Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

NEXT je adaptací povídky Golden Man od jednoho z největších velikánů světové sci-fi literatury P.K. Dicka. Cris Johnston (N. Cage) je obdařen schopností vidět do budoucnosti a také určovat správný tok budoucího času. Novodobý mesiáš, který musí spasit lidstvo a především svou rodinu. Někdy to ale osud zařídí tak, že si musíte vybrat jedno, nebo druhé... Možná ale existuje ještě nějaká DALŠÍ... možnost. Každému, kdo si přečte jména tvůrců, musí být jasné, že nás letos na jaře čeká dokonalá akční podívaná se sílou bomby hromadného ničení. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (802)

Tosim 

všechny recenze uživatele

Nick Cage musí poslední dobou trpět posměšky, že hraje ve srágorách, ne, že by tohle, anebo třeba Lovci pokladů, byla veledíla, ale pokud bych chtěl akční film, od kterého opravdu nic nečekám a jeho sledování mi uteče jako voda a nudit se nebudu, nic nepitvám. Navíc zde hrála Jessica Biel, tak co bych se ještě víc rozepisoval... :-) ()

Niktorius 

všechny recenze uživatele

Možná je to tím, že chtěli tvůrci vtáhnout diváka do pocitů hlavního hrdiny, nicméně po celou dobu jsem měl schopnost nahlížet do budoucnosti filmového děje - většinou tak o dvě minuty, chvílemi i více :-) Z trikových scén vyloženě čouhají jedničky a nuly a když k tomu připočteme nezajímavou (občas dokonce nepovedenou) kameru a ospalou režii, zjístíme že po vizuální stránce patří Next spíše do televizní produkce. "Šokující" závěr je scénaristickým úletem, protože nemá pro příběh naprosto žádný význam, rozhodně se nekoná žádná vše obracející pointa jako v Šestém smyslu. Next je tak nakonec vcelku pohodovým filmem, který si na DVD půjčí ti, jenž budou chtít zaštupovat devadesáti šesti minutovou díru ve svém denním plánu. Nic víc. P.S: Kdybych nebyl od přírody psavec a chtěl komentář odbýt co nejrychleji, určitě bych použil větičku, kterou připsala Maddona k věnování své nahrávky Like a Virgin Quentinu Tarantinovi (který tuto píseň rozebíral ve svém filmu Reservoir Dogs): "It's not about dick (Dick), it's about love." :-) ()

Reklama

kleopatra 

všechny recenze uživatele

Komu by se nelíbilo znát svůj osud v nejbližších pár minutách, uhnout včas před budoucí čenichovkou, poznat příští kartu, nadrilovat si působivé seznámení s dívkou snů a nemuset čekat, až budou v kalendáři Hromnice. Atraktivní námět, solidní provedení, brutálně zaříznutý konec. Btw: Nicolase by jistě nelanařila k reklamě firma vyrábějící kondicioner, o tu jeho ondulaci by se zlomil krumpáč. ()

EdaS 

všechny recenze uživatele

Jak dobře Next začal, tak špatně skončil: tvůrci na počátku stanovili pravidla, která pak klidně porušují a závěrečný zvrat zavání výsměchem. V druhé polovině jsem měl silný pocit uspěchanosti, jako by se hodně stříhalo a upravovalo. Přesto hlavně díky zajímavé zápletce, svižnému tempu a (až na hrozný účes) příjemnému Nicku Cageovi tři hvězdy. ()

sepp 

všechny recenze uživatele

Propanaboha, asi nejslabsi adaptace nejakeho z Dickovych del - a to je co rici, diky jejich mnozstvi, proto jiz asi pomilionte: dekuji R.Scotte za Blade Runnera!... Nevim, co bych mel vytknouti drive, zda "chatrnost deje ci matoznost postav". Cimrmanovska veta zde plati na sto procent, bohuzel. Kdyz k tomu pridame nesmyslnosti daneho filmoveho universa (na zacatku je nam popsan system nahlizeni do budoucna, kterou pak hlavni hrdina v prubehu deje rad prekrucuje) a naprosto dementni zaver, jenz misto pocitu prekvapeni evokuje spise dojem o impotentnich scenaristech, nevyjde nam nic jineho nez jedna velka slatanina a celkove hrube nudny film. A ani Cage s Mooreovou to nezachranuji. V podstate se divim, proc davam i tu jednu hvezdu - nakonec ale, skouknout to slo, ovsem jiz nikdy vice... ()

Galerie (58)

Zajímavosti (16)

  • Motel Cliffhanger je ve skutečnosti restaurace nacházející se blízko Crestlinu v Kalifornii, v San Bernardino Mountains. (ČSFD)
  • Všechny tři vrtulníky jsou typ Eurocopter AS-350. (ČSFD)

Související novinky

Kazatelova dcera a prostitut

Kazatelova dcera a prostitut

23.02.2006

Představitelka rebelující dcery kazatele v kdysi nezdravě populárním seriálu 7th Heaven, herečka Jessica Biel, doplní Nicolase Cage a Julliane Moore v hvězdném obsazení sci-fi thrilleru NEXT.… (více)

Reklama

Reklama