Reklama

Reklama

VOD (1)

Na prašném úseku dálnice narazí turistka na muzeum, které vystavuje vzácné kriminální artefakty – a zneklidňující hlavní atrakci. (Netflix)

Recenze (89)

collector 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Neporovnateľný diel s predchádzajúcim. Pre mňa zatiaľ najlepšie ukončenie série (alebo aspoň porovnateľné s epizódou Hated in the Nation). Skvelo prepracované 3 príbehy ponúknuté v tejto epizóde a konečne nejaké prelínanie s ostatnými časťami seriálu (vzhľadom na názov dielu som v to tak trochu veril a dúfal som v to). Parádny a opäť nečakaný koniec. Zostáva mi znova len tlieskať tvorcom. ()

JitkaCardova 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Jedna z nejlepších povídek žánru (filosofická scifi, spec-fiction), které jsem zatím měla tu čest překládat, byla rozhodně světově oceněná Ledová nevěsta od Willa McIntoshe (publikováno v XB-1) a tohle téma je v ní rozpracované do strhujícího a doslova mrazivého příběhu. Díky Black Mirror (zdaleka nejen) za tak výtečný tribute tomuhle nápadu! *~ ()

Reklama

moriero 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tak tohle měl být jednoznačně poslední díl celého seriálu. Tolik nostalgicky povědomých artefaktů z předešlých dílů... až srdíčko zaplesalo. V tomto triptychu mě nejvíce zaujal příběh Jacka a Carrie. Klidně z něj mohli udělat samostatnou kapitolu (černá sousedka přišpendlí plyšovou opičku ke zdi a vyhrožuje jí: Poslyš, ty mrcho! Hahaha). Opět super jízda. ()

maoc 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Cesta do pekel je často dlážděna těmi nejlepšími úmysly. /// Uhlazenost vzbuzuje, nebo by alespoň měla, opatrnost. Distingovaní lidé, a mnohá umělecká díla na to minimálně od 20. století opakovaně poukazují, umí být skutečně zlí. Hospodský rváč ti rozmlátí hubu, ale když si to vyříkáte, klidně si s tebou dá panáka a do smrti dobrý. Zatímco tichý, načesaný gentleman může být psychopat bez empatie, citu a svědomí. Douglas Hodge hraje takového uhlazeného stárnoucího muže, kdysi projektového manažera lékařského výzkumu v jedné nemocnici. A když už je v důchodu či co, má své muzeum zločinu na nevadské poušti blízké budoucnosti. A v něm exponáty, o kterých ví opravdu hodně. A neváhá do jejich pohnuté historie zasvětit své návštěvníky. /// Povšimněte si etického vývoje vrstveného příběhu. První lékařský vynález je dobrý, ale nešťastnou náhodou se zvrhne. Člověk má pak motivaci jej zneužít. Druhý už je pochybný od svého začátku a konec je vyloženě děsivý. Skafandr a motýl. Třetí je morálně ospravedlnitelný a ve starších dílech BM byl použit jak dobře, tak zvrhle. Ale jeho role ukazuje na morální zvrhlost jedince, který jej od počátku bez skrupulí používá k extrémně nemorálnímu jednání navíc za účelem mrzkého zisku a ne s nějakou řekněme pochopitelnou motivací naplnění potřeb drogově závislého, jako bylo pozdější použití emočapky a čipu. Zároveň je na dílu, jako už v BM tolikrát, děsivá neschopnost společnosti a legislativy reagovat na nové hrozby. A když už reaguje, může to mít ještě děsivější následky (nelegální výmaz opičky). /// Silný díl, který "baví" po celou dobu, proplétá BM universum do povedeného spletence a nabízí i dříve nevídanou katarzi. Na konci jsem já i syn očekával, že vezme do ruky mobil a matku vypne. Možná škoda, že to neudělala. Závěr by tak byl správně ambivalentní. Takto je až moc "happy", dá-li se to tak říct. ()

castor 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Každé muzeum má nějaký svůj tahák. Tohle kdesi v poušti vystavuje vzácné kriminální artefakty, ale mezi nimi je něco speciálního. Přesvědčit se o tom přijela i jedna osamělá turistka. Námět je načrtnutý ve stylu White Christmas, tedy víc příběhů, které spojuje nejen skličující atmosféra. Některé z těchhle tří by rozhodně utáhly vlastní epizodu, všechny drží nad vodou zajímavý nápad. Nakonec místy až groteskní díl s mnoha žánrovými úskoky, celkově palec nahoru. ()

Galerie (3)

Zajímavosti (14)

  • V múzeu je vystavený tablet použitý na zbitie matky v epizóde Arkangel (2017). (Arsenal83)

Reklama

Reklama