Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

NEXT je adaptací povídky Golden Man od jednoho z největších velikánů světové sci-fi literatury P.K. Dicka. Cris Johnston (N. Cage) je obdařen schopností vidět do budoucnosti a také určovat správný tok budoucího času. Novodobý mesiáš, který musí spasit lidstvo a především svou rodinu. Někdy to ale osud zařídí tak, že si musíte vybrat jedno, nebo druhé... Možná ale existuje ještě nějaká DALŠÍ... možnost. Každému, kdo si přečte jména tvůrců, musí být jasné, že nás letos na jaře čeká dokonalá akční podívaná se sílou bomby hromadného ničení. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (802)

kleopatra 

všechny recenze uživatele

Komu by se nelíbilo znát svůj osud v nejbližších pár minutách, uhnout včas před budoucí čenichovkou, poznat příští kartu, nadrilovat si působivé seznámení s dívkou snů a nemuset čekat, až budou v kalendáři Hromnice. Atraktivní námět, solidní provedení, brutálně zaříznutý konec. Btw: Nicolase by jistě nelanařila k reklamě firma vyrábějící kondicioner, o tu jeho ondulaci by se zlomil krumpáč. ()

Boss321 

všechny recenze uživatele

Nicolas Cage opět v průměrném akčňáku, který má pomněrně zajímavou pointu, ale zpracování mohlo být o dost lepší i když mě se to docela líbilo. Velký plus filmu dává krásná Jessica Biel. Co mě na filmu nejvíc dostalo a co jsem ještě nerozdýchal byl konec, který to podle mě totálně celý zpackal. Nebýt toho konce tak dávám o hvězdičku víc, ale jinak nemůžu nad tři. ()

Reklama

Fr 

všechny recenze uživatele

Dokáže nahlížet do budoucnosti. A teď musí zachránit miliony životů..... Když to skončilo, byl jsem na rozpacích. Nechápu, proč nejsem v extázi. Prostě to nemělo atmosféru. Postavy nefungují - Cage ještě v akční linii ujde, ale ti ostatní ? J.Moore je divná a J.Biel kromě toho, že dobře vypadá, nemá co předvést. PŘÍBĚH: *** nemůžu se zbavit dojmu, že tohle měl být bomba film. Měl.../ HUMOR: ** jak je zvykem, občas se u podobných filmů najde prostor pro malý vtípek, někdy úsměv vyloudí i situace, která vtipná být neměla./ AKCE: **** - ale ano, určitě je tu několik zajímavých scén, jenž pobaví./ NAPĚTÍ: *** nefunguje vztah k postavám. Jak potom má fungovat dramatičnost situací? Přesto si myslím, že všichni vydrží až do konce. ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Mistr sci-fi P. K. Dick je v Hollywoodu neuvěřitelně oblíben. Za chvíli bude každá jeho povídka stavební kámen nějakého drahého filmu. Nevím zda je to dobře, protože Dickova tvorba není zrovna oslavou hrdiny, života a nějakou naivní pestrobarevnou vidinou šťastného budoucího světa. Povídku Golden Man neznám, ale z filmu je poznat její základní myšlenka, která ať se na film dívám jak chci ve výsledku není využitá. Je v něm příliš mnoho logických děr a mockrát se překročí hranice, které film samotný stanovil. Nicholas Cage hraje slušně a zase jednou si přivydělal, ale jemu sluší rozhodně dlouhé vlasy víc než Tomu Hanksovi v Da Vinci Code. Jessica Biel už je hezká na áčkové filmy dostatečně, jen vždycky dostane roli pro hloupou modelku. Snad se to jednou změní a třeba se z ní něco vyklube. Lee Tamahori. To bude muž, který způsobil, že Next nemůže být ničím výjimečným. Film obsahuje maximálně tři akční sekvence a všechny jsou většinou totálně zmršený (i přes občas dobrý nápad) počítačovými efekty. Když vidíte jak kolem Nicholase Cage padají stromy vidíte, že to jsou 1 a 0 a celou sekvenci to pak zabije. Naopak ve chvíli kdy se po srázu řítí dolů automobil, působí vše skutečně a sami by jste se snažili uhnout, aby do vás nenarazil. Akce působí odfláknutě a levně, což ubližuje příběhu, který by se ještě dal uznat za průměrný. V 96 minutách dostanete dva možná tři hezké okamžiky a to je proklatě málo. ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Dobrý skutek nezůstane bez trestu." Námět to je skvělej, Liz je úžasná a konec filmu mi ukradli. Normálně mi ho ustřihli a rozjely se titulky. To se nedělá. Navíc mě Frank Cadillac rozmnožující se dělením zase tak moc nebavil. Ale ty hrátky s dvěma minutama náskoku byly skutečně něco pro mě. Jsem prostě hravej týpek. A tady jsem se i zasnil při přemýšlení, co by se za tu dobu dalo stihnout. Liz bych nesbalil, protože na to bych potřeboval roky snahy, hodně peněz a nabitou pistoli. Ovšem tu bitku, kdy předem znám údery soupeře, bych si dal. Taky bych začal sázet na následující bod v tenisu a stal bych se mistrem Vanuatu ve známý hře kámen - nůžky - papír - tapír - Spock. Jiný využití mě nenapadá, ale přesto zkusím zjistit, jestli to náhodou neumím ... tak nic. ()

Galerie (58)

Zajímavosti (16)

  • Ve scéně, kdy únosci přenášejí Liz (Jessica Biel) připoutanou ke kolečkovému křeslu s výbušninami na střechu, zapne jeden z teroristů na křesle mobil, přes který má být křeslo odpáleno. To by ale nemělo fungovat, neboť policie vypnula nad městem celou mobilní síť. (Brodyman)

Související novinky

Kazatelova dcera a prostitut

Kazatelova dcera a prostitut

23.02.2006

Představitelka rebelující dcery kazatele v kdysi nezdravě populárním seriálu 7th Heaven, herečka Jessica Biel, doplní Nicolase Cage a Julliane Moore v hvězdném obsazení sci-fi thrilleru NEXT.… (více)

Reklama

Reklama