Reklama

Reklama

VOD (1)

Teenagerův notebook infikoval virus, který ho postavil před nelehkou volbu: vykonat rozkazy, které mu chodí v SMS, nebo riskovat odhalení jeho intimních tajemství. (Netflix)

Recenze (115)

Frajer42 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

V tomto díle trošku tvůrci pošetřili na originalitě a vytáhli ze zásuvky pěkně ošoupané téma s kyberšikanou a vydíráním. Namísto toho ovšem vytáhli z další zásuvky pořádnou dávku napětí, a tak je tento díl takřka po celou svoji délku napěchovaný adrenalinem. Napětí je pravděpodobně umocněno i tím, že je příběh zasazen na technologickou a sociální úroveň dnešní doby. Ke všemu bylo vše zahráno na nadstandardní úrovni. Takže z mého odborného pohledu velká kvalitka. Tahle série je prozatím sérií nejnadupanější. ()

filmsim 

všechny recenze uživatele

Konečně Netflix dokázal, že je tou správnou volbou na produkování nových epizod Black Mirror. Po prvním a druhém dílu 3. série jsem nebyl, i přes jisté režijní kvality, zcela přesvědčený, ale tímto třetím dílem mi Netflix připomněl vše, co mi přijde na tomto seriálu tak výjimečné a intenzivní. Dokázal ve mně probudit velmi podobné pocity jako u zcela prvního dílu tohoto seriálu, který ve mně ještě dlouho po shlédnutí rezonoval. Strach a beznaděj všech zúčastněných je zde tak skvostně podaný a uvěřitelný, až z toho mrazí. Zarážející je to o to víc, že svět prezentovaný v tomhle dílu není žádnou technologickou vychytávkou odlišný od toho našeho, a proto je vše ještě nepříjemnější a to v tom nejlepším slova smyslu. Vcítit se do né úplně kladných postav není problém. Vždy bylo pro Black Mirror výsadou neprezentovat postavy jednotvárně s jasně vykreslenou charakteristikou na ty hodné a zlé, vždy se postavy prezentovali jako skuteční lidé ve vší představitelné odpornosti a blahosklonnosti. Realističnost tohoto dílu je tím největším pozitivem. Dialogy nepůsobí uměle, vše je nám velmi povědomé a o to je to celé mrazivější podívaná s výborným završením, které celkový dojem ještě vyvyšuje nad pouhý nadprůměr. Hlavní postava byla nepříjemně lidsky zahraná mladým Alexem Lawtherem, který je pro mě opravdový herecký objev. Takovéhle ucelené, režijně i herecky dokonale zvládnuté epizody dělají z Black Mirror nejlepší seriál ve svém žánrovém odvětví. 9/10 ()

Reklama

Trevor 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Nástrahy internetu a vydieranie ľudí, ktorý sa previnili voči morálke anonymnými útočníkmi. Najlepšou dilemou tejto časti je otázka, kto z nich bol vlastne horší, či ľudia ktorý sa previnili alebo tí, ktorí im za ich vinu zadávajú úlohy. Alex Lawther vie úlohu outsidera zahrať veľmi dobre, čo dokázal už v seriály The end of the f***ing world a spolu s Jeromom Flynnom z Hry o Tróny podali strhujúce herecké výkony. ()

Gelaos 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Zcela neoriginální, byť chytlavá, epizoda o tématu kybervydírání, zasazená do současné technologické úrovně. Děj odsýpá, herci jsou perfektní a ze závěrečného twistu jde mráz po zádech... Akorát to kromě napětí a stokrát omílaného moudra o internetových predátorech nic jiného nenabízí. Zdrcující zakončení každopádně táhne díl o stupínek nahoru. ()

maoc 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Celou dobu jsem si říkal, že to, k čemu a jakým způsobem se ti lidé nechali dohnat, je horší než to, když se jim vysypou kostlivci ze skříně. Ale připusťte, že oni osobně to ohrožení vnímali skutečně jako fatální. Přistupte na tu hru. Pak je Shut Up and Dance skvělé. Pokud na ni ale nepřistoupíte, pak je spíš komickou parodií. A co se onoho sci prvku týče... V roce 2022, kdy jsem se díval, je kyberbezpečnostní vizionářství této epizody již dost zaprášené realitou. Ale asi jak pro koho. Moje žena si po shlédnutí přelepila kamerku na ntb náplastí s batmanem. ()

Galerie (3)

Zajímavosti (9)

  • Skladba hraná na konci tejto epizódy je „Exit Music for a Film“ od Radiohead. Pôvodne bola skomponovaná pre film Rómeo a Júlia (1996) a je jednou z najpopulárnejších skladieb na soundtracku tohto filmu. (Arsenal83)
  • Při detailnějším pohledu na webový zpravodajský server, můžeme najít odkazy na čtyři epizody seriálu v pravém sloupci vedle zprávy „CEO in racist email scandal“. První s nadpisem „PM Callow to divorce“ informuje o rozvodu premiéra Michaela Callowa (Rory Kinnear), hlavní postavy z epizody Národní hymna (2011). Stejná zpráva je zmíněna i v horní liště. Druhý nadpis „Victoria Skillane trial latest“ odkazuje na vražedkyni Victorii Skillane (Lenora Crichlow) z epizody Lovná zvěř (2013), jejíž soud právě probíhá. Nad nimi je umístěna reklama inzerující „One Smart Cookie: the kitchen tech of tommorrow“, která odkazuje na vymoženost z epizody Bílé Vánoce (2014), která replikovala vědomí majitelů do jejich přístrojů. V novinkové liště je pak upozornění na premiéru show „15 Million Merits“, což je odkaz na stejnojmennou epizodu Patnáct milionů meritů (2011). (hansel97)
  • Charlie Brooker v rozhovore uviedol, že táto epizóda prešla mnohými rôznymi verziami, pričom niektoré neobsahovali posledný zvrat ani niektoré Hectorove (Jerom Flynn) temné tajomstvo. (Arsenal83)

Reklama

Reklama