Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Provokativní a komický snímek podle námětu spisovatele Jerzy Kosinski vypráví příběh zahradníka Chance, který je po celý svůj život uzavřený v domě ve Washingtonu DC. a svět zná jen z televize. Když se náhle ocitne ve skutečném světě, zaplete se do úzkého kruhu protřelých vládních poradců, kteří touží po "moudrosti mudrců." (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (370)

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

„Life is a state of mind.“ Ashbyho velejemná satira s pohádkovým nádechem naznačila, že politika je jen poloprázdná nádoba na hony vzdálená od reality, kterou tu a tam stačí doplnit zahradnickým, či jiným bonmotem a taky že prostota čisté duše nepodlehne přetvářce a vypočítavosti - už jen proto, že se nikdy nepotkají na stejném bojišti.. Klobouk dolů před P.Sellersem, který věděl, že výzvy jsou od toho, aby se přijímaly a v duchu Chanceho je třeba k jeho kariéře připomenout, že v zahradě vždycky vyroste spousta rostlin, ale jen některé z nich lze považovat za vzácné trvalky.. ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Málo veřejných osobností si troufá nečíst noviny." Negramotný zahradník Chance omylem zabloudil na politické výsluní, kde je jeho nechápavé mlčení bráno za jasný souhlas a kde se vždy najde někdo, kdo si dokáže jeho zahradnické poznatky vyložit jako složité ekonomické poučky. Chance sice občas potřebuje od pánů v oblecích poněkud krkolomější nahrávky na smeč, ale to zase tak moc nevadí, protože já jsem si na tomto poklidném, jemně sarkastickém snímku docela pochutnal. ()

Reklama

B!shop 

všechny recenze uživatele

Tak tohle bylo vostry jako svine. Sice je fakt, ze mi chvilku trvalo, nez jsem se naladil na ton filmu, ale od toho momentu jsem se neuveritelne bavil. Pribeh je hodne originalni, propracovanej a ma spoustu smutenjch a spoustu komickejch scen. Ale neni to zadna komedie ve stylu Ruzovyho partnera, je to takovej tichej a milej film. Vykony hercu jsou super, ale to co predvadi Sellers je neskutecny. Oscara mel dostat on a ne Douglas, kerej tam moc nebyl, i kdyz byl taky skvelej. Sellers se nepousti do zadnejch exhibici, ale uplne mu staci drobnej pohyb ve tvari, aby vyjadril presne to, co je potreba. A ty jeho hlasky me fakt dostavali. A musim se zminit o skvele se hodici hudbe. Vyjimecnej film. ()

FrodoF 

všechny recenze uživatele

Musím zopakovat, co už zde napsali jiní, Peter Sellers je GÉNIUS a jeho (vlastně nejen jeho) herecký výkon dělá z tohoto filmu nezapomenutelný zážitek, ale to není vše. Celý film je opravdu krásně natočen a má dobrý scénář. Ovšem nečejte (jako já) něco třeskutě vtipného, jako je Růžový panter, je to spíš takový tichý pomalý, ale o to krásnější film. ()

Superpero 

všechny recenze uživatele

Má to neuvěřitelně pomalý rozjezd. Nějakých 40 minut se tam v podstatě nic neděje. Potom ale kouzlo filmu vyplave na povrch a u všech těch nedorozumění se nejde nebavit. Vrchol absurdity je scéna, když Shirley McLane divoce masturbuje a Peter Sellers se s kamennym ksichtem staví na hlavu. Sellers dobráka zahradníka zahrál moc dobře a ten film z velké většiny fakt stojí na něm. Každopádně tu poslední scénu jsem nepochopil. ()

Galerie (95)

Zajímavosti (13)

  • Peter Sellers (Chance) byl za svou roli nominován na Oscara. Mnoho lidí tvrdilo, že Sellers prohrál kvůli scéně, která je ukázána při závěrečných titulcích. Sám Sellers k ní řekl, že „přerušila kouzlo celého filmu“. Navzdory opakovaným Sellersovým žádostem producenti scénu z finální verze filmu neodstranili. (HellFire)
  • Peter Sellers se na roli Chance připravoval také tak, že si pořád dokola nahrával svůj hlas a experimentoval s různými styly a polohami. (džanik)

Reklama

Reklama