Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Provokativní a komický snímek podle námětu spisovatele Jerzy Kosinski vypráví příběh zahradníka Chance, který je po celý svůj život uzavřený v domě ve Washingtonu DC. a svět zná jen z televize. Když se náhle ocitne ve skutečném světě, zaplete se do úzkého kruhu protřelých vládních poradců, kteří touží po "moudrosti mudrců." (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (372)

Gimp 

všechny recenze uživatele

Zápletka ne nepodobná Forrestu Gumpovi ale zpracování docela jiné. Sellersovi nejsou připisovány žádné zvláštní kladné vlastnosti a jeho hloupost není dojemná ani nijak zvlášť vtipná. Není poťouchlý, jen odevzdaný a sebejistě tupý. V hledáčku se ocitli spíše všichni ti, kteří v něm viděli někoho, kým nikdy nebyl. Inteligentního, rozvážného a upřímného podnikatele vyjadřujícího se ve složitých metaforách. Nepřišlo mi ale, že by toto Chanceho okolí bylo nějak extra zesměšňováno, spíš je zde jen naddimenzováno nedorozumění mezi očekáváními a skutečností, které vede k nečekanému. Asi jako kdyby Uwe Boll natočil film a podepsal se pod něj David Lynch. ()

Frajer42 

všechny recenze uživatele

Taková milá pohádka o frajerovi, který byl při tom. Peter Sellers působí celý snímek jako člověk, který spapal příliš mnoho houbiček. Celý humor je založen na tom, že poví nějakou hovadinu, kterou si ostatní přeberou po svém a mají ho za génia. Z čehož plyne, že to vtipné samozřejmě vůbec není. Film působí pouze na rovině laskavosti, kterou vnucuje divákům plnými doušky. Sám jsem byl po hodince přesycen. Proč si tolik lidí ujíždí na filmech o retoších mi zůstává záhadou. Neshledávám ve filmu vůbec nic úžasného. Uznávám, že není úplně debilní a má co říct, ale orgasmus jsem u něj rozhodně neměl. ()

Reklama

D.Moore 

všechny recenze uživatele

"Život je stav mysli." O tom, že Peter Sellers byl vynikající herec, jsem nikdy nepochyboval. Teď, když jsem konečně viděl Byl jsem při tom, mám chuť ho vychvalovat ještě víc, jenže ono je to těžké. Jeho přesný výkon, kdy každé slovo, každý pohled, každý nevinný úsměv, každý nádech a výdech fascinuje, něco takového nejde popsat. Dlouho, dlouho, dlouho jsem zkrátka neviděl tak senzační film, který jsem si chtěl hned po závěrečných titulcích pustit znovu (respektive ještě před závěrečnými titulky, protože ty jsou kvůli použité zkažené scéně opravdu hloupé). ()

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

Ztělesněná asertivita jdoucí ruku v ruce s trefnou a sakra vtipnou satirou. To jak Ashby zvládá ukočírovat scény, které by od kohokoli jiného vyzněly trapně (a to nejen ty se sexuálním podtónem), je sice obdivuhodné, ale u něj nikterak překvapivé či snad ojedinělé. Sellersův výkon jsem chtěl do nebes vychválit takovým tím otřepaným spojením "životní výkon", ale pak jsem si vzpomněl na všechny jeho role a bylo by to vůči nim nefér. Jenomže pak si zase vzpomenu jak minimalisticky a oduševněle zahrál roli, kterou by 99,999 procenta současného herectva přehrávalo či přetvořilo v jakousi politováníhodnou kreaturu...  a tak tu lacinou podpásovku chtě nechtě napsat prostě musím. Tohle totiž JE Sellersův životní výkon. ()

TheMaker 

všechny recenze uživatele

:::::::::::::::::::::::::::::::::: Geniální dílo s geniálním a brilantním hereckým výkonem Petera Sellerse ! Na to, jak byl film dlouhý, jsem se nenudil ani chviličku ! Moc krásný, inspirující a laskavý film. Na tohle se můžu dívat kdykoliv a kdekoliv, kde je televize a elektřina ;-) ::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::: ()

Galerie (95)

Zajímavosti (13)

  • Hal Ashby si ve filmu zahrál malé cameo muže u pořadače dokumentů. (Terva)
  • Peter Sellers se na roli Chance připravoval také tak, že si pořád dokola nahrával svůj hlas a experimentoval s různými styly a polohami. (džanik)

Reklama

Reklama