Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Po prvním skutečném střetnutí s nepřítelem se u jednoho z vojáků objeví zvláštní technické poruchy a smyslové zážitky. (Netflix)

Recenze (91)

Anderton 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Dalo by sa polemizovať o tom, že zabíjať sa medzi sebou ľudia v skutočnosti nechcú. Každopádne militaristické hlavy prišli s niečím inovatívnym, preventívnym, aby išlo všetko ako po masle. Svojim spôsobom majú svoju pravdu. Málokto z divákov ale s nimi bude súhlasiť. Riešenie je jednoduché, proste nechodťe nikdy do armády a nemusíte riešiť morálne dilemy podobného typu. Len teraz, keď sa s podobným vynálezom niekedy skutočne príde, tak pri pohľade na nejakých mutantov .....no nechcem spoilerovať, ale armáda by mala dať túto časť BM radšej do trezoru.... ()

Jinny 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Průhlednější děj, ale aspoň se tvůrcům musí nechat povedená military akce. Dlouho to vypadá, že Men against Fire bude jenom jednou z alegorií na nacismus a Židy, ale na konci se dozvíme, že v zabíjení mutantů je něco víc. Poselství dílu ohledně eugeniky je ale přece jenom trochu sporné. Eugenika má špatnou pověst, ale z hlediska našeho druhu skutečně má něco do sebe a výběr zdravých genů v naší společnosti zkrátka bude hrát stále větší roli aspoň při umělém oplodnění, jinak brzy bude třetina homo sapiens mít sklony k rakovině a další k Alzheimerovi. Škoda, že tohle tenhle díl odmítl kvitovat. ()

Reklama

zissou 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Dokonale vymyšlený systém motivace vojáků. Trochu připomnělo Krajní meze. Drží si to myšlenkovou kvalitu ostatních dílů, ale po předchozí epizodě (San Junipero) je to spíš šedivka.. Svým zobrazením budoucnosti se seriál začíná opakovat, akorát je vždy použit trochu jiný model, kterým je to demonstrováno. Asi proto ten pocit krajních mezí.. ()

Nortizop 

všechny recenze uživatele

Jsem jedinej komu to během celé první poloviny přišlo jako zmodernizovaná předělávka Starship Troopers, takže mi tam nejprve chyběla trochu originalita, ale druhá půlka se alespoň ubírá jiným směrem, nakonec to celkově dávalo smysl a bylo koukatelné jen to nemělo nic extra. ()

Helmutek 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

(POZOR, TROLEJ) Je to pro mě mezi 3 a 4*, i mě trošku zklamal ten doslovnej a sebevysvětlující konec. Lehký zklamání v BM ale pořád znamená v kontextu ostatního těžkej nadprůměr. Ta myšlenka, že nepřátele je potřeba odosobnit, aby "nám" nedělalo problém je pak zabíjet, to je samozřejmě silný a děsivý v tý skutečnosti, že to osvědčeně funguje (kde já jsem to naposled slyšel? Že by se to nejmasovějc a nejefektivnějc použilo už třeba u Židů za WW2?). Tady je ale ještě přidanou úrovní to, že vojáci nevěděj, že je jejich vnímáním manipulováno - mohli bychom se samozřejmě bavit o tom, jakej rozdíl je mezi omámením davovou psychózou a nějakym skutečnym oblbovákem (kdo to vlastně ví nebo neví víc nebo kdo má větší právo tý naordinovaný skutečnosti věřit), výsledkem kažodpádně je, že ti "správní" jsou pak ochotný vraždit ty "monstra", protože je jednoduše nepovažujou za lidi. A ve výsledku je pak mnohem jednodušší nevědět, nevidět a neřešit - stejně jako každej z nacistů se vymlouval jen na vykonávání rozkazů, stejně tak se Stripe nakonec rozhodne, že než aby čelil nepříjemný pravdě, tak se týhle hře a tomuhle konceptu (vč. nechání si naočkovat, kdo je to monstrum a kdo je ten člověk) radši podvolí i za cenu, že mu zase vymažou paměť, takže si ani tuhle morální prohru, ani to jeho předchozí zjištění utajovaný pravdy ani nebude pamatovat. Jenže pro něj to je jen nepříjemná pravda, před kterou ještě uniká; pro ty na druhý straně barikády je to otázka života nebo smrti. Tohle byl za mě hodně silnej moment (společně s tou promluvou nádherně děsivýho Kelleyho/Arquetta ohledně toho, jak se "jako lidi vlastně neradi zabíjíme, a že v tom je problém, pokud na vyhlazení nepřítele závisí přežití vyhlazujících") a asi hlavně díky němu a následnýmu Stripovu alibistickýmu kapitulování se nakonec klonim k těm 4*. ()

Galerie (5)

Zajímavosti (12)

  • Epizoda se natáčela 18 dní. (griph)
  • Jeden vojak má menovku Medina. Kapitán Ernest Medina bol postavený pred vojenský súd za svoju úlohu v masakre v My Lai. (Arsenal83)

Reklama

Reklama