Reklama

Reklama

Invaze

Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Astrofyzik Zane Zaminski objeví se svým kolegou Calvinem tajemné radiové signály, které pravidelně přicházejí z vesmíru. Když tento zajímavý objev oznámí svému nadřízenému Gordianovi z vedení speciálního oddělení NASA, čeká ho nepříjemné překvapení: dostává příkaz okamžitě ukončit další výzkum a důležité materiály z jejich astronomické laboratoře jsou zabaveny. Vzápětí je Zane ze svého zaměstnání propuštěn a nejen to - brzy zjistí, že někdo usiluje o jeho život. V té chvíli už tuší, že tajemné radiové signály mají něco společného s tepelnými elektrárnami zcela neznámé konstrukce... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (121)

kingik 

všechny recenze uživatele

Inteligentně podané scifi, které neohromí bombastickými efekty, skromný rozpočet to ani nemohl umožnit, ale invencí, s jakou se do něj pustil režisér a scenárista David Twohy. Dokazuje, že i s nízkým rozpočtem je možné vymyslet příběh, který bude nahlížet na tématiku mimomozemských civilizací s nadhledem a pokusí se naservírovat divákovi neotřelý příběh, který rozhodně nebude patřit k absolutním vrcholům scifi žánru, ale cestu si k němu najdou příznivci komornějších příběhů s atmoférou. Charlie Sheen se hlavní role zhostil dobře. Samotný film působí až nezávislým dojmem. Nijak nevykrádá nebo nebere si nápady z jiných spřízněných filmů, ale šikovně pracuje s divákovým zájmem, jak se následující příběhová stránka bude vyvíjet. Je tedy věnován i prostor pro divákovo nastínění myšlenek, a ten si sám může během filmu utvořit názor na život ve vesmíru. Tahle scifi rozhodně nepatří mezi ty povrchní s přemírou efektů a nulovou myšlenkovou hodnotou. 80% ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Nejsem zrovna velkým příznivcem filmů v nichž figuruje mimozemská civilizace, ale tentokrát jsem byl docela spokojený. Sheen předvedl svůj klasický výkon (čili dobrý) a byl tahounem celého filmu. Když k tomu přidám ještě zajímavý nápad a docela povedené speciální efekty, tak můžu s klidným srdcem říct, že jsem se ani moc nenudil a příjemně to uteklo. Možná to jen chtělo o něco více zapracovat na akční stránce děje, ale to je jen můj pohled na věc. Každopádně jsem při scéně s vanou ocenil kameramanův smysl pro jednotlivé detaily a rozhodně si to užil víc, než dívka a Charlie ve filmu. ()

Reklama

aLPaC 

všechny recenze uživatele

Ze začátku to vypadá docela nadějně a zajímavě, tak trochu ve stylu Kontaktu, ale postupem času, poté, co Charlie odcestuje do Mexika a na scéně se objeví první mimozemšťané to začíná působit spíše úsměvně (a to ne v dobrém slova smyslu). No a ten konec už je totálně tragickej. Přesto všechno to ale není úplně nuda, takže i těch 115 minut se dá s menším sebezapřením absolvovat. A na to, že Sheen v druhé polovině devadesátých let točil totální sračky, tak tohle je ještě v pohodě. ()

sepp odpad!

všechny recenze uživatele

NEUVERITELNE SPATNY FILM. Charlie Sheen se do teto role vubec nehodi a scenar je naprosto otresny - za celou stopaz filmu se prakticky nic nestane. Akce zde neni, jen parodii na akci, stejne jako napinavou zapletku. Efekty, resp. falesna pozadi a i na svoji dobu lacine animace jsou mozna jeste k popukani, ale pojeti mimozemstanu a scena kdy emzak spusti ve sve sluji alarm s cervenymi a modrymi majacky je spise az k breku. Tfuj! ()

mac000 

všechny recenze uživatele

Vcelku slušně a inteligentně natočené drama na témata  "jsme ve vesmíru sami?" a "bude kontakt s mimozemskou civilizací mírumilovný nebo nepřátelský ?" Invaze spojuje obě a nabízí možnosti, které ,lidstvo může mít v případě méně příznivé alternativy. Pro všechny, kteří film přirovnávají s Kontaktem R. Zemeckise ( přičemž posledně jmenovaný poprávu vítězí) nutno podotknout, že Invaze byla natočena rok před Kontaktem, takže nemohla ani kopírovat, ani těžit ze zájmu diváků o dané téma. ()

Galerie (17)

Zajímavosti (6)

  • Phil Gordian (Ron Silver) jezdí v Mexiku bílozeleným Volkswagenem Beetle z roku 1961. (Terva)
  • Zane Zaminsky (Charlie Sheen) má ve svém domě kovovou destičku s nápisem "Člověk má jít za obzor svých možností, od toho má nebesa". Tuto větu vyslovil básník Robert Brouwning. (Terva)
  • Natáčení probíhalo v Kalifornii a Mexiku ve městech Guerrero, Hidalgo a Mexico city. (Terva)

Reklama

Reklama