Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

NEXT je adaptací povídky Golden Man od jednoho z největších velikánů světové sci-fi literatury P.K. Dicka. Cris Johnston (N. Cage) je obdařen schopností vidět do budoucnosti a také určovat správný tok budoucího času. Novodobý mesiáš, který musí spasit lidstvo a především svou rodinu. Někdy to ale osud zařídí tak, že si musíte vybrat jedno, nebo druhé... Možná ale existuje ještě nějaká DALŠÍ... možnost. Každému, kdo si přečte jména tvůrců, musí být jasné, že nás letos na jaře čeká dokonalá akční podívaná se sílou bomby hromadného ničení. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (802)

akisha 

všechny recenze uživatele

Ten nápad nebyl až zas tak špatnej, ale kdyby ho někdo líp ošéfoval, aby nakonec nevyzněl tak neuvěřitelně ujetě a v tónu příběhu taky dost dementně. Začala jsem soucítit s Cagem, kterej si čas od času vzpomene, že býval (zřejmě) dobrým hercem, ale totálně se ubíjí v šílenostech typu Next a... téměř vše ostatní. Julianne Moore je zde až extrémně nesympatická. Jessica Biel naštěstí sympatičtější, Peter Falk se tu jen tak zmateně mihne, teroristi jsou matní až neexistující (zřejmě protože se tam vlastně skoro nevyskytujou), příběh překvapivě i málo akční, protože se převážná jeho většina odehrává v jakýsi škole pro chudý a dále pak v chatce. No a ta pointa, vážení, to je jako plesknutí do ksichtu mokrým ručníkem. Tohle se prostě od začátku mělo pojmout jako odlehčenější komedie, ve který by se dalo líp využít Nicovy... ehm... "superschopnosti" a nemuselo to bejt tak špatný. Slabší 3*. ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Já teda nevím, sice Cage viděl 2 minuty dopředu, ale než si v hlavě přehrál všechny varianty jak sbalit tu holku, tak já už bych jí měl sbalenou. A to byly dvě minuty ! Představte si, kdyby viděl celou hodinu dopředu, to než by si přehrál všechny varianty jak jí sbalit, tak by ta holka umřela stářím. Tempo filmů je svižný, logice nabídli asi malej honorář a tak ve filmu nebyla a vtip sice přišel, ale jen na skok. Konec filmu si vysvětluji tak, že se ke scénaristovi dostavila laciná děvka, která okamžitě začala pracovat a on už asi ani nevěděl co píše. V každým případě je to na přes držku. Cageův účes bych neřešil, chtěl bych vidět váš bordel na hlavě :) ()

Reklama

Shit 

všechny recenze uživatele

Nápad dobrej, ovšem zpracování už horší, respektive celej příběh je na pytel.. Ze začátku, kdy se schopnosti Cage používaj s rozmyslem, je to ještě dobrý, ale v závěru se z toho stane taková podivná Cageova exhibice jeho schopností a už se přestává stíhat a začíná to být nezvladatelný, až se kupí chyba na chybu a vznikne z toho takovej nemastnej, neslanej guláš. Krom toho Cage tady vypadá fakt děsně, něco jako Hanks v šifře. No prostě, kdyby si vzal nějaký zabordelený hadry, tak ho rovnou můžou strčit do nějaký uličky mezi krabice jako váguse. Ale myšlenka celýho filmu se mi fakt zamlouvala, fakt škoda toho zpracování ()

flanker.27 

všechny recenze uživatele

Zápletka z pera klasika SF Philippa K. Dicka má velký potenciál, bohužel ve filmu je rozemletá na prášek pudru jemnější, aby i ženy mohly úlevně vydechnout "to nám to zas krásně dopadlo." Tvůrci se asi nemohli rozhodnout, jak schopnost hlavního geroje pojmout, takže jednou je to přimhouření očí a nahlédnutí do budoucnosti, jindy Nicolas Cage namnožený ve stylu agenta Smithe zkoumá v reálném čase systémem pokus-omyl. Vypadá to, jako by sami scénáristi nepochopili, jak to vlastně funguje. Smysl plánu teroristů jsem nepochopil, ale vzhledem k tomu, jak se ve filmu mluvilo o svobodě a tomu, že mluvili francouzsky a německy, jde zřejmě o široké spiknutí celého světa proti pravým americkým hodnotám. Cage si odehraje svoje a jde pro výplatnici, Julianne Moore si střihla další odpudivou roli nezávislé silné ženy, pro kterou jsem jí v Potomcích lidí tak přál tu kulku do krku. Krásu zastupuje Jessica Biel, jejíž vrchol přichází ve sprše. No skutečně. I tak bych možná ty tři dal, protože námět se triu scénáristů přece jen nepovedlo úplně zlikvidovat, nebýt povinného závěrečného zvratu, který prostým leč násilným způsobem vše vrací ke v úvodu zmiňovanému hepáči. Pokud chce člověk vypnout, nudit se nebude, ale nesmí u toho moc přemýšlet. ()

Lateef 

všechny recenze uživatele

Na filmovou kariéru Nicolase Cage lze v poslední době použít přirovnání "z deště pod okap". Nejdříve upíše svoji duši ďáblu (Ghost Rider), poté vystřihne trapnou roli detektiva (Rituál) a teď chodí po světě s nechutným účesem a s 2-minutovým pohledem do budoucnosti jako s neprůstřelným štítem. Vize budoucnosti, tak jak jsou tu představeny a zprostředkovány, radši nebudu rozebírat, připadá mi, že se do toho tvůrci dost zamotali a celé je to dost nelogické. Samotný film je nevyvážený, chudý, první dynamičtější scéna lehce vykrádá Matrix, konkrétně úprk Nea kancelářemi pod vedením Morpheova hlasu. Pak se unuděný Cage potácí příběhem, než sbalí Jessicu Biel (to je asi jediná povedená scéna filmu). Jejich vztah samozřejmě končí postelí, ale je to jeden z vůbec nejpodivnějších filmových vztahů, co jsem kdy viděl. Bez emocí, náboje, všeho. Co tu máme dál?? Efekty jsou příliš počítačové a i když Cage hopsá mezi valícími se kládami jako poraněný zajíc, nezaujme to, protože scéna má do reálnosti dál, než Cage k hereckému projevu alá Stanley Goodspeed. Biel je hezká, ale nudná, Moore není pěkná, ale nenudí. Jednu scénu si nelze nespojit s Mechanickým pomerančem a to už jsme skoro na konci, kde si pro nás scénáristé připravili ´šokující´ pointu, které jsem se škodolibě zasmál a dřív než jsem film vypnul, stačil jsem si ještě všimnout pozpátku jdoucích titulků. 45 miliónů dolarů(výdělek celosvětově) ()

Galerie (58)

Zajímavosti (16)

  • Televizní moderátor Jeff Michael hraje sám sebe. (Terva)
  • Povídka "Zlatý muž" Philipa K. Dicka, na které je film volně založen, vypráví o mutantovi, který má zlatavou srst a dokáže předvídat nejbližší budoucnost. Je na útěku, protože tito mutanti jsou určeni k likvidaci. Nicolas Cage (Cris Johnson) sice není ve filmu mutantem se zlatým porostem, ale nosí po většinu času matně zlatou koženou bundu. (Bertramm)

Související novinky

Kazatelova dcera a prostitut

Kazatelova dcera a prostitut

23.02.2006

Představitelka rebelující dcery kazatele v kdysi nezdravě populárním seriálu 7th Heaven, herečka Jessica Biel, doplní Nicolase Cage a Julliane Moore v hvězdném obsazení sci-fi thrilleru NEXT.… (více)

Reklama

Reklama