Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Slimák je mixem teroru, černého humoru a překvapivé lidskosti od scénáristy Jamese Gunna, jehož Úsvit mrtvých se stal hitem roku 2004. Wheelsy je obyčejné městečko plné přátelských lidiček, kteří se starají jen o své vlastní problémy. Jenže pod tímto milým povrchem se začínají dít divné věci... (oficiální text distributora)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (337)

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Klouzavý táta Pohlreich dvěma hrudními penisy chapadlovitého tvaru oplodní maminku, co se pak změní v první prototyp bratří Montgolfierů a pukne do světa tisíce malých Grantíků se silně vyvinutým pudem hledat orální vchod hostitele.. Zápletka béčkově prostá, nepokrytě odkoukaná z Noci husí kůže. První půli se můžete kochat brilantní metamorfózou M.Rookera (v samém finále dokonce zdatně nahodil výraz "Brundlemouchy"), či ladnými křivkami Elizabeth Banks, v té druhé se to zvrhne v mlaskavými gore efekty vyplněnou vybíjenou, přičemž v některých momentech jsem si říkal, jak skvěle se to rozjelo, aby se v zápětí Slither i přes pár zdařilých průpovídek zase vrátil k jízdě se zataženou ruční brzdou. U scény ve vaně to už vypadalo, že si Slimák vzhledem k směru plavby splete otvor, ale naštěstí měl sonar v pořádku.. ()

blackrain 

všechny recenze uživatele

Zápletka je jednoduchá jako facka. Nic složitého snad ani očekávat nelze. Originalitou film také zrovna nehýří, protože vymyslet něco převratného v hororovém žánru je strašně složité. Takže, se tvůrci musí snažit divákovi něco nabídnout, co by ho dokázalo zaujmout a neodradit ho od sledování. Proto režisér natočil film, který se nebere zase tak vážně, koupe se v krvi doplněné černým humorem. Krví a nejrůznějšími vnitřnostmi nebo částmi lidských těl se nešetřilo. Pustit si film při večeři nedoporučuju, může se stát, že vás zradí žaludek. ()

Reklama

tron 

všechny recenze uživatele

„Sľúbili sme si, že spolu budeme aj v zlom.“ – „Veľmi zlom.“ James Gunn je hororový fanúšik (produkoval TROMEO A JULIA od Tromy a napísal výborný remake ÚSVIT MŔTVYCH Zacka Snydera). V roku 2006 sa rozhodol nakrútiť „najukážkovejší najnechutnejší horor všetkých čias“. Aspoň tak nejako to tvrdil a bola to pôvabne béčkarská reklamná kampaň, to uznávam. Hlásal „návrat k starým hodnotám“, ako je uprednostnenie poctivých ručných trikov a latexových masiek pred počítačovými efektmi. Slovo dodržal a jeho SLIMÁK sa skutočne hrdo hlási k odkazu 80. rokov, ktoré boli plné béčkarských sci-fi trilerov a hororov. Jeden z nich si Gunn v SLIMÁKOVI berie za svoj hlavný inšpiračný zdroj a to SLIZ Chucka Russella a Franka Darabonta. Takže SLIMÁK je skutočne fyzicky nechutný a sliz z neho doslova tečie. Napriek tomu sa James nevyhol ani (slabým) počítačovým efektom a hoci je scenár naprataný vtipnými dialógmi a niekoľkými skutočne vydarenými scénami (a Nathanom Fillionom ako sebavedomým šerifom so zmyslom pre až nezdravý nadhľad), mňa takmer vôbec nebavil. Pritom SLIZ ma bavil. Tak neviem, James. Tak neviem. ()

Xeelee 

všechny recenze uživatele

Komediální horor o invazi šmejda z vesmíru, Inspirovaný Vetřelcem, Romerovými zombíky, Hvězdnou pěchotou a TROMA úchylárnami, u kterých James Gunn začínal? Já se neuvěřitelně bavil. ● Z Vetřelce si Gunn půjčil spoustu slizu, klubající se „vajíčko“ prvního stupně vývojového řetězce (jehož obsah vydává zvuk jako Predátor) a tak vůbec hutnou atmosféru. Před setkáním třetího druhu ale ještě na Vetřelce odkazuje způsob snímání cesty lesem. ● Oproti jeho animalitě jsou scény inspirované Romerovými filmy syrové a kameraman opět mění styl. A hlavně je tu odkaz na slavnou scénu z Noci oživlých mrtvol, při které tuhne krev v žilách. Kamera je opravdu skvělá a ten kdo má nakoukáno ji určitě náležitě ocení. ● O Hvězdné pěchotě se rozepisovat nebudu, protože bych musel spoilovat, ale i když tu žádní broučci nejsou, tak pár inspirací je očividných. Jen s tím granátem to trošku nevyšlo :-D Tenhle film prostě dokáže v nejnapínavějších hororových scénách zničeho nic málem protrhnou mojí bránici a já u toho chrochtám blahem. Nebo naopak v béčkové poloze neočekávaně přijde s něčím brutálním a naturalistickým, co méně otrlé diváky skamarádí se sáčkem na zvracení. ● Gunn samozřejmě jako odchovanec Tromy razí heslo TROMA pro celou rodinu, a tak nepřekvapí, že se v jedné scéně mladá mamča s nemluvnětem kouká na Toxického mstitele. ● Nejdokonalejší na Slimákovi každopádně je to, že inspirační zdroje nevykrádá, ale velmi kreativně montuje různé jejich prvky na stokrát ohrané, ale velmi originálně pojaté, schéma invaze Marťanů (obecnej pojem pro sráče z vemíru) a staví scény do úplně jiných souvislostí. Film má místy hodně děsivou atmosféru a bál jsem se pak jít potmě na záchod, ale především to je skvělá béčková zábava, která skvěle střídá polohy mezi děsem, béčkovou zábavností, fylozofickými úvahami o manželství a koncentrovaným humorem nejhrubšího zrna. No a nakonec ta perlička po titulcích… Slimák je prostě zvrhlá lahůdka pro neméně zvrhlé znalce. ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Mám tak nějak rád slizké horrory...Vetřelčím monstrem počínaje, přes Blob až třeba k...slimáčkům. Zmutovaný chlapík připomíná chvílemi doktora z Gordonova Ze záhrobí, pak zase lidskou srostlici ze Society B.Yuzny a k tomu se ještě vybaví StarTrek:Next Generation, kde nejen Borgové mají kolektivní vědomí... Vtipné, rychlé, občas trochu nechutné. Psí mrtvolky i chlapík, z kterého po roztržení vypadne prádelní koš vnitřností, dodávají filmu tu pravou šťávu. I na podruhé neobyčejně milý film na dobrou noc....a ať vás slimáci prohání celou noc! ()

Galerie (71)

Zajímavosti (23)

  • Film obshuje potitulkovou scénu. (Duoscop)
  • Více než 100 herců z Los Angels a Vancouveru se ucházelo o roli Jacka MacReadyho, kterou nakonec získal Gregg Henry. (Stocki)
  • Zbraně použité ve filmu byly utočná puška HK G-36, M-16, brokovnice remington 860, pistole Deser Eagle, Berta F 92 a granát M-67. (K98)

Související novinky

Whedon: Marvel chystá něco „zvráceného“

Whedon: Marvel chystá něco „zvráceného“

12.09.2012

Už nápad zfilmovat relativně málo známý komiks Guardians of the Galaxy zněl jako něco, čím studio Marvel vstupuje na velmi nejistou půdu. Superhrdinský tým z daleké budoucnosti totiž obsahuje členy… (více)

Tvůrce Slimáka chce své Saw

Tvůrce Slimáka chce své Saw

10.08.2007

Jak jinak chápat synopsi dalšího kousku Jamese Gunna, scenáristy nového Úsvitu mrtvých a tvůrce téměř kultovního béčka Slimák? The Belcoo Experiment má být extrémně násilný horor o početné skupině… (více)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno