Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Po pádu Římské říše si Irové podmanili rozdrobené britské kmeny. Aby si udrželi nadvládu, nesmí dopustit sjednocení britských kmenů. Na britském hradě Tantallon vede lord Aragon jednání mezi rozdrobenými kmeny a navrhne jako krále sjednocených Britů lorda Marka. O jednání se dozvědí Irové, a zaútočí pod vedením krvelačného Morholta. V bitvě padne Aragon i jeho žena. Z jejich syna Tristana je rázem sirotek, kterého zachrání lord Mark. Ale při záchraně přijde o pravou ruku. Mark odveze Tristana na svůj hrad, kde ho láskyplně vychová jako vlastního. O devět let později Irové v čele s Morholtem opět přepadnou Brity a získají i zajatce. Tristan vymyslí léčku, jak je osvobodit. V těžkém boji nejen osvobodí zajatce, ale také zabije Morholta, který se za věrné služby měl stát manželem irské princezny Isoldy. Tristan je v boji zasažen mečem s otrávenou čepelí a považován za mrtvého. Jeho tělo je podle tradic uloženo do člunu a vysláno na moře. Člun uvízne na irském pobřeží, kde ho najde Isolda. Pečuje o něj v opuštěné chýši a zamilují se do sebe. Isolda mu ale zatají svůj původ. Zotavený Tristan s pomocí Isoldy prchá před Iry a vrací se domů. Irský král chce překazit hrozící sjednocení Britů a vyhlásí turnaj, v němž vítězi připadne ruka jeho dcery Isoldy. Tristan Markovi slíbí, že pro něj vybojuje ruku irské princezny, a tím zajistí mír. Netuší, že irská dívka, kterou miluje, je princezna Isolda. Turnaj vyhraje a Isolda se podrobí svému poslání a vdá se za Marka. Ten se do ní také zamiluje a je k ní velmi pozorný... (TV Prima)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (304)

Faidra 

všechny recenze uživatele

Nebylo by to tak zlé, ale postrádá to šmrnc a s tou vychvalovanou historickou věrností to taky není tak horké, protože to by keltská Británie v období těsně po pádu Říma sotva oplývala saským názvoslovím. To by se dalo překonat, kdyby to mezi titulními hrdiny, o které by snad mělo jít především, aspoň trochu jiskřilo, ale ve své údajně spalující vášni působí dost chladně a nuceně. Sophia Myles svého filmového partnera herecky překonává, ale na Marka (Sewell) nemá ani jeden z nich. A osobně bych se docela divila, kdyby v reálu nedala Isolda přednost takovému manželovi před nevýrazným Francem. ()

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

Solidní průměr, který dokazuje, že Reynolds stále ještě točit umí. Kdyby to však bratři Scottové zainvestovali trochu více,(a nejlépe to jeden z nich rovnou i natočil), tak to mohlo dopadnout přeci jen lépe. Ze scénáře byly vypuštěny věškeré mytologické prvky a snaží se to o reálný pohled. Což je sice sympatické, ale ne úplně vhodné, jelikož se tím celý příběh o Tristanovi a Isoldě dostává do tuctových vod stokrát viděného. ()

Reklama

Stegr 

všechny recenze uživatele

80% - Tristan a Isolda je film o čisté lásce, přátelství, oddanosti a zradě. Já osobně jsem po shlédnutí byl příjemně překvapen a velice spokojen, protože jsem čekal, že film bude mnohem horší. Potěšili mě sympatičtí herci, silné emocionální scény i zajímavé souboje. Co by snímku prospělo, by byl o něco větší rozpočet, ale to je skoro nepodstatná věc, takže jak už jsem říkal, jsem spokojený... ()

3DD!3 

všechny recenze uživatele

TRISTAN A ISOLDA skvěle splňují svůj účel. Snímek je dost romantický na to, aby se naše křehčí polovina tetelila blahem a zároveň dost akčně-historický, aby jsme se tetelili blahem my ;-). Franco je zase jako Tristan dost sympatický na to, aby jste mu fandili a Sophia Myles je zase dostatečně krásná na to, aby jste věřili, že se do ní týpek jako je James Franco zakoukal ;-). České exteriéry sice moc britsky nevypadají, ale nějak zvlášť to neruší. Spíš mě zarazilo, proč naši nedokážou natočit pořádný, podobně laděný film. Máme na to lidi, máme na to přírodu. Tak v čem je háček? ()

Madison 

všechny recenze uživatele

Vyzeralo to tak lákavo, až som si navodila zbytočne veľké očakávania a po prvom pozretí si vsugerovala, že to bolo naozaj krásne. Na druhý raz to už také výnimočné nebolo, chýbali tomu emócie, silnejšia dejová kostra, vďaka ktorej je napríklad historické Statočné srdce (1995) doslova filmovým unikátom. ()

Galerie (109)

Zajímavosti (29)

  • V 5. storočí nášho letopočtu sa obyvatelia Britských ostrovov nenazývali Kelti, na rozdiel od toho, čo počujeme vo filme. Bol to názov kmeňa daný Rimanmi, ktorý sa v miestnom jazyku ujal až začiatkom 18. storočia. (Arsenal83)

Související novinky

Na co do kina v XVIII. týdnu?

Na co do kina v XVIII. týdnu?

05.05.2006

Ač se to může zdát podivné, odpověď na tuto otázku není vůbec jednoduchá. První květnový týden totiž připomíná bonboniéru, která je sice malá, ale všechno co v ní najdete je vynikající, i když je… (více)

Reklama

Reklama