Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Drátěnou košili v pračce nevypereš, aneb současná doba si nedokáže vážit statečných rytířů. Stačilo se jen omylem napít lektvaru namíchaného nepřátelským kouzelníkem a rázem se rytíř Godefroy a jeho sluha Jacquouille (již podle tohoto jména poznají Francouzi, že se jedná o zcela neurozeného člověka) ocitli ve 20. století. Samozřejmě, jak už to ve Francii bývá, našli své potomky, i když zrovna ne na takové úrovni, jakou by si představovali. Šlechta, potomci statečných rytířů, zchudla a v jejím zámku se naopak usídlil potomek vykutálených sluhů, který si jen změnil jméno z posměšného Jacquouille na důstojnějšího Jacquarta. Samozřejmě, že se pán i jeho sluha nejdříve ocitnou v blázinci, ale šlechtická krev se nezapře a Beatrice, jako přímý potomek rytíře Godefroy de Montmirail, se o svého předka postará... Režiséra Jean-Marie Poirého známe především díky jeho vynikající komedii Operace Corned Beef, kde se také objevila trojice komiků, kteří ve Francii patří ke špičce v tomto žánru: Jean Reno, Christian Clavier a herečka s neobyčejným komediálním talentem Valérie Lemercier. V Návštěvnících si je navíc užijeme v dvojrolích předků a potomků. (Česká televize)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (494)

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Pane, pane, pane! Saracén v ďábelským povozu. Je to celý ze železa a jede to bez volskýho spřežení." Francie by dnes určitě potřebovala svého rytíře Godefroye de Montmirail, aby vyhnal všechny "výbušné" saracény ze země, ale bojí se to přiznat. Jenže Godefroy je zde a evidentně není připravený na žádné změny v režimu, lichotky, vynálezy ani multi-kulti, což dává šanci na vznik nejedné humorné scéně. Mě Návštěvníci zkrátka bavili a je mi smutno z toho, že si to dalšími návštěvami tak moc pokazili. ()

TeeAge 

všechny recenze uživatele

|| Scenár: Jean-Marie Poiré, Christian Clavier | Hudba: Eric Lévi (Era), Felix Mendelssohn Bartholdy | Produkcia: Alain Terzian | Rozpočet: 50 miliónov FRF | Tržby: 98,754,810 $ || U žiadneho filmu som sa toľko nenaplakal smiechom. Efektivita srovnateľná s 200 brušákmi na jeden záťah, čo sa svalovky na dva dni týka :) Dvojka Clavier - Reno hereckým pokladom komediálneho žánru. ()

Reklama

salahadin 

všechny recenze uživatele

Takhle by měl vypadat recept dobré komedie podle poctivé francouzské kuchařky. Z provařeného námětu cesty do novověku filmaři vytěžili nadmaximum a naservírovali nám drtivě humorné scény a gagy a to vše v podání neodolatelného dua Reno/Clavier. Připočteme-li nesmírně vydařený český dabing a překlad, jde o jednu z nejlepších komedií (z "časů oněch"). A pro mě vůbec nejoblíbenější, protože zábavnější jsem neobjevil, pakliže vy ano, kontaktujte mě ;-) Jen jsem nepochopil analogii ke skutečné historické postavě rytíře Godfruy z Boujonu, který za křižáckých válek jako první dobyl Jeruzalém. ()

fannah 

všechny recenze uživatele

Výborná, originální francouzská komedie opravdu na úrovni! Tento film má opravdu perfektně propracovaný scénář, strašně rychlý spád, ohromné "české" hlášky Jean-Pierra a Jean Reno s Christianem Clavierem tu taky tvoří nezapomenutelnou dvojici. Český dabing od ČT patří taky k nejlepším, stejně jako v druhém díle. Jedna z nejlepších francouzských komedií. "Jsi paranoidní! Tady se na tebe přece nikdo nedívá!" ()

Z0oMb3E 

všechny recenze uživatele

Je príjemné baviť sa na komédii, ktorej fóry sa netočia okolo fekálií či medzinožia hlavných aktérov. A ak hej sú skôr milé než silové. Ďalších milión fórkov je umne rozmiestnených na celu stopáž, takže akonáhle sa bránica dostane do tých správnych vibrácií neprestane sa triasť až do záverečných tituliek. Samozrejme že sa kde tu vyskytnú naivné a prvoplánové paleoftípky fungujúce za čias Laurela a Hardyho, ale i miska polievky na hlave vie vyčariť aspoň nostalgický úškrn. Tak isto pripomenutie na moje niekdajšie pobláznenie Erou robí z filmu v mojich očiach a ušiach dobrú službu. ()

Galerie (39)

Zajímavosti (12)

  • V úvodní části odehrávající se v roce 1123 jsou bojovníci, včetně Godefroye (Jean Reno), vesměs oděni do plátových zbrojí z mnohem pozdější doby (min. pol. 14. století). (Merenre)
  • Na výrobě filmu se podílel i český dirigent Mário Klemens a Český filmový symfonický orchestr. (jexik)
  • Približne v 66. minúte filmu, keď Godefroy (Jean Reno) a Jacquouille (Christian Clavier) pozerajú na zámok, v ktorom žili v 12. storočí, tak konštatujú, že sa odvtedy veľmi zmenil. Godefroy sa posťažoval slovami: "Toto je snáď lup Vizogótov!" Zámok však sotva mohol mať niečo spoločné s Vizigótmi, keďže Godefroy prišiel z roku 1123 (ako sa hneď na začiatku filmu spomenulo, v ktorom roku sa dej odohráva), vtedy Vizigóti ako takí už boli minulosťou. Posledné zmienky o nich pochádzajú z roku 721, keď zomrel posledný vizigótsky kráľ Ardo. (AxelWers)

Reklama

Reklama