Reklama

Reklama

VOD (1)

Žena, která se zoufale snaží prorazit na sociálních sítích, narazí na jackpot v podobě pozvánky na luxusní svatbu. Výlet ale neprobíhá podle jejích představ. (Netflix)

Recenze (180)

majec4 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Nejdem zbytocne mudrovat, ktore prvky sa mi pacili, ktore nie, nemalo by to aj tak ziaden efekt na moje hodnotenie. Ved kazda cast je vhodna na temu k pivu. Vela detailov by sme mohli rozobrat a mozno by sme zistili, ze takto existujuca spolocnost by proste nemohla normalne fungovat. Co sa tyka ale prevedenia, tak to bolo vskutku podarene. Mozno som ale na zaver cakal trochu vacsi zvrat v ramci prihovoru na svadbe. Vysvetlil som si to tym, ze kazda cast v ktorej cakam nejaky zvrat s citatom, ktory by som si ihned vycapil na Facebook (ironia), skonci tak nejako nemastno neslano - osobnym zlyhanim daneho jednotlivca. Tu to vsak okorenil aspon uplny zaver, kde par presne mierenymi vetami vyjadrili celkove rozpolozenie hlavnej postavy. ()

ZeroCZ1233 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Otroctví přehnané morálky, které si lidstvo dobrovolně způsobuje. Další přesná trefa omouněného zrcadla na hlavičku hřebíčku, jenž tvoří obraz naší společnosti, která se v náznacích k podobné budoucnosti blíží. V roce 2020 v, naším prezidentem milované, Číně začne fungovat systém, který se od zde představeného liší jen několika prvky. Další omezení na lidské svobodě a právech, které snadno mohou eskalovat na zhoršení životního poměru. Kterak se systém, který má morálce pomoci, stává nemorálním nástrojem, který může zničit život. Bryce je herecky na hodnocení výborné, kterému sekundují James Norton v roli jejího bratra a maličký, leč skvělý výkon Sopea Dirisu. ()

Reklama

HoneyBunny 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Honba za lajky a oblíbeností, která vede k faleši, předstírání a vlastně i ke stresu. Black Mirror jde jako tradičně o temný krok dál a vytvořilo společnost, kdy lidé získávají společenský status a výhody na základě své oblíbenosti. Bryce je jako tradičně výborná - věříte jí každou předstíranou šťastnou i všechny ostatní emoce. Katarzní konec já beru jako happy end, kde se naše hrdinka zbavila té obrovské zátěže věčně nalepeného šťastného falešného úsměvu. ()

Trevor 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Opäť skvelá epizóda. Tentokrát o dievčine vo svete, v ktorom sú ľudia hodnotený podobne ako aplikácie inými ľuďmi. Tvorcovia opäť nastavili laťku poriadne vysoko. Dočasný ban hlavnej postavy mi pripomenul moje bany od spoločnosti Malýmäkký a ich hernej konzoly Kiksboks jedna kvôli tomu, že človek povedal iným hráčom pravdu o tom, že táto neonacistická spoločnosť zvýhodňuje hráčov z bohatších krajín iba tak, lebo si myslia že sú nadradený iným národom. Skvelý rozhovor hlavnej protagonistky s vodičkou domiešavača a skvelý záverečný príhovor na svadbe najlepšej priateľky. Zase raz niet čo vytknúť. A čerešničkou na torte česky mluvíci auto... ()

IZFNP 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Námetovo dosť podobné s01e03, taktiež je to o tom, ako technológie zaznamenavajúce (a ovládajúce) naše životy sú ničiteľom medziľudských vzťahov i individuality jedinca. Tento diel ma však bavil o niečo menej, mal na mňa menší dopad a Howard ma moc nebavila. Koniec ma však uspokojil a prikláňam sa ku 4 hviezdám, pretože Black Mirror proste umí. ()

Galerie (6)

Zajímavosti (14)

  • Tento díl dvakrát odkazuje na první epizodu seriálu Národní hymna (2011). Když Lacie (Bryce Dallas Howard) projíždí svá sociální média, objeví se mezi nimi příspěvek od Michaela Callowa (Rory Kinnear), premiéra ze zmíněné epizody. Ve svém příspěvku píše: „Zase mě vyhodili ze ZOO. :(“, což je odkaz na akt, který musel spáchat na praseti. Dále se pak Lacie setkává s fanoušky fiktivního seriálu „Sea of Tranquility“ od HBO, kteří jedou na fanouškovskou událost. Na tomto seriálu pracoval specialista přes vizuální efekty, kterého si Michael Callow ve zmíněné epizodě najal. (hansel97)
  • Velmi podobný systém budování sociálního statusu byl v Číně spuštěn od roku 2020. Na základě tohoto společenského statusu jsou lidé v různých sférách života zvýhodňováni, či naopak znevýhodňováni. (Frajer42)
  • Když na hrdinku ve vypůjčeném autě vyblikne české menu, tak místlo „Svetla je v menu překlep „Svelta“. (Andy.222)

Reklama

Reklama