Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Po smrti novinářky, která se stala terčem útoků v sociálních médiích, začnou zkušená detektivka a její technologicky zdatná pomocnice odhalovat krutou pravdu. (Netflix)

Recenze (108)

havLord 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Vynikající premisa nejen o technologii zneužité ke konání většího zla, ale také nastavující zrcadlo jednotlivcům/společnosti - jak to v Black mirror ostatně bývá (více bývalo v 1. a 2. sérii). V závěrečné, delší epizodě bo-hu-žel zastřená do hávu mizerné kriminálky s nepřesvědčivými herci, jejichž postavy konají začátečnické chyby a asi nad děním kolem nich příliš nepřemýšlí. 50% ()

PaTeXx 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Se stopáží se nešetřilo a asi se to o pár procent projevilo na hodnocení. Scény na začátku se v klidu mohly přeskočit a kdyby nás režisér hodil přímo do vyšetřování, asi bysme se nezlobili. Jinak průběh téměř bez výtek a závěr nás svou tenmostí samozřejmě nezklamal. Nedávno jsem dosledoval Boardwalk Empire a nechutná skotština z úst Kelly Macdonald mi vůbec nechyběla. ()

Reklama

Jinny 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Na Černé zrcadlo... lepší tři hvězdy. Seriál má formát kriminálky a třebaže je úvod opět správně mysteriózní a téma hejtování na internetu slibné, tak Charlie Brooker není extra dobrý scénárista pro formát kriminálky. Hlavně motivace antagonisty hlavních hrdinek je slabá. Respektive o něm víme příliš málo, aby tu doopravdy ta asociální motivace fungovala. Lepší cesta by byla inspirovat se Johnem Doem z filmu Sedm. Zkrátka z něj udělat natolik geniálního parchanta, že svým předem promyšleným plánem nedal detektivům šanci (zatímco tady detektivy spíš troluje a ti mají možnost volby a dělají chyby). SPOILER A po tom, co plán na udělení morální lekce vyšel, byl ten dovětek naprosto zbytečný. Černému zrcadlu by naopak slušelo, kdyby našemu masovému vrahovi všechno prošlo. ()

castor 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Psala ostré sloupky, teď to přepískla a na sociálních sítích to schytala. Nakonec skončila s prořízlým hrdlem. Než se dvojice detektivek (co by zkušenější dělala bez zdatného IT nováčka?) stačila rozkoukat, objevil se druhý podobný případ. Alarmující kritika davů schovaných doma v pohodlí na gauči je ukázaná v ryzí podobě. Kromě „vln solidarity“ a „veleupřímných přání k narozeninám nebo pochval nového účesu“ se ukazuje zloba sociálních sítí. Přefouklá stopáž mi už krapet vadila, mozkové závity ale znovu dostanou zabrat. Škoda jen, že mnohé „vyřeší“ některá z postav, která na to před monitorem prostě na poslední chvíli kápne. Potěší fajn feeling i občasný humor, potěší Kelly Macdonald, gradaci epizody si ovšem dokážu představit jinak. ()

okkac 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Finální 90 minutová epizoda a co začíná jako detektivní pátrání se změní na trochu apokalypsu, kterou ale s nižším rozpočtem zkrátka muselitrochu skokově střihnout, i tak ale to připomíná, že u Black Mirror prostě šťastné konce nečekejte. Zde mne hřálo vědomí, že bych přežil, jelikož "#" zásadně nepoužívám :-D 8/10 ()

Galerie (2)

Zajímavosti (14)

  • Pri rozhodovaní o poradí, v akom sa bude vysielať 3. séria, Charliemu Brookerovi Netflix výslovne nakázal, že táto epizóda nemôže byť premiérou sezóny, pretože jej predĺžená dĺžka by divákov odradila od okamžitého sledovania ďalšej časti. (Arsenal83)
  • V této epizodě je opět zmíněna postava premiéra Michaela Callowa (Rory Kinnear) z epizody Národní hymna (2011). Jeho jméno je v hashtagových trendech na Twitteru. (hansel97)

Reklama

Reklama