Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Ben Randall je držitel mnoha rekordů a za svůj záchranářský život zachránil již přes 200 lidí. Jenže jednoho dne má při akci záchranný vrtulník nehodu a zřítí se do moře. Benovi se podaří dostat do člunu, kam vtáhne i svého zraněného kolegu a nejlepšího přítele Carla. Než se jim však dostane pomoci, Carl umírá. Otřesený Ben uvažuje o odchodu, je však přeřazen na místo instruktora v elitním výcvikovém centru pro mladé záchranáře. Dostává na starost 30 mladých mužů a žen, kterým má předat všechny své bohaté zkušenosti. Vrhá se do výuky jediným způsobem, který je mu vlastní, a svými nekonvenčními metodami obrátí celý výcvikový program naruby. Pak narazí na domýšlivého plaveckého šampióna Jakea Fischera. Pozná v něm člověka, který má potenciál stát se nejlepším z nejlepších - pokud ovšem dokáže svůj talent zkombinovat s plným nasazením a vyhnout se chybám, které učinil sám Ben. Jake je brzy nasazen na svou první misi do divokých vod Beringova moře. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (321)

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Poměrně slušný dobrodružný snímek. Je sice pravda, že je film postaven na základním konceptu, který jsme viděli již tisíckrát v jiném provedení (záchranářský veterán, který přišel při akci o svoji posádku se dostane k trénování mladých záchranářů a nejvíce se soustředí na namyšleného mladíka ze kterého se později stane zdatný nástupce) ale režisér Davis naštěstí ještě pořád umí točit, takže se na film poměrně slušně kouká. Jen je škoda, že větší část filmu se zabývá tréninkem (což zamrzí, jelikož záchranářské akce jsou natočené velice slušně) a to při více jak dvouhodinové stopáži moc nepotěší. ()

prome 

všechny recenze uživatele

Prijemny film ale bohulez natoceny podle uz hodne okoukanych americkych schemat akorat enhle snimek byl aspon podporen dobrou kamerou a skvelymi herci. Film hodnotim 4 hvezdickami proto , ze se na nej dalo koukat a nerikal jsem si porad tohle tady uz bylo a mockrat sice par veci bych vypustil ale i tak se mi libil a nenudil jsem se u nej. ()

Reklama

Bauer 

všechny recenze uživatele

Že mně tento snímek zaujme až tak moc jsem tedy opravdu nečekal. Měl jsem k tomu dva prosté důvody. Režiséra Adrewa Davise. Ano jeho Protiúder se mi libíl, ale čekal jsem, že s kvalitou jeho snímků půjde níž a níž. Ale je to naopak! Druhým důvodem byl Kevin Costner, který si už pár let nezahrál v ničem pořádném. Navíc mám rád filmy, kde se něco cvičí, protože je to vždy zajímavé vidět, co člověk musí umět pro dané zaměstnání. Zachrané akce byli vskutku výtečně natočeny, ale byla jen škoda, že byli naprosto předvídatelné a rovněž konec byl předvídatelný od samého začátku. Když jsem slyšel hudbu ve filmu, tak jsem si říkal, to by mohla být hudba od Trevora Rabina a taky že byla. Jeho styl jde vždy bez problémů poznat a hlavně se vždy jedná o nádhernou hudbu a tímto mi to jen potvrdil. Kevin Costner hraje velmi dobře a je vidět, že je to stále skvělý herec. Ovšem mladý Ashton Kutcher ho hrávě přehrává, protože jeho výkon je opravdu výborný. Tento film mně velmi a mile překvapil. Cca 140 minut jsem se parádně bavil. SO OTHERS MAY LIVE ()

S.Quentin QUALE 

všechny recenze uživatele

Slabučký čtverec za zpracování a tématiku, která popichuje na můj subjektivní respekt k otevřenému (rozbouřenému) moři. Jinak je dost škoda, že po survivalově nadějném úvodu Záchranáři upadají do skorozáchranářů, a to tak klišoidně, že ten nejklišoidnější konec už pak nikoho nemůže překvapit. Scénarista zde v hlavičce chybí, ale pátrat po něm opravdu nestojí za to. 70% ()

Orlau32 

všechny recenze uživatele

No jistě : Kevin Costner ! Lákadlo pro diváka a hlavně pro divačky. Ale teď vážně : buď jsem příliš náročná anebo si nedovedu představit, co obnáší takový příběh nafilmovat. Ne, že bych čekala něco ve stylu katastrofického filmu, ale že to bude i pro mě výcvikový tábor, tak to mě dojalo. Nevím, jak to mám správně komentovat, ale jedno vím určitě, že 2x tento film vidět nemusím. Škoda, jiné filmy s Kevinem jsem viděla několikrát. (Tanec s vlky, Krajina střelců, JFK, Osobní strážce). ()

Galerie (53)

Zajímavosti (6)

  • Více jak 27 tun ledu bylo navezeno do města Elizabeth pro napodobení prostředí na Aljašce. (D3VIL)
  • Postavu Marka Colbyho ztvárnil plavec Mark Gangloff, vítěz zlaté olympijské medaile z Athén 2004. (D3VIL)

Reklama

Reklama