo prikývnete pri detskom kázaní a patetizme a potom je koniec a vy si uvedomíte, že predsa len ide o dosť riedke spracovanie zaujímavého námetu... ()

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Průměrný animák s několika velmi povedenými fóry (Larry King, Sting...), jednou úžasnou scénou prvního "výletu" z úlu (fakt něco) a... A dál už s ničím extra. Nenadchne ani výtvarná stránka a kromě zjištění, že včely jsou vlastně piloti jako vystřižení z top gunu, tu chybí i pořádné nápady. Soudní zápletka mi přišla... Hmmm... Trapná. Čili, jak jsem řekl, průměr se vším všudy. Ani ten dabing se nám tentokrát moc nepovedl. ()

Reklama

Deimos 

všechny recenze uživatele

TV/// Obsazení 6/10 Děj 7/10 Hudba 7/10 Animace 7/10/// +dobrá animace lidí, pěkná hudba, akčnější scény mají spád, roztomilí byl svět včeliček, podobný tomu našemu -pomalejší rozjezd, trochu slabší animace postav (včel), méně humorné, více vsází na příběh a moralizování/// Mě se to spíš líbilo, ale je faktem, že konkurence je velká a Pan Včelka v ní trochu zapadá. Nicméně hlavní postava je fakt pořádněj včelák se srdcem na správném místě. Děti se budou bavit a dospělé to neurazí. Prostě pohodový animák./// Celkem 69%/// ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $150miliónovTržby USA $126,631,277Tržby Celosvetovo $287,594,577║ a len verím že ten slušný rozpočet sa aj vráti ▐ Tržby za predaj DVD v USA $75,619,765 //počet predaných kusov 4,722,312║ Nečakané sa stalo skutočnosťou Dreamworks týmto projektom zatienili a aj pekne preleteli za bzukotu včielky tohto ročný "hit" Shrek 3, možno v grafike to nie je na dnešnú dobu nič preborné, zas dojem to určite nepokazí ale za obsahovú stránku ma to chytilo za srdce. V skratke ide tam o život včielky spätí s kolobehom prírody a k tomu vsadení do života človeka a jeho neúprosných praktík ako si čo vydobyť... možno moje hodnotenie je dosť vysoké ale neskutočne my to pripomenulo časy keď televíznym obrazovkám vládla Včielka Maja a popri tom nehorázne mám rad aj včelí med a život bez tohto sladkého potešenia si už ani neviem predstaviť, nuž nepomôžem si ale nebiť perfektného Ratatouille tak je to rozprávka roka zaručene, aj keď tohto ročná konkurencia nemala dohromady čo ponúknuť. A samozrejme že nechýbajú ani komické momentky určite ste ešte nevideli ako sa fackuje človek s včielkou alebo dokonca ako húf včiel nadnáša lietadlo aby s ním pristala na letisku na peknej kvetinke utvorenej včielkami... /videl v kine 2x: 90%/ ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Když jsme na tom byli s přítelkyní v kině, tak jsme si to docela užili, smáli jsme se a něco nám v hlavě zůstalo. Když jsem měl ale snímek zhlédnout podruhé, nějak jsem si říkal, proč vlastně? Ale jo, pořád je vidět, že to je pěkně promyšlené, hlavně ten včelí svět, no a navíc jsou tu dobré vtipy a snaží se to o nějaké to poselství. Stále příjemné. ()

Galerie (43)

Zajímavosti (14)

  • Medveď, ktorý sa objaví na súde, je až na farbu srsti totožný s medveďom z filmu Za plotom (2006). (ČSFD)
  • Jerry Seinfeld prozradil, že když obědval v domě Stevena Spielberga, nejprve zmínil nápad na tento film jako vtip, ale Spielbergovi se ta myšlenka velmi zalíbila. (HappySmile)
  • Zatímco v běžném animáku se vyskytuje v průměru kolem třiceti mluvených rolí, v Panu Včelkovi jich napočítáte pětasedmdesát. (Siriuss)

Související novinky

Zlaté glóby vyhlášeny, ale nepředány

Zlaté glóby vyhlášeny, ale nepředány

14.01.2008

Jak již bylo řečeno, oficiální ceremoniál předávání Zlatých glóbů byl zrušen poté, co se ho rozhodli bojkovat i samotní herci, aby tak podpořili již několik týdnů se táhnoucí protestní stávku… (více)

Nominace na Zlaté globy

Nominace na Zlaté globy

13.12.2007

Ve čtvrtek 13.12.2007 ráno byly vyhlášeny nominace na Zlaté globy. Zatímco porotu, která rozhoduje o udělování Oscarů, tvoří filmoví tvůrci, Zlaté globy udělují novináři. Mezi nominacemi na letošní… (více)

Reklama

Reklama