Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

NEXT je adaptací povídky Golden Man od jednoho z největších velikánů světové sci-fi literatury P.K. Dicka. Cris Johnston (N. Cage) je obdařen schopností vidět do budoucnosti a také určovat správný tok budoucího času. Novodobý mesiáš, který musí spasit lidstvo a především svou rodinu. Někdy to ale osud zařídí tak, že si musíte vybrat jedno, nebo druhé... Možná ale existuje ještě nějaká DALŠÍ... možnost. Každému, kdo si přečte jména tvůrců, musí být jasné, že nás letos na jaře čeká dokonalá akční podívaná se sílou bomby hromadného ničení. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (802)

Renton 

všechny recenze uživatele

Scénář: Gary Goldman, Jonathan Hensleigh, Paul Bernbaum .. Znásilněný Dick pro potřeby bezmyšlenkovité tuctové výroby. Chůze po cestičce osudu formou: pokus - omyl - DALŠÍ pokus... Ještě než se děj dostaneme k akční složce filmu odkroutí si Cage a Biel hutnou romantickou story. Jessica je naštěstí přitažlivější slečna než Mendes, to byl jeden z mála plusů oproti nedávné tragédii Ghost Rider. Jinak jich už mnoho není a Next je jen DALŠÍ špatný film v kariéře Nicka Cage. Očekával jsem totiž hlavně megalomanský akční sci-fi film (ten Tamahori sváděl k takovým myšlenkám) a tím, na pár krátkých přestřelek až v druhé polovině, Next rozhodně není. Řada scén je poctivě levně digitálních a nutno dodat, že vypadají otřesně, včetně výbuchu atomovky - to už i seriálová produkce (Heroes) zvládne kvalitněji explozi. Je to zkrátka DALŠÍ, převážně romantická sci-fi ptákovina s debilním závěrem, který je výsměchem budovaným pravidlům a boří jakýkoliv kladný dojem z předešlého děje.. Déjà vu. ()

sepp 

všechny recenze uživatele

Propanaboha, asi nejslabsi adaptace nejakeho z Dickovych del - a to je co rici, diky jejich mnozstvi, proto jiz asi pomilionte: dekuji R.Scotte za Blade Runnera!... Nevim, co bych mel vytknouti drive, zda "chatrnost deje ci matoznost postav". Cimrmanovska veta zde plati na sto procent, bohuzel. Kdyz k tomu pridame nesmyslnosti daneho filmoveho universa (na zacatku je nam popsan system nahlizeni do budoucna, kterou pak hlavni hrdina v prubehu deje rad prekrucuje) a naprosto dementni zaver, jenz misto pocitu prekvapeni evokuje spise dojem o impotentnich scenaristech, nevyjde nam nic jineho nez jedna velka slatanina a celkove hrube nudny film. A ani Cage s Mooreovou to nezachranuji. V podstate se divim, proc davam i tu jednu hvezdu - nakonec ale, skouknout to slo, ovsem jiz nikdy vice... ()

Reklama

Lateef 

všechny recenze uživatele

Na filmovou kariéru Nicolase Cage lze v poslední době použít přirovnání "z deště pod okap". Nejdříve upíše svoji duši ďáblu (Ghost Rider), poté vystřihne trapnou roli detektiva (Rituál) a teď chodí po světě s nechutným účesem a s 2-minutovým pohledem do budoucnosti jako s neprůstřelným štítem. Vize budoucnosti, tak jak jsou tu představeny a zprostředkovány, radši nebudu rozebírat, připadá mi, že se do toho tvůrci dost zamotali a celé je to dost nelogické. Samotný film je nevyvážený, chudý, první dynamičtější scéna lehce vykrádá Matrix, konkrétně úprk Nea kancelářemi pod vedením Morpheova hlasu. Pak se unuděný Cage potácí příběhem, než sbalí Jessicu Biel (to je asi jediná povedená scéna filmu). Jejich vztah samozřejmě končí postelí, ale je to jeden z vůbec nejpodivnějších filmových vztahů, co jsem kdy viděl. Bez emocí, náboje, všeho. Co tu máme dál?? Efekty jsou příliš počítačové a i když Cage hopsá mezi valícími se kládami jako poraněný zajíc, nezaujme to, protože scéna má do reálnosti dál, než Cage k hereckému projevu alá Stanley Goodspeed. Biel je hezká, ale nudná, Moore není pěkná, ale nenudí. Jednu scénu si nelze nespojit s Mechanickým pomerančem a to už jsme skoro na konci, kde si pro nás scénáristé připravili ´šokující´ pointu, které jsem se škodolibě zasmál a dřív než jsem film vypnul, stačil jsem si ještě všimnout pozpátku jdoucích titulků. 45 miliónů dolarů(výdělek celosvětově) ()

Le_Chuck 

všechny recenze uživatele

Dickovina a pre potreby publika notne zbastardená. Tamahori si proste natočil ďalšieho sci-fi Bonda minimálne čo do veľkosti potenciálnej hrozby a neváhal pritom (okrem spomínanej mutácie predlohy) nasadiť Cagovi Hanksov tragický preliv z Da Vinciho Kódu. Škoda absentujúceho anithrdinu, škoda otravne poetických dialógov, škoda tej horúcej ihly. Potenciál na seriózne akčné sci-fi tu bol, len škoda, že film vo výsledku divákovi nedá ani o kúsok viac, ako dal trajler. 50% škoda. ()

tron 

všechny recenze uživatele

„Dúfam, že sa nebudem musieť smiať.“ Kým novozélandský režisér Lee Tamahori sa ako-tak drží a na väčšinu jeho filmov sa dá pozerať (DNES NEUMIERAJ, BOSS, NA OSTRIE NOŽA, XXX: NOVÁ DIMENZIA, AKO PAVÚK), Nicolas Cage začal vykazovať povážlivé kvalitatívne výkyvy už v roku 2000 (nemožný výkon z MANDOLÍNY KAPITÁNA CORELLIHO patril ešte k tomu lepšiemu). Ani Julianne Moore už nie je zďaleka takou zárukou kvality, ako v roku 1997 (nominácia na Oscara za HRIEŠNE NOCI). A Jessica Biel... nuž, Jessica Biel je proste Jessica Biel. Preto som sa na ich spoločný projekt, sci-fi NEXT, zvrhlo tešil ako na blbosť, pri ktorej vypnem. A vlastne som dostal presne to, čo som čakal. Čo ale neospravedlňuje celkový amaterizmus tvorcov, ktorí s chuťou vyhodili von oknom na smetisko rozpočet, ambície, P.K. Dicka, inšpektora Columba a výborný nápad „dve minúty dopredu“ (ktorý využijete rovnako dobre, ak balíte dievča svojich snov, tak pri úteku pred políciou). Jeho funkčnosť si však v praxi neviem dosť dobre predstaviť. Nevraviac o tupých žvástoch na tému „Ak je každý náš krok vopred daný, aký by malo zmysel žiť?", ktoré sú také kvázi filozofické, že filozofiu degradujú na prázdne a veľmi nudné plkanie. ()

Galerie (58)

Zajímavosti (16)

  • Severoamerické tržby byly 18,2 milionu amerických dolarů, celosvětové pak 77,6 mil. (NIRO)

Související novinky

Kazatelova dcera a prostitut

Kazatelova dcera a prostitut

23.02.2006

Představitelka rebelující dcery kazatele v kdysi nezdravě populárním seriálu 7th Heaven, herečka Jessica Biel, doplní Nicolase Cage a Julliane Moore v hvězdném obsazení sci-fi thrilleru NEXT.… (více)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno